Viesti: "Yhteysvirhe: Secure VPN on kohdannut odottamattoman yhteysvirheen. Yritä myöhemmin uudelleen."

Tämä ongelma voi ilmetä, jos Norton Secure VPN ei pysty muodostamaan yhteyttä VPN-palvelimeen. Varmista, että laitteessa on internet-yhteys.

Ratkaise ongelma poistamalla WAN Miniport -ohjainten asennus, asentamalla ne uudelleen ja palauttamalla verkkosovittimen asetukset. Jos ongelma ei ratkea, yritä korjata se poistamalla Nortonin asennus ja asentamalla se uudelleen.

VAIHE 1

Poista WAN Miniport -ohjainten asennus poistaminen ja asenna ne uudelleen

1. Avaa Suorita -valintaikkuna näppäinyhdistelmällä Windows + R.

2. Kirjoita seuraava teksti ja paina Enter -näppäintä:

devmgmt.msc

3. Kaksoisnapsauta Laitehallinta -ikkunassa kohtaa Verkkosovittimet, niin se aukeaa.

4. Kaksoisnapsauta Verkkosovittimet-kohdasta WAN Miniport -ohjaimet (IKEv2) avataksesi ohjaimen ominaisuudet.

Jollei Verkkosovittimet -kohdassa näy kohtaa WAN Miniport -ohjaimet (IKEv2), valitse ylälaidan valikkopalkista Näytä > Näytä piilotetut laitteet.

5. Valitse Ohjain -välilehdeltä Poista tai Poista laitteen asennus.

6. Noudata näyttöön tulevia ohjeita.

7. Poista seuraavat ohjaimet toistamalla rivien 4 - 6 ohjeet:

• WAN Miniport -ohjaimet (IP)

• WAN Miniport -ohjaimet (IPv6)

Noudata näytön ohjeita ja poista WAN Miniport- ja TAP-ohjaimet.

8. Valitse Laitehallinta -ikkunan yläosan työkaluriviltä Toiminto ja valitse sitten Etsi laitteistoon tehdyt muutokset.

9. Asenna WAN Miniport -ohjaimet näyttöön tulevien ohjeiden mukaisesti.

Kun laiteohjainten asennus on valmis, voit käynnistää Nortonin ja ottaa Secure VPN:n käyttöön. Jos ongelma jatkuu, siirry vaiheeseen 2.

VAIHE 2

Verkkosovittimen ja TCP/IP-pinon palauttaminen

1. Avaa Suorita -valintaikkuna näppäinyhdistelmällä Windows + R.

2. Kirjoita seuraava teksti ja paina Enter -näppäintä:

cmd

3. Kirjoita komentokehotteeseen seuraava teksti ja paina Enter -näppäintä:

netsh winsock reset

Kun Winsock on palautettu, komentokehotteessa näkyy viesti "Winsock reset completed successfully" (Winsock palautettiin).

4. Kirjoita komentokehotteeseen seuraava teksti ja paina Enter -näppäintä:

netsh int ipv4 reset

Jos käytössä on IPV6, kirjoita seuraava komento ja paina Enter -näppäintä:

netsh int ipv6 reset

5. Sulje kaikki ohjelmat ja käynnistä tietokone uudelleen.

VAIHE 3

Secure VPN:n juurivarmenteiden tarkistaminen

1. Avaa Suorita -valintaikkuna painamalla näppäinyhdistelmää Windows + R.

2. Kirjoita seuraava teksti ja paina Enter.

certlm.msc

3. Laajenna Henkilökohtainen -kansiota ja valitse Varmenteet.

4. Etsi oikeasta ruudusta Myöntäjä -luokasta SurfEasy -kohdat.

Tarkista, että SurfEasy-varmenteet on asennettu paikallisen tietokoneen varmennesäilöön. (Henkilökohtainen, Luotettu päävarmenne ja and Välivarmenne)

5. Jos näet useita SurfEasy-merkintöjä, poista vanhat varmenteet.

Voit etsiä Nortonin asennuspäivämäärän seuraavasti:

• Avaa Suorita -valintaikkuna painamalla näppäinyhdistelmää Windows + R.

• Kirjoita seuraava teksti ja paina Enter.

appwiz.cpl

• Etsi asennettujen ohjelmien luettelosta Norton 360 tai Norton Secure VPN ja tarkista kohta Asennuspäivä.

• Vertaa Nortonin asennuspäivää SurfEasy-varmenteiden voimassaolon päättymispäivään ja poista kaksoiskappaleet.

6. Sulje varmenteiden hallintaikkuna.

7. Käynnistä Norton ja ota Secure VPN käyttöön.

Selaa ratkaisuja tai ota yhteyttä.

DOCID: v135213476
Käyttöjärjestelmä: Windows
Muokattu viimeksi: 04/03/2021