Norton-tuki Windows 7:lle jatkuu Microsoftin tuen päättymisen jälkeen

Microsoft on virallisesti ilmoittanut, että Windows 7:n tuki päättyy 14.1.2020. Norton-tuotteesi jatkavat Windows 7 -käyttöjärjestelmän tukemista toistaiseksi.

Windows 7 -käyttäjät: Norton-tietoturvaohjelmistolle ei enää tarjota uusia ohjelmistopäivityksiä, jotka tuettuihin Windows-versioihin (Windows 10, Windows 8 ja Windows 7 Service Pack 1) tarjotaan.

Norton-tietoturvaohjelmistosi saa kuitenkin edelleen uusimmat haittaohjelmamääritykset, haavoittuvuuspäivitykset ja yhteensopivuuskorjaukset LiveUpdate-toiminnon kautta.

Huomaa kuitenkin, että uusimpien tietoturvatuotteiden käyttämisen lisäksi toinen tärkeä keino suojata tietokone on asentaa siihen käyttöjärjestelmän uusin Service Pack ja uusimmat korjaustiedostot.

Microsoft on ilmoittanut, ettei se enää julkaise korjaustiedostoja Windows 7:lle, joten kyseistä käyttöjärjestelmää käyttävät tietokoneet saattavat joutua kyberrikollisten kohteeksi etenkin, jos käyttöjärjestelmästä löytyy uusia haavoittuvuuksia. Havaittujen uhkien mukaan Windows 7 saattaa altistua viruksille ja uhkille, jotka eivät pysty tunkeutumaan uudempiin Windows-versioihin. Tämän vuoksi on erittäin suositeltavaa päivittää Windows 7 -käyttöjärjestelmä tuettuun käyttöjärjestelmäversioon mahdollisimman nopeasti.

Usein kysyttyjä kysymyksiä

1. Muuttuuko Windows 7:n käyttäminen aiempaa turvattomammaksi sen jälkeen, kun Microsoftin tuki päättyy 14.1.2020?

Microsoft on todennut: "Jos jatkat Windows 7:n käyttämistä tuen päättymisen jälkeen, tietokoneesi toimii kyllä, mutta se saattaa altistua tietoturvariskeille ja viruksille."*Syynä tähän on se, että Microsoft ei enää tarjoa teknistä tukea Windows 7 -käyttöjärjestelmälle. Microsoft lakkaa tarjoamasta käyttöjärjestelmäpäivityksiä, joita tarvitaan Windows 7 -käyttöjärjestelmästä löytyneiden haavoittuvuuksien korjaamiseen. Täällä on Microsoftin ilmoitus Windows 7 -tuen päättymisestä.

2. Suositteleeko NortonLifeLock päivittämistä toiseen käyttöjärjestelmäversioon?

Kyllä. Jos tietokoneesi käyttöjärjestelmä on Windows 7, on erittäin suositeltavaa päivittää tietokoneen käyttöjärjestelmä nykyaikaiseen ja tuettuun versioon mahdollisimman nopeasti.

3. Voiko NortonLifeLock suositella ratkaisuja, jos jatkan Windows 7 -käyttöjärjestelmän käyttämistä?

Jos päätät jatkaa Windows 7 -käyttöjärjestelmän käyttämistä, suosittelemme seuraavaa parhaiden käytäntöjen yhdistelmää:

• Tarkista, että Windows 7 -käyttöjärjestelmään on asennettu viimeiset Microsoftin tarjoamat, ennen 14.1.2020 saatavana olevat päivitykset.

• Siirry sovelluksiin, joita Windows 7:n suojauspäivitykset ja korjaustiedostot tukevat.

• Varmista, että tietoturvaohjelmistosi on ajan tasalla ja että tietoturvapalveluntarjoajasi tukee ohjelmiston käyttöä Windows 7 -käyttöjärjestelmässä.

4. Jos käytössäni on uusin Norton AntiVirus-, Norton Internet Security-, Norton 360- tai Norton Security -versio, saanko jatkossakin tuotepäivityksiä ja virusmäärityksiä Windows 7:lle?

Näiden usein kysyttyjen kysymysten laatimisen aikana kyseisten tuotteiden uusin versio on 22.x. Tällä hetkellä tuemme mainittuja tuotteita ohjelmistopäivityksin ja virusmäärityksin kaikkien Microsoft Windows -käyttöjärjestelmän tuettujen versioiden osalta (mukaan lukien Windows 7 SP1).

5. Jos käytössäni on jokin vanhemmista Norton AntiVirus-, Norton Internet Security-, Norton 360-, tai Norton Security -versioista, saanko jatkossakin ohjelmistopäivityksiä ja virusmäärityksiä Windows 7:lle?

Norton-tuotteiden 22.x-versiota aiempia versioita tuetaan seuraavien periaatteiden mukaisesti:

• Tarjoamme virusmäärityspäivityksiä kolmen vuoden ajan kunkin pääohjelmistoversion julkaisun jälkeen.

• Jos saat virusmäärityspäivityksiä aiemmalle versiolle, saat jatkossakin määrityssarjat, jotka ovat yhteensopivia kaikkien Norton-tuotteesi tukemien Windows-käyttöympäristöjen kanssa.

• Jos haluat tukea aiemmalle versiolle, sinun saattaa olla tarpeen päivittää tuotteesi uusimpaan versioon tukiprosessin aikana.

6. Tukeeko NortonLifeLock Windows 7 -käyttöjärjestelmää seuraavassa Norton-tietoturvatuotteiden pääjulkaisussa?

Tavoitteemme on tarjota paras mahdollinen suojaus mahdollisimman monille asiakkaidemme käyttämille käyttöjärjestelmille. Norton-merkkisten tietoturvatuotteiden tulevat versiot saattavat tietoturvan tarpeiden ja kehityssuunnan mukaan lopettaa virallisesti käytöstä poistuneiden käyttöjärjestelmien tuen. Tuttuun tapaan liitämme tarkat käyttöjärjestelmävaatimukset kaikkien julkaisemiemme ohjelmistopäivitysten dokumentointiin.

7. Mitä tapahtuu asentamalleni Norton-tietoturvaohjelmistolle, jos päivitän käyttöjärjestelmäni Windows 7:stä Windows 10:een?

Nortonin tietoturvaohjelmisto siirretään käyttöjärjestelmästä toiseen, kun päivität Windows 7:stä Windows 10:een Microsoftin ohjeiden mukaisesti. Lisätietoja saat artikkelista Lataa Windows 10.

NortonLifeLock ei vastaa kolmansien osapuolien sivustoilla annetuista tiedoista, mielipiteistä, neuvoista tai väittämistä. NortonLifeLock tarjoaa nämä linkit vain säästääkseen asiakkaiden aikaa. Linkkien julkaiseminen ei tarkoita NortonLifeLockin tukevan tai suosittelevan sivustoja tai ottavan niiden sisällöstä minkäänlaista vastuuta.

* https://www.microsoft.com/fi-fi/microsoft-365/windows/end-of-windows-7-support

Selaa ratkaisuja tai ota yhteyttä.

DOCID: v133925318
Käyttöjärjestelmä: Windows
Muokattu viimeksi: 03/02/2020