Suojaus Smominru-bottiverkolta

Mikä on Smominru-bottiverkko?

Smominru on bottiverkko, jonka avulla haavoittuville laitteille asennetaan erilaisia haittaohjelmia ja troijalaisia. Sen perimmäinen tarkoitus on louhia ohjelmoijalleen kryptovaluuttaa.

Lisätietoja on englanninkielisessä artikkelissamme Over half a million PCs infected as hackers go after cryptocurrency (Yli puoli miljoonaa tietokonetta on saanut tartunnan hakkereiden otettua tähtäimeensä kryptovaluutan).

Olenko suojassa tältä uhkalta?

Symantec- ja Norton-käyttäjät ovat suojassa Smominru-bottiverkolta. Suorita LiveUpdate-päivitys, jotta tietokoneessa on varmasti uusimmat virusmääritykset, ja suorita sitten täydellinen järjestelmäntarkistus.

VAIHE 1

LiveUpdaten suorittaminen

1. Käynnistä Norton.

Jos näet Oma Norton -ikkunan, napsauta Laitteen turvallisuus -kohdan vierestä Avaa.

2. Valitse pääikkunasta kaksoisnapsauttamalla Tietoturva ja valitse sitten LiveUpdate.

3. Kun Norton LiveUpdate on valmis, valitse OK.

4. Suorita LiveUpdate, kunnes näkyviin tulee ilmoitus "Norton-tuotteessasi on viimeisimmät suojauspäivitykset".

5. Sulje kaikki ohjelmat ja käynnistä tietokone uudelleen.

VAIHE 2

Suorita täydellinen järjestelmäntarkistus

1. Käynnistä Norton.

Jos näet Oma Norton -ikkunan, napsauta Laitteen turvallisuus -kohdan vierestä Avaa.

2. Valitse pääikkunasta kaksoisnapsauttamalla Tietoturva ja valitse sitten Tarkistukset.

3. Valitse Tarkistukset -ikkunasta Täydellinen järjestelmäntarkistus ja napsauta Siirry.

4. Kun tarkistus on valmis, valitse Valmis.

Selaa ratkaisuja tai ota yhteyttä.

DOCID: v126147873_EndUserProfile_fi_fi
Käyttöjärjestelmä: Windows
Muokattu viimeksi: 30/05/2019