Lisätietoja teknistä tukea tarjoavista huijauksista ja ohjeet niiden välttämiseen

Eräät yritykset tekeytyvät ohjelmistotukea tarjoaviksi palveluiksi, joiden kotipaikka on usein Yhdysvalloissa ja jotka käyttävät ulkomaisia puhelukeskuksia. Ne väittävät tarjoavansa ohjelmistotukipalveluita suurten teknologiayritysten puolesta ja pyrkivät näin pääsemään käsiksi kuluttajien henkilökohtaisiin tietoihin ja hyödyntämään niitä. Ne luovat valeverkkosivustoja, tarjoavat maksuttomia tietoturvatarkistuksia ja lähettävät hälyttäviä viestejä uskotellakseen uhrilleen, että tämän tietokone on saanut tartunnan. Huijauksessa kuluttajan luottamus pyritään saavuttamaan esiintymällä luotettavien yritysten kumppanina. Niissä käytetään hyväksi kuluttajien pelkoa tietokoneen saamasta virus- tai haittaohjelmatartunnasta.

Teknistä tukea tarjoavien huijausten tyypit

• Yleisiä teknistä tukea tarjoavia huijauksia ovat seuraavat:

• Mainokset / maksetut haut / hämmentävät hakutulokset

Vilpilliset yritykset käyttävät usein maksettuja hakuja tukipalveluidensa mainostamiseen. Jos tällainen yritys saa puhelun Norton-asiakkaalta, se esittäytyy valtuutetuksi Norton-tukikumppaniksi, mikä ei pidä paikkaansa. Yritys veloittaa palveluistaan ja voi yrittää varastaa asiakkaan henkilökohtaisia tietoja tai asentaa haittaohjelmia tämän tietokoneelle.

• Myyntipuhelut ilman aiempaa yhteyttä

Joskus vilpilliset yritykset lähestyvät Nortonin asiakkaita odottamatta puhelimitse ja tarjoavat apua viruksenpoistossa, sovellusongelmien ratkaisussa tai tuotetilauksen uusimisessa. Kun ne ovat saaneet voitettua käyttäjän luottamuksen, ne voivat avata etäistunnon käyttäjän laitteella, poistaa Norton-tuotteen asennuksen ja asentaa oman tuotteensa. Ne saattavat samalla myös varastaa henkilökohtaisia tietoja.

• Ponnahdusikkunavaroitukset ja -mainokset

On vilpillisiä yrityksiä, jotka uskottelevat väärennettyjen ponnahdusikkunoiden avulla käyttäjille, että näiden tietokone on saanut virustartunnan. Nämä ponnahdusikkunat näyttävät Nortonin virustarkistushälytyksiltä tai muilta luotettavilta tietoturvavaroituksilta.

• Sähköpostihuijaus

Osa vilpillisistä yrityksistä käyttää pelottelutaktiikoita, kuten tietojen kalasteluviestejä, joissa varoitetaan haavoittuvuudesta tietokoneella tai tarjoudutaan uusimaan käyttäjän Norton-tilaus suojauksen jatkumisen varmistamiseksi.

Miten välttää huijatuksi tuleminen

1. Virallinen Norton-tuki on tilaajille ilmaista.

2. Norton-tuen virallinen verkkosivusto on osoitteessa /https://support.norton.com.

3. Viralliset Norton-tukiedustajat eivät koskaan soita käyttäjille pyytämättä tietokoneella esiintyvien ongelmien ratkaisemiseksi rahaa vastaan.

Sinulle soitetaan vain, jos pyydät sitä.

Miten minun on toimittava, jos olen joutunut huijauksen kohteeksi

1. Suorita tarkistus Norton Power Eraserilla, jotta voit varmistaa, että tietokoneesi ei ole saanut tartuntaa. Lisätietoja saat artikkelista Norton Power Eraserin - ilmaisen virusten poistotyökalun - lataaminen ja asentaminen.

2. Voit tehdä valituksen asianmukaiselle viranomaiselle.

3. Jos epäilet edelleen, että tietokoneessasi on virus, ota yhteyttä Norton-tukeen.

Monet Norton-käyttäjät ovat jakaneet kokemuksensa yhteisöfoorumillamme. Lue käyttäjien kokemuksia tekniseen tukeen liittyvistä huijauksista Norton-yhteisössä.

Selaa ratkaisuja tai ota yhteyttä.

DOCID: v105274822
Käyttöjärjestelmä: Windows, Mac OS X, Android, iOS
Muokattu viimeksi: 19/11/2019