Ohjatun säännönlisäystoiminnon käyttäminen

Ohjattu säännönlisäystoiminto opastaa palomuurisääntöjen luomisessa.

Ohjatun säännönlisäystoiminnon käyttäminen

1. Avaa ohjattu säännönlisäystoiminto luomalla verkkoliikennesääntö tai ohjelmasääntö.

2. Valitse ohjatun säännönlisäystoiminnon ensimmäisessä näkymässä toiminto, jonka haluat liittää tähän sääntöön. Vaihtoehdot ovat:

Salli

Salli tämäntyyppiset yhteydet.

Otetaan esimerkiksi verkkoliikennesääntö, joka on seuraavien ehtojen mukainen: kaikki saapuva liikenne internet-osoitteesta 192.168.1.1 portin 8080 kautta. Kun valitset Salli, älykäs palomuuri sallii kaikki yhteydet, jotka täyttävät tämän verkkoliikennesäännön ehdot.

Estä

Estä tämäntyyppiset yhteydet.

Otetaan esimerkiksi verkkoliikennesääntö, joka on seuraavien ehtojen mukainen: kaikki saapuva liikenne internet-osoitteesta 192.168.1.1 portin 8080 kautta. Kun valitset Estä, älykäs palomuuri estää kaikki yhteydet, jotka täyttävät tämän verkkoliikennesäännön ehdot.

Tarkkaile

Päivittää tapahtumalokin Palomuuri - Toiminnot -luokan joka kerta, kun tämäntyyppistä yhteyttä käytetään. Näin voit seurata, kuinka usein tätä palomuurisääntöä käytetään. Norton 360 Online ilmoittaa aina, kun valvontasääntöehtoja vastaavaa liikennettä havaitaan tietokoneella. Lokitietoja voi siirtyä tarkastelemaan ilmoituksessa olevaa linkkiä napsauttamalla. Voit tarkastella tapahtumalokia Palomuuri - Toiminnot -luokassa Tietoturvahistoria -ikkunassa.

Norton 360 Online luo erilliset ohjelman sallivat tai estävät toimintasäännöt, jos ohjelmaan on liitetty vain Tarkkaile -sääntö. Valvo -säännön täytyy olla tärkeämpi kuin toimintasääntö, joka liittyy ohjelmaan liittyvän verkkotapahtuman onnistuneeseen lokimerkintään.

Valvontasääntö kirjaa vain verkkoliikennetapahtumat Tietoturvahistoria -ikkunassa. Sinun täytyy luoda uusi Salli- tai Estä-sääntö verkkoliikennettä varten.

Verkkoliikennettä voidaan valvoa ja se voidaan sallia tai estää ottamalla Luo Tietoturvahistoria-tapahtumaloki -valinta käyttöön ohjatussa säännönlisäystoiminnossa tai ohjatussa säännönmuokkaustoiminnossa.

3. Valitse Seuraava.

4. Valitse sääntöön liittyvä yhteyden tyyppi. Valittavana ovat seuraavat vaihtoehdot:

Yhteydet muihin tietokoneisiin

Sääntö koskee lähteviä yhteyksiä tietokoneestasi toiseen tietokoneeseen.

Yhteydet muista tietokoneista

Sääntö koskee vastaanotettavia yhteyksiä toisesta tietokoneesta omaan tietokoneeseesi.

Yhteydet muiden tietokoneiden kanssa

Sääntö koskee saapuvaa ja lähtevää liikennettä.

5. Napsauta Seuraava ja valitse sitten tietokoneet, joita sääntö koskee. Vaihtoehdot ovat:

Kaikki tietokoneet

Sääntö koskee kaikkia tietokoneita.

Mikä tahansa tietokone paikallisessa aliverkossa

Sääntö koskee vain paikallisen aliverkon tietokoneita.

Yrityksen verkko on jaettu aliverkkoihin, mikä helpottaa tehokasta Internet-tietoliikennettä. Aliverkko edustaa kaikkia saman lähiverkon tietokoneita.

Vain alla luetellut tietokoneet ja sivustot

Sääntö koskee vain määriteltyjä tietokoneita, sivustoja tai toimialueita.

Voit määritellä nimet ja osoitteet tietokoneille, joita sääntö koskee. Määriteltyjen koneiden tarkat tiedot tulevat näkyviin luettelona. Voit myös poistaa tietokoneita luettelosta.

Kun valitset tämän valinnan, Lisää -valinta tulee käyttöön. Kun valitset Lisää, Norton 360 Online näyttää Verkkoyhteydet -valintaikkunan, jossa voit määrittää yksittäiset tietokoneet, tietokonejoukon tai kaikki aliverkon tai verkon tietokoneet.

Voit käyttää Lisää - tai Poista -valintoja tietokoneen lisäämiseen tai poistamiseen.

6. Napsauta Seuraava ja valitse sitten säännön käyttämät protokollat. Valittavana ovat seuraavat vaihtoehdot:

TCP

Sääntö koskee TCP (Transmission Control Protocol) -yhteyksiä.

UDP

Sääntö koskee UDP (User Datagram Protocol) -yhteyksiä.

TCP ja UDP

Sääntö koskee TCP- ja UDP-yhteyksiä.

ICMP

Sääntö koskee ICMP (Internet Control Message Protocol) -yhteyksiä.

Tämä vaihtoehto on käytettävissä vain lisättäessä tai muutettaessa verkkoliikennesääntöä tai muokattaessa ohjelmasääntöä, joka käsittelee ICMP-liikennettä.

ICMPv6

Sääntö koskee ICMPv6 (Internet Control Message Protocol for Internet Protocol version 6) -yhteyksiä.

Tämä vaihtoehto on käytettävissä vain lisättäessä tai muutettaessa verkkoliikennesääntöä tai muokattaessa ohjelmasääntöä, joka käsittelee ICMPv6-liikennettä.

Kaikki

Sääntö koskee kaikkia tuettuja protokollia.

Kun valitset tämän valinnan, et voi määritellä tietoliikennetyyppejä tai portteja, joita sääntö koskee.

7. Valitse säännön portit. Vaihtoehdot ovat:

Kaikki viestintätyypit (kaikki portit, paikallis- ja etäportit)

Sääntö koskee kaikkia portteja käyttäviä yhteyksiä.

Vain alla lueteltuja tyyppejä ja portteja vastaavat yhteydet

Sääntöä sovelletaan määrittelemiisi portteihin. Voit määritellä portit valitsemalla ne luettelosta tai lisäämällä tiettyjä portteja tai porttialueita.

Jos valitset ICMP- tai ICMPv6-protokollan, voit määritellä komennot. Voit tehdä sen valitsemalla komennon tunnettujen komentojen luettelosta tai lisäämällä tiettyjä komentoja tai komentoalueita.

Kun valitset tämän valinnan, Lisää -valinta tulee käyttöön. Voit käyttää Lisää - ja Poista -valintoja portin tai komennon määrittämiseen tai poistamiseen.

8. Valitse Seuraava.

9. Valitse Luo Tietoturvahistoria-tapahtumaloki, jos haluat, että Norton 360 Online lisää merkinnän palomuurin tapahtumalokiin.

Norton 360 Online luo merkinnän, kun kohdataan sääntöä vastaava verkkoyhteystapahtuma. Voit tarkastella tapahtumalokia Tietoturvahistoria -ikkunan kohdassa Palomuuri - Toiminnot. Jos olet valinnut Valvonta -kohdan Toiminto -ikkunassa, Luo Tietoturvahistoria-tapahtumaloki -kohta on valittuna automaattisesti. Et voi ottaa pois käytöstä tätä vaihtoehtoa, koska se on oletusasetus.

10. Valitse Käytä tätä sääntöä, jos haluat soveltaa tätä sääntöä IPv6 NAT Traversal -liikenteeseen.

11. Valitse Seuraava ja kirjoita sitten muokkausruutuun säännön nimi.

12. Valitse Seuraava ja tarkista sitten uuden säännön asetukset.

13. Valitse Valmis.

14. Kun et enää halua lisätä sääntöjä, valitse OK.

Verkkoliikennesääntöjen ja ohjelmasääntöjen lisääminen

Tietoja palomuurisäännöistä

Tietoja verkkoliikennesäännöistä

Tietoja ohjelmasäännöistä

Verkkoliikennesääntöjen ja ohjelmasääntöjen muokkaaminen

Selaa ratkaisuja tai ota yhteyttä.

DOCID: v1028179_N360_N360SOS_6_fi_fi
Käyttöjärjestelmä: Windows 7,Windows Vista,Windows XP
Muokattu viimeksi: 30/10/2011