Ilmainen Norton Power Eraser-työkalu suorittaa vikasietotilassa

Norton Power Eraser on ilmainen työkalu, joka voidaan ladata ja suorittaa uhkien poistamiseksi tietokoneelta. Voit suorittaa tämän työkalun uhkien tarkistamiseksi vaikka sinulla olisi Symantec-tuote tai jokin muu tietoturvatuote. Jos tietokone ei käynnisty normaalitilaan, työkalun voi suorittaa vikasietotilassa.

Norton Power Eraser on helppo ladata. Se tarkistaa tietokoneen nopeasti ja havaitsee kaikkein aggressiivisimmat tietokonevirukset. Tätä työkalua ei tarvitse asentaa.

Norton Power Eraser käyttää uhkien havaitsemiseen aggressiivisia menetelmiä. On mahdollista, että se valitsee poistettavaksi myös normaaleja ohjelmia. Tarkista tarkistuksen tulokset huolellisesti ennen tiedostojen poistamista.

VAIHE 1

Käynnistä tietokone Vikasietotila ja verkkoyhteydet -tilassa.

1. Sulje kaikki ohjelmat.

2. Avaa Suorita-valintaikkuna painamalla näppäinyhdistelmää Windows + R.

3. Kirjoita seuraava teksti ja paina Enter -näppäintä:

msconfig

Mikäli Käyttäjätilien valvonta -ikkuna tulee näkyviin, valitse Kyllä tai Jatka.

4. Valitse Järjestelmän määritykset -ikkunan Käynnistys-välilehdeltä Käynnistys vikasietotilaan ja sen jälkeen Verkko.

Windows XP: Valitse Järjestelmän kokoonpanosovellus -ikkunan BOOT.INI -välilehdeltä /SAFEBOOT.

5. Valitse OK.

6. Kun näyttöön tulee ilmoitus, jossa tietokone kehotetaan käynnistämään uudelleen, valitse Käynnistä uudelleen.

Tietokone käynnistyy Vikasietotila ja verkkoyhteydet -tilassa.

VAIHE 2

Norton Power Eraserin lataaminen ja suorittaminen

1. Lataa Norton Power Eraser.

2. Tee jokin seuraavista toimista selaimesi mukaan:

• Internet Explorer: Valitse Suorita.

• Firefox tai Safari: napsauta selaimen oikean yläkulman latauskuvaketta ja napsauta sitten lataamaasi tiedostoa avautuvassa ikkunassa.

• Chrome: napsauta lataamaasi tiedostoa selainikkunan vasemmassa alakulmassa.

3. Mikäli Käyttäjätilien valvonta -ikkuna tulee näkyviin, valitse Kyllä tai Jatka.

4. Lue käyttöoikeussopimus ja valitse Hyväksy.

5. Napsauta Norton Power Eraser -ikkunasta Tarkista riskit -kuvaketta.

6. Norton Power Eraser suorittaa oletusarvoisesti rootkit-tiedostojen tarkistuksen ja edellyttää järjestelmän käynnistämistä uudelleen. Kun tietokone kehotetaan käynnistämään uudelleen, napsauta Käynnistä uudelleen. Jos et halua suorittaa rootkit-tiedostojen tarkistusta, siirry kohtaan Asetukset ja poista valinta kohdasta Ota mukaan rootkit-tiedostojen tarkistus (tietokone on käynnistettävä uudelleen).

7. Kun tietokone on käynnistetty uudelleen, tarkistus aloitetaan automaattisesti. Noudata näyttöön tulevia ohjeita.

VAIHE 3

Käynnistä tietokone uudelleen normaalissa tilassa.

1. Sulje kaikki ohjelmat.

2. Avaa Suorita-valintaikkuna painamalla näppäinyhdistelmää Windows + R.

3. Kirjoita seuraava teksti ja paina Enter -näppäintä:

msconfig

Mikäli Käyttäjätilien valvonta -ikkuna tulee näkyviin, valitse Kyllä tai Jatka.

4. Poista Järjestelmän määritykset -ikkunan Käynnistys -välilehdeltä valinta Käynnistys vikasietotilaan.

Windows XP: Poista Järjestelmän kokoonpanosovellus -ikkunan BOOT.INI -välilehdeltä valinta /SAFEBOOT.

5. Valitse OK.

6. Kun näyttöön tulee ilmoitus, jossa tietokone kehotetaan käynnistämään uudelleen, valitse Käynnistä uudelleen.

Tietokoneen käynnistyminen normaalitilassa kestää useita minuutteja.

Selaa ratkaisuja tai ota yhteyttä.

DOCID: kb20100917002731EN_EndUserProfile_fi_fi
Käyttöjärjestelmä: Windows
Muokattu viimeksi: 18/08/2017