Tietokoneen käynnistysongelmien ratkaiseminen

Tämä ongelma ilmenee yleensä uhkien tai ei-toivottujen sovellusten takia. Ratkaise ongelma käynnistämällä tietokone uudelleen vikasietotilassa ja suorittamalla Norton Power Eraser -tarkistus.

VAIHE 1

Käynnistä tietokone Vikasietotila ja verkkoyhteydet -tilassa.

1. Sulje kaikki ohjelmat.

2. Avaa Suorita-valintaikkuna painamalla näppäinyhdistelmää Windows + R.

3. Kirjoita seuraava teksti ja paina Enter -näppäintä:

msconfig

Mikäli Käyttäjätilien valvonta -ikkuna tulee näkyviin, valitse Kyllä tai Jatka.

4. Valitse Järjestelmän määritykset -ikkunan Käynnistys -välilehdeltä Käynnistys vikasietotilaan ja sen jälkeen Verkko.

Windows XP: Valitse Järjestelmän kokoonpanosovellus -ikkunan BOOT.INI -välilehdeltä /SAFEBOOT ja Verkko.

5. Valitse OK.

6. Kun näyttöön tulee ilmoitus, jossa tietokone kehotetaan käynnistämään uudelleen, valitse Käynnistä uudelleen.

Tietokone käynnistyy Vikasietotila ja verkkoyhteydet -tilassa.

VAIHE 2

Norton Power Eraserin lataaminen ja suorittaminen

1. Lataa Norton Power Eraser.

2. Valitse Tallenna.

3. Valitse sijainniksi Työpöytä ja napsauta Tallenna.

4. Suorita Norton Power Eraser kaksoisnapsauttamalla NPE.exe -tiedostoa.

Jos Käyttäjätilien valvonta -ikkuna aukeaa, valitse Kyllä tai Jatka.

5. Lue käyttöoikeussopimus ja valitse Hyväksy.

6. Napsauta Norton Power Eraser -ikkunasta Tarkista riskit -kuvaketta.

7. Norton Power Eraser suorittaa oletusarvoisesti rootkit-tiedostojen tarkistuksen ja edellyttää järjestelmän käynnistämistä uudelleen. Kun tietokone kehotetaan käynnistämään uudelleen, napsauta Käynnistä uudelleen. Jos et halua suorittaa rootkit-tiedostojen tarkistusta, siirry Asetukset ja poista valinta kohdasta Suorita myös rootkit-tarkistus (edellyttää tietokoneen uudelleenkäynnistystä).

8. Kun tietokone on käynnistetty uudelleen, tarkistus aloitetaan automaattisesti. Noudata näyttöön tulevia ohjeita.

VAIHE 3

Käynnistä tietokone uudelleen normaalissa tilassa.

1. Sulje kaikki ohjelmat.

2. Avaa Suorita-valintaikkuna painamalla näppäinyhdistelmää Windows + R.

3. Kirjoita seuraava teksti ja paina Enter -näppäintä:

msconfig

Mikäli Käyttäjätilien valvonta -ikkuna tulee näkyviin, valitse Kyllä tai Jatka.

4. Poista Järjestelmän määritykset -ikkunan Käynnistys -välilehdeltä valinta Käynnistys vikasietotilaan.

Windows XP: Poista Järjestelmän kokoonpanosovellus -ikkunan BOOT.INI -välilehdeltä valinta /SAFEBOOT.

5. Valitse OK.

6. Kun näyttöön tulee ilmoitus, jossa tietokone kehotetaan käynnistämään uudelleen, valitse Käynnistä uudelleen.

Tietokoneen käynnistyminen normaalitilassa kestää useita minuutteja.

Jos ongelma ei ratkea, tarkista tietokoneesi Norton Bootable Recovery Tool -työkalulla.

VAIHE 4

Tietokoneen tarkistaminen käyttämällä Norton Bootable Recovery Toolia

• Norton Bootable Recovery Tool -työkalu käynnistää tietokoneen DVD-levyltä tai USB-laitteelta ja tarkistaa tietokoneen. Sinun on ladattava ja luotava Norton Bootable Recovery Tool -työkalu DVD-levylle tai USB-laitteelle.

Norton Bootable Recovery Toolin luomiseen ja suorittamiseen tarvitaan:

• tyhjä DVD-levy tai USB-laite

• toinen tietokone, jossa on verkkoyhteys ja jolla Norton Bootable Recovery Tool -työkalu voidaan ladata ja luoda DVD-levylle tai USB-laitteelle.

Siirry Norton Bootable Recovery Tool -työkalun lataussivulle ja valitse kieli, jotta saat lisätietoja Norton Bootable Recovery Toolin käytöstä.

Jos tietokoneen käynnistäminen ei onnistu näiden vaiheiden suorittamisen jälkeen, ota yhteyttä tietokoneen valmistajaan.

Selaa ratkaisuja tai ota yhteyttä.

DOCID: kb20100815092745EN_EndUserProfile_fi_fi
Käyttöjärjestelmä: Windows
Muokattu viimeksi: 30/07/2018