Løs problemer med langsom computer

Når du bruger computeren, ophobes der med tiden unødvendige filer, og harddisken fragmenteres. Dårlige computervaner kan også medføre, at computeren kører langsomt.

Norton kan øge din computers hastighed med styring af ydeevnen og optimeringsværktøjer.

Jeg tror, at min computer er inficeret

Download og kør Norton Power Eraser-værktøjet for at scanne og fjerne trusler fra din computer. Vælg et af følgende afhængigt af dit operativsystem.

Windows 10/8/7

1. Download Norton Power Eraser.

2. Tryk på Ctrl + J for at åbne vinduet Downloads i browseren, og dobbeltklik på filen NPE.exe.

Hvis vinduet til kontrol af brugerkonti vises, skal du klikke på Ja eller Fortsæt.

3. Læs licensaftalen, og klik på Acceptér.

Hvis du allerede har accepteret licensaftalen, bliver du ikke bedt om det igen.

Norton Power Eraser holder øje med og henter automatisk en eventuel ny version.

4. I vinduet Norton Power Eraser, skal du vælge Komplet systemscanning og klikke på Kør nu.

5. Hvis du vil inkludere Rootkit-scanningen, skal du klikke på Indstillinger og under Scan- og logindstillinger, skal du aktivere indstillingen Inkluder Rootkit-scanning (kræver en genstart af computeren) og klikke på Anvend.

6. Når du bliver bedt om at genstarte computeren, skal du klikke på Genstart.

Vent på, at scanningen bliver fuldført. Følg anvisningerne på skærmen.

Windows XP/Vista

1. Hent Norton Power Eraser.

2. Tryk på Ctrl + J for at åbne vinduet Downloads i browseren, og dobbeltklik på filen NPE.exe.

Hvis vinduet til kontrol af brugerkonti vises, skal du klikke på Ja eller Fortsæt.

3. Læs licensaftalen, og klik på Acceptér.

Norton Power Eraser holder øje med og giver besked om at downloade en eventuel ny version.

4. Klik på ikonet Scan efter risici i vinduet Norton Power Eraser.

5. Norton Power Eraser udfører som standard en Rootkit-scanning og kræver, at du genstarter computeren. Når du bliver bedt om at genstarte computeren, skal du klikke på Genstart.

Hvis du ikke ønsker at inkludere Rootkit-scanningen, skal du gå til Indstillinger og fjerne markeringen ud for funktionen Inkluder Rootkit-scanning (Systemet skal genstartes).

6. Vent på, at scanningen bliver fuldført. Følg anvisningerne på skærmen.

Sådan får du computeren til at starte hurtigere

Mange programmer er konfigureret, så de starter, når du starter computeren. Det kan f.eks. være tilfældet med programmer, som du aldrig eller sjældent bruger, eller som du ikke en gang var klar over at du havde. Jo flere programmer der startes, når du starter computeren, jo længere tid tager det. Med Norton-funktionen Startstyring kan du deaktivere eller forsinke startelementer, så computeren hurtigere bliver klar til brug.

Deaktivering eller forsinkelse af startelementer

1. Åbn dit Norton-sikkerhedsprodukt til digitale enheder.

Hvis vinduet Mit Norton vises ved siden af Enhedssikkerhed, skal du klikke på Åbn.

2. I Norton-produktets hovedvindue skal du dobbeltklikke på Performance, og derefter klikke på Startup Manager.

3. Gør følgende i vinduet Administration af start :

• Fjern markeringen af alle de programmer, du ikke bruger, i kolonnen Til/fra, så de ikke startes, når du starter computeren.

• Vælg de programmer, som først skal indlæses, når computeren er startet, i kolonnen Forsinket start.

4. Klik på Anvend, og klik derefter på Luk.

Video

Hurtigere indlæsning af programmer og filer

Værktøjet Diskoptimering omorganiserer de filfragmenter, der med tiden bliver spredt på computeren. Den forbedrer computerens ydeevne, sådan at du arbejder mere effektivt.

Sådan kører du diskoptimering

1. Åbn dit Norton-sikkerhedsprodukt til digitale enheder.

Hvis vinduet Mit Norton vises ved siden af Enhedssikkerhed, skal du klikke på Åbn.

2. Dobbeltklik på Ydeevne i hovedvinduet i Norton-programmet, og klik derefter på Optimer disk.

3. Klik på Luk, når funktionen er færdig.

Fjern midlertidige filerne og mapperne, der får min computer til at køre langsomt

Når du surfer på nettet eller downloader filer, lagres der nogle midlertidige filer på computeren. Der er ingen grund til at beholde dem, og med tiden samles der så mange, at computeren bliver langsommere. Værktøjet Filoprydning fjerner dem, så computeren kører hurtigere.

Fjern midlertidige filer og mapper

1. Åbn dit Norton-sikkerhedsprodukt til digitale enheder.

Hvis vinduet Mit Norton vises ved siden af Enhedssikkerhed, skal du klikke på Åbn.

2. Dobbeltklik på Ydeevne i hovedvinduet i Norton-programmet, og klik derefter på Filoprydning.

3. Klik på Luk, når funktionen er færdig.

Video

Optimering af startdiskenheden

Optimeringen af startdiskenheden maksimerer den anvendelige ledige plads ved at omarrangere filfragmenter i nærtliggende eller sammenhængende klynger. Når harddiskens drevhoved får adgang til alle fildataene på ét sted, indlæses filen hurtigere i hukommelsen.

Optimering af startdiskenheden

1. Åbn dit Norton-sikkerhedsprodukt til digitale enheder.

Hvis vinduet Mit Norton vises ved siden af Enhedssikkerhed, skal du klikke på Åbn.

2. Dobbeltklik på Ydeevne i hovedvinduet i Norton-programmet, og klik derefter på Grafer.

3. Klik på Optimer i toppen af grafen for sikkerhedsstatus i vinduet Grafer.

Forbedring af ydeevnen, når jeg spiller spil eller ser film

Har du nogen sinde spillet et spil eller set en film, da sikkerhedssoftwaren startede, så skærmbilledet frøs fast på det værst tænkelige tidspunkt? Du kan indstille værktøjet Registrering af fuld skærm, så det registrerer, når du bruger et program, som ikke må afbrydes. Norton venter, til du er færdig med appen, før det starter de baggrundshandlinger, der beskytter dig.

Slå Registrering af fuld skærm til

1. Åbn dit Norton-sikkerhedsprodukt til digitale enheder.

Hvis vinduet Mit Norton vises ved siden af Enhedssikkerhed, skal du klikke på Åbn.

2. Klik på Indstillinger i hovedvinduet i Norton-programmet.

3. I vinduet Indstillinger skal du klikke på Administratorindstillinger.

4. Under Indstillinger for diskret tilstand i rækken Registrering af fuld skærm skal du flytte skydeknappen til positionen Til.

5. Klik på Anvend, og klik derefter på Luk.

Forstår du ikke, hvorfor din pc er langsom? Med Norton Ultimate Help Desk-tjenesten hjælper vores eksperter med at optimere dine pc-indstillinger for at forbedre hastigheden ved opstart og får ydeevnen på din ældre computer til at være næsten som ny. (Kun for amerikanske kunder)

Lær mere

Se efter løsninger, eller kontakt os.

DOCID: v59066932
      Operativsystem Windows
      Sidst ændret: 01/11/2021