Løs problemer med langsom computer

Der kan være mange grunde til, at din computer føles langsom. Når du bruger computeren, ophobes der med tiden unødvendige filer, og harddisken fragmenteres. Du kan også opleve en forringelse af ydeevnen, hvis computeren er inficeret.

Du kan prøve at forbedre computerens ydeevne ved at følge disse løsningsforslag.

Kontrollér, at computeren ikke er inficeret

For at kontrollere, om computeren er inficeret, kan du downloade og køre værktøjet Norton Power Eraser.
Du skal downloade en af følgende filer, afhængigt af hvilken version af Windows du har:
• 64-bit Windows: Norton Power Eraser
• 32-bit Windows: Norton Power Eraser

Fjern midlertidige filer og mapper

1. Åbn dit Norton-sikkerhedsprodukt til digitale enheder.

Hvis vinduet Mit Norton vises ved siden af Enhedssikkerhed, skal du klikke på Åbn.

2. Dobbeltklik på Ydeevne i hovedvinduet i Norton-programmet, og klik derefter på Filoprydning.

3. Klik på Luk, når funktionen er færdig.

Sådan får du computeren til at starte hurtigere

Mange programmer er konfigureret, så de starter, når du starter computeren. Det kan f.eks. være tilfældet med programmer, som du aldrig eller sjældent bruger, eller som du ikke en gang var klar over at du havde. Jo flere programmer der startes, når du starter computeren, jo længere tid tager det. Med Norton-funktionen Startstyring kan du deaktivere eller forsinke startelementer, så computeren hurtigere bliver klar til brug.

1. Åbn dit Norton-sikkerhedsprodukt til digitale enheder.

Hvis vinduet Mit Norton vises ved siden af Enhedssikkerhed, skal du klikke på Åbn.

2. I Norton-produktets hovedvindue skal du dobbeltklikke på Performance, og derefter klikke på Startup Manager.

3. Gør følgende i vinduet Administration af start:

• Fjern markeringen af alle de programmer, du ikke bruger, i kolonnen Til/fra, så de ikke startes, når du starter computeren.

• Vælg de programmer, som først skal indlæses, når computeren er startet, i kolonnen Forsinket start.

4. Klik på Anvend, og klik derefter på Luk.

Kontrollér, om filerne er fragmenterede

Med tiden bliver filerne på computeren gradvist fragmenteret, hvilket resulterer i, at det tager længere tid at indlæse og køre dem. Kør værktøjet Diskoptimering for at kontrollere, om det er nødvendigt at defragmentere filerne.

1. Åbn dit Norton-sikkerhedsprodukt til digitale enheder.

Hvis vinduet Mit Norton vises ved siden af Enhedssikkerhed, skal du klikke på Åbn.

2. Dobbeltklik på Ydeevne i hovedvinduet i Norton-programmet, og klik derefter på Optimer disk.

3. Klik på Luk, når funktionen er færdig.

Optimering af startdiskenheden

Optimeringen af startdiskenheden maksimerer den anvendelige ledige plads ved at omarrangere filfragmenter i nærtliggende eller sammenhængende klynger. Når harddiskens drevhoved kan finde alle fildataene på ét sted, indlæses filen hurtigere i hukommelsen.

1. Åbn dit Norton-sikkerhedsprodukt til digitale enheder.

Hvis vinduet Mit Norton vises ved siden af Enhedssikkerhed, skal du klikke på Åbn.

2. Dobbeltklik på Ydeevne i hovedvinduet i Norton-programmet, og klik derefter på Grafer.

3. Klik på Optimer i toppen af grafen for sikkerhedsstatus i vinduet Grafer.

Stop baggrundsprocesser, når du spiller spil

Du kan aktivere funktionen Registrering af fuld skærm, så den registrerer, når du bruger et program, som ikke bør afbrydes. Norton venter, til du er færdig med programmet, før det starter de baggrundsprocesser, der beskytter dig.

1. Åbn dit Norton-sikkerhedsprodukt til digitale enheder.

Hvis vinduet Mit Norton vises ved siden af Enhedssikkerhed, skal du klikke på Åbn.

2. Klik på Indstillinger i hovedvinduet i Norton-programmet.

3. I vinduet Indstillinger skal du klikke på Administratorindstillinger.

4. Under Indstillinger for diskret tilstand i rækken Registrering af fuld skærm skal du flytte skydeknappen til positionen Til.

5. Klik på Anvend, og klik derefter på Luk.

Se efter løsninger, eller kontakt os.

DOCID: v59066932