Beskyttelse mod Coinminer-malware

Hvad er CoinMiner-malware?

Coinminers (også kaldet cryptocurrency-miners) er programmer, der genererer Bitcoin, Monero, Ethereum og andre kryptovalutaer, som bliver mere og mere populære. De kan blive en værdifuld indtægtskilde, hvis man kører dem til egen fordel.

Men nogle malwaresvindlere har skabt trusler og virus, der vha. almindeligt udbredt mining-software udnytter andres computerressourcer (CPU, GPU, RAM, netværksbåndbredde og strøm) uden deres viden eller samtykke (også kaldet "cryptojacking").

Hvilke typer coinminers findes der?

Man kan tvinge en computer eller enhed til at generere kryptovaluta på mange forskellige måder. De tre vigtigste typer coinminers:

• Eksekverbare filer : Som regel skadelige filer eller potentielt uønskede programmer (.exe-filer), der placeres på computeren med henblik på at generere kryptovaluta.

• Browserbaserede coinminers : Disse miners er baseret på JavaScript (eller lignende teknologier) og kører i en internetbrowser, hvor de forbruger ressourcer, så længe webstedet er åbent i browseren. Nogle coinminers anvendes bevidst af webstedets ejer i stedet for reklamer (f.eks. Coinhive), men andre placeres på legitime websteder uden ejernes viden eller samtykke.

• Avancerede coinminers uden filer : Der er udviklet malware, som genererer kryptovaluta i computerens hukommelse ved at misbruge legitime værktøjer som PowerShell. Et eksempel er MSH.Bluwimps, som også udfører andre skadelige handlinger ud over at generere kryptovaluta.

Hvordan ved jeg, om min enhed bruges til generering af kryptovaluta?

Coinminers kører på forskellige platforme, herunder:

• Windows

• Mac

• Linux

• Android

• IoT-enheder (Internet of Things)

Norton-programmer viser som regel en advarsel, når der bliver fundet filer, som er relateret til generering af kryptovaluta, så du bliver opmærksom på dem. Selvom coinminers er opensource-baserede og anvendes meget, kan de være potentielt uønskede programmer.

Der kan være følgende tegn på, at en computer genererer krypovaluta:

• Højt CPU- og GPU-forbrug

• Overophedning

• Nedbrud eller hyppige genstarter

• Lang svartid

• Usædvanlig netværksaktivitet (f.eks. forbindelser til mining-relaterede websteder eller IP-adresser).

Er jeg beskyttet mod malwaren?

Norton beskytter dig mod Coinminer-malware. Kør LiveUpdate, så du er sikker på, at Norton-definitionerne er opdaterede, og kør en komplet systemscanning.

• Luk den browserfane, hvor den registrerede URL-adresse er åben. Du skal ikke gå ind på det registrerede websted.

• Du skal fjerne den registrerede Coinminer-malware eller -fil på din computer. Du bør undgå at bruge programmet.

TRIN 1

Kør LiveUpdate

1. Start Norton.

2. Klik på Sikkerhed i hovedvinduet og derefter på LiveUpdate.

3. Når Norton LiveUpdate er færdig, skal du klikke på OK.

4. Kør LiveUpdate, indtil der vises en meddelelse om, at Norton-programmet har de seneste opdateringer.

5. Luk alle programmer, og genstart computeren.

TRIN 2

Kør en Komplet systemscanning

1. Start Norton.

2. Klik på Sikkerhed i hovedvinduet og derefter på Scanninger.

3. Vælg Komplet systemscanning, og klik på Ok i vinduet Scanninger.

4. Klik på Afslut, når scanningen er færdig.

Hvordan kan jeg udelukke dette websted eller program?

Hvis du udelukker visse elementer fra scanningerne, er computeren ikke nær så godt beskyttet, så den mulighed bør kun benyttes, hvis særlige omstændigheder kræver det.

Du kan få adgang til et websted, en fil eller et program, der er blokeret af Norton, på følgende måder:

Hvordan kan jeg sætte dette websted eller program på en positivliste?

Hvis din software for øjeblikket er registreret af Norton som skadelig, og du vil rapportere det som en falsk positiv, skal du læse Norton advarer fejlagtigt om, at en fil er inficeret, eller at et program eller websted er mistænkeligt.

Se efter løsninger, eller kontakt os.

DOCID: v125881893_EndUserProfile_da_dk
Operativsystem Windows
Sidst ændret: 01/06/2018