Sådan fjerner du falske pop op-meddelelser eller svindelmeddelelser fra teknisk support om, at computer er inficeret

Nogle bedrageriske virksomheder benytter pop op-advarsler om, at computeren er inficeret med en virus. Pop op-meddelelserne ligner virusadvarsler fra Norton eller andre sikkerhedsadvarsler.

Sådan identificerer og undgår du falske pop op-meddelelser og teknisk support-svindel:

• Læs meddelelsen grundigt, og se efter tydelige tegn på bedrageri, f.eks. stavefejl, uprofessionel grafik og dårlig grammatik.

• Søg på internettet efter det telefonnummer, der er angivet i pop op-meddelelsen, for at finde ud af, hvem det tilhører.

• Hvis du ikke har bedt om det, ringer Norton Support ikke til dig med henblik på at rette fejl på computeren. Du bliver kun ringet op, hvis du har bedt om det.

Læs Læs mere om henvendelser fra falsk teknisk support, og om hvordan du undgår dem.

Hvis du har brug for hjælp, skal du kontakte Kundeservice og support.

Kontakt os

Hvis du vil vide, om den mail, som du har modtaget, er fra Norton, skal du læse Bekræft, at en mail, som du modtager fra Norton, er legitim .

Hvis du mener, at din computer er inficeret, skal du udføre følgende trin.

TRIN 1

Kør en Komplet systemscanning

Udfør en scanning med Norton-programmet for at finde og løse problemer pga. ændringer eller vildledende programmer, der skyldes en falsk pop op-meddelelse eller teknisk support-scam.

1. Start Norton.

Hvis vinduet Mit Norton vises ved siden af Enhedssikkerhed, skal du klikke på Åbn.

2. Dobbeltklik på Sikkerhed, og klik derefter på Scanninger.

3. Vælg Komplet systemscanning, og klik på Ok i vinduet Scanninger.

4. Klik på Afslut, når scanningen er færdig.

TRIN 2

Download Norton Power Eraser, og kør en scanning (på Windows 10/8/7)

1. Download Norton Power Eraser.

2. Tryk på Ctrl + J for at åbne vinduet Downloads i browseren, og dobbeltklik på filen NPE.exe.

Hvis vinduet til kontrol af brugerkonti vises, skal du klikke på Ja eller Fortsæt.

3. Læs licensaftalen, og klik på Acceptér.

Hvis du allerede har accepteret licensaftalen, bliver du ikke bedt om det igen.

Norton Power Eraser holder øje med og henter automatisk en eventuel ny version.

4. I vinduet Norton Power Eraser, skal du vælge Komplet systemscanning og klikke på Kør nu.

5. Hvis du vil inkludere Rootkit-scanningen, skal du klikke på Indstillinger og under Scan- og logindstillinger, skal du aktivere indstillingen Inkluder Rootkit-scanning (kræver en genstart af computeren) og klikke på Anvend.

6. Når du bliver bedt om at genstarte computeren, skal du klikke på Genstart.

Vent på, at scanningen bliver fuldført. Følg anvisningerne på skærmen.

Se efter løsninger, eller kontakt os.

DOCID: v122764455
Operativsystem Windows
Sidst ændret: 05/03/2021