Sådan fjerner du falske pop op-meddelelser eller svindelmeddelelser fra teknisk support om, at computer er inficeret

Hvad er falske pop op-meddelelser og svindel under dække af teknisk support?

Falske pop op-meddelelser og svindel under dække af teknisk support er en form for bedrageri, der bliver mere og mere udbredt på internettet. Det er en form for svindel, som går ud på at narre ofrene vha. social manipulation og frygt. Nogle bedrageriske virksomheder benytter pop op-advarsler om, at computeren er inficeret med en virus. Pop op-meddelelserne ligner virusadvarsler fra Norton eller andre sikkerhedsadvarsler.

Hvordan kan man identificere og undgå falske pop op-meddelelser og teknisk support-scam?

• Læs meddelelsen grundigt, og se efter tydelige tegn på bedrageri, f.eks. stavefejl, uprofessionel grafik og dårlig grammatik.

• Søg på internettet efter det telefonnummer, der er angivet i pop op-meddelelsen, for at finde ud af, hvem det tilhører.

• Hvis du ikke har bedt om det, ringer Norton Support ikke til dig med henblik på at rette fejl på computeren. Du bliver kun ringet op, hvis du har bedt om det.

TRIN 1

Kør en Komplet systemscanning

Udfør en scanning med Norton-programmet for at finde og løse problemer pga. ændringer eller vildledende programmer, der skyldes en falsk pop op-meddelelse eller teknisk support-scam.

1. Start Norton.

Hvis vinduet Mit Norton vises ved siden af Enhedssikkerhed, skal du klikke på Åbn.

2. Dobbeltklik på Sikkerhed, og klik derefter på LiveUpdate.

3. Når Norton LiveUpdate er færdig, skal du klikke på OK.

4. Kør LiveUpdate, indtil du ser meddelelsen: "Norton-programmet har de seneste opdateringer."

5. Afslut alle programmer, og genstart derefter computeren.

TRIN 2

Kør Norton Power Eraser-scanningen

1. Download Norton Power Eraser.

2. Klik på Gem.

3. Vælg Skrivebord som placering, og klik på Gem.

4. Hvis du vil køre Norton Power Eraser, skal du dobbeltklikke på filen NPE.exe.

Hvis vinduet til kontrol af brugerkonti vises, skal du klikke på Ja eller Fortsæt.

5. Læs licensaftalen, og klik på Acceptér.

6. Klik på ikonet Scan efter risici i vinduet Norton Power Eraser.

7. Norton Power Eraser udfører som standard en Rootkit-scanning og kræver, at du genstarter computeren. Når du bliver bedt om at genstarte computeren, skal du klikke på Genstart. Hvis du ikke ønsker at inkludere Rootkit-scanningen, skal du gå til Indstillinger og fjerne markeringen for funktionen Inkluder rootkitscanning (computeren skal genstartes).

8. Når computeren er genstartet, starter scanningen automatisk. Følg anvisningerne på skærmen.

TRIN 3

Scanning for og fjernelse af vildledende programmer med Norton Power Eraser

1. Klik på ikonet Scanning efter uønskede programmer i vinduet Norton Power Eraser.

Når Norton Power Eraser har fuldført scanningen, vises resultaterne i vinduet Scanning efter uønskede programmer er fuldført.

2. Klik på Afinstaller ud for uønskede programmer eller værktøjslinjer i vinduet Scanning efter uønskede programmer er fuldført.

3. Følg anvisningerne på skærmen.

4. Når afinstallationen er færdig, skal du genstarte computeren.

TRIN 4

Kontrollér, om der er forkerte DNS-indstillinger

1. Tryk på tasterne Windows og R samtidig for at åbne dialogboksen Kør.

2. Indtast følgende tekst, og tryk på Enter.

control

3. Klik på ikonet Netværk og internet og derefter på Netværks- og delingscenter. Klik på Skift indstillinger for netværkskort i venstre rude.

I Windows XP: Dobbeltklik på ikonet Netværksforbindelser.

4. Højreklik på det netværkskort, som er i brug, og klik derefter på Egenskaber.

Hvis beskeden Styring af brugerens konto vises, skal du klikke på Ja eller Fortsæt.

5. Klik på Internetprotokol (TCP/IP) eller Internetprotokol version 4 (TCP/IPv4) i Egenskaber for netværksforbindelse under "Denne forbindelse bruger følgende elementer".

6. Klik på Egenskaber.

7. Under fanen generelt i vinduet Egenskaber for Internetprotokol (TCP/IP) skal du undersøge indstillingerne for DNS-server.

• Hvis knappen Brug følgende DNS-serveradresser er markeret, skal du kontrollere serveradresserne. Kontrollér, at DNS-serveradressen, der vises, er den samme som den, du fik af internetudbyderen eller netværksadministratoren.

• Hvis DNS-serveradressen starter med 85.255.11x.x, er det højst sandsynligt, at DNS-cachen er forgiftet som følge af et såkaldt pharming-angreb.

TRIN 5

Backup af bogmærker og foretrukne

Tag en backup af dine bogmærker og favoritter, før du nulstiller browserindstillingerne.

• Vælg en af følgende muligheder, afhængigt af hvilken browser du bruger:

• Microsoft Internet Explorer: Klik på Filer, og vælg Importer og eksporter. Vælg Eksportér til en fil, og klik på Næste. Vælg Favoritter, og klik på Næste. Vælg mappen Favoritter, og klik på Næste. Klik på Gennemse for at vælge en placering til den eksporterede fil, og klik på Eksportér.

• Microsoft Edge: Klik på ikonet Mere øverst til højre, og vælg Indstillinger. Klik på Importér fra en anden browser under Importér favoritter og andre oplysninger. Klik på Eksportér til fil under Importér og eksportér. Vælg en placering til den eksporterede fil, og klik på Gem.

• Google Chrome: Klik på ikonet Tilpas og konfigurer Google Chrome i øverste højre hjørne, og klik så på Bogmærker og på Bogmærkeadministrator. Klik på Organiser, og vælg Eksporter bogmærker til HTML-fil på siden Bogmærkeadministrator. Vælg en placering til den eksporterede fil, og klik på Gem.

• Mozilla Firefox: Klik på ikonet Vis dine bogmærker, og vælg Vis alle bogmærker. Klik på Importer og sikkerhedskopiér i vinduet Bibliotek, og vælg Eksporter bogmærker til HTML. Vælg en placering til den eksporterede fil, og klik på Gem.

TRIN 6

Nulstilling af browserindstillinger

• Svindlerne installerer typisk en ny værktøjslinje i dine browsere og ændrer din indstilling for standardsøgemaskine til en tredjepartssøgemaskine. Afhængigt af hvilken browser du bruger, skal du nulstille browserindstillingerne for helt at fjerne de uønskede værktøjslinjer og søgemaskiner.

Vælg en af følgende muligheder, afhængigt af hvilken browser du bruger:

Hvordan får jeg officiel Norton Support?

Den officielle Norton Support er altid gratis for abonnenter.

Se efter løsninger, eller kontakt os.

DOCID: v122764455
Operativsystem Windows
Sidst ændret: 11/05/2020