Brug dit Norton-program til at optimere og forbedre computerens ydeevne

Vi ved, hvor irriterende det er, når computeren bliver langsom, og det tager alt for lang tid at udføre enkle opgaver. Nogle brugere mener, at deres computer fungerer dårligere, når de har installeret dit Norton-program. Men faktum er, at dit Norton-program er strømlinet til at levere en verdensklassesbeskyttelse uden at ofre ydeevne.

Dit Norton-program kan også øge computerens hastighed vha. værktøjer til forbedring af ydeevnen samt optimering, så du kan udføre de daglige opgaver hurtigere.

Sådan får du computeren til at starte hurtigere

Mange programmer er konfigureret, så de starter, når du starter computeren. Det kan f.eks. være tilfældet med programmer, som du aldrig eller sjældent bruger, eller som du ikke en gang var klar over at du havde. Jo flere programmer der startes, når du starter computeren, jo længere tid tager det. Med Norton-funktionen Administration af start kan du deaktivere eller forsinke startelementer, så computeren hurtigere bliver klar til brug.

Deaktivering eller forsinkelse af startelementer

1. Åbn dit Norton-sikkerhedsprodukt til digitale enheder.

Hvis vinduet Mit Norton vises ved siden af Enhedssikkerhed, skal du klikke på Åbn.

2. Dobbeltklik på Ydeevne i hovedvinduet i Norton-programmet, og klik derefter på Administration af start.

3. Gør følgende i vinduet Administration af start :

• Fjern markeringen af alle de programmer, du ikke bruger, i kolonnen Til/fra, så de ikke startes, når du starter computeren.

• Vælg de programmer, som først skal indlæses, når computeren er startet, i kolonnen Forsinket start.

4. Klik på Anvend, og klik derefter på Luk.

Hurtigere indlæsning af programmer og filer

Værktøjet Diskoptimering omorganiserer de filfragmenter, der med tiden bliver spredt på computeren. Den forbedrer computerens ydeevne, sådan at du arbejder mere effektivt.

Sådan kører du diskoptimering

1. Åbn dit Norton-sikkerhedsprodukt til digitale enheder.

Hvis vinduet Mit Norton vises ved siden af Enhedssikkerhed, skal du klikke på Åbn.

2. Dobbeltklik på Ydeevne i hovedvinduet i Norton-programmet, og klik derefter på Optimer disk.

3. Klik på Luk, når funktionen er færdig.

Fjern midlertidige filerne og mapperne, der får min computer til at køre langsomt

Når du surfer på nettet eller downloader filer, lagres der nogle midlertidige filer på computeren. Der er ingen grund til at beholde dem, og med tiden samles der så mange, at computeren bliver langsommere. Værktøjet Filoprydning fjerner dem, så computeren kører hurtigere.

Fjern midlertidige filer og mapper

1. Åbn dit Norton sikkerhed til digitale enheder-produkt.

Hvis vinduet Mit Norton vises ved siden af Enhedssikkerhed, skal du klikke på Åbn.

2. Dobbeltklik på Ydeevne i hovedvinduet i Norton-programmet, og klik derefter på Filoprydning.

3. Klik på Luk, når funktionen er færdig.

Optimering af startdiskenheden

Optimeringen af startdiskenheden maksimerer den anvendelige ledige plads ved at omarrangere filfragmenter i nærtliggende eller sammenhængende klynger. Når harddiskens drevhoved får adgang til alle fildataene på ét sted, indlæses filen hurtigere i hukommelsen.

Optimering af startdiskenheden

1. Åbn dit Norton-sikkerhedsprodukt til digitale enheder.

Hvis vinduet Mit Norton vises ved siden af Enhedssikkerhed, skal du klikke på Åbn.

2. Dobbeltklik på Ydeevne i hovedvinduet i Norton-programmet, og klik derefter på Grafer.

3. Klik på Optimer i toppen af grafen for sikkerhedsstatus i vinduet Grafer.

Forbedring af ydeevnen, når jeg spiller spil eller ser film

Har du nogen sinde spillet et spil eller set en film, da sikkerhedssoftwaren startede, så skærmbilledet frøs fast på det værst tænkelige tidspunkt? Du kan indstille værktøjet Registrering af fuld skærm, så det registrerer, når du bruger et program, som ikke må afbrydes. Norton venter, til du er færdig med appen, før det starter de baggrundshandlinger, der beskytter dig.

Sådan sørger du for, at Registrering i fuld skærm er aktiveret

1. Åbn dit Norton-sikkerhedsprodukt til digitale enheder.

Hvis vinduet Mit Norton vises ved siden af Enhedssikkerhed, skal du klikke på Åbn.

2. Klik på Indstillinger i hovedvinduet i Norton-programmet.

3. I vinduet Indstillinger skal du klikke på Administratorindstillinger.

4. Under Indstillinger for diskret tilstand i rækken Registrering af fuld skærm skal du flytte skydeknappen til positionen Til.

5. Klik på Anvend, og klik derefter på Luk.

Sådan forhindrer du afbrydelser, når du bruger dine foretrukne apps

Hvis du har mistanke om, at dit Norton-program gør dine foretrukne programmer langsommere, kan du tilføje dem til Diskret tilstand under indstillingerne. Dit Norton-program venter, til du er færdig med at bruge disse programmer, før det starter de baggrundshandlinger, der beskytter dig.

Sådan kører du dine foretrukne programmer i Diskret tilstand

1. Åbn dit Norton-sikkerhedsprodukt til digitale enheder.

Hvis vinduet Mit Norton vises ved siden af Enhedssikkerhed, skal du klikke på Åbn.

2. Klik på Indstillinger i hovedvinduet i Norton-programmet.

3. I vinduet Indstillinger skal du klikke på Administratorindstillinger.

4. Klik på Konfigurer i rækken Brugerspecificerede programmer under Indstillinger for Diskret tilstand (manuelt).

5. Klik på Tilføj i vinduet Programmer, der aktiverer diskret tilstand automatisk.

6. Find programmet i dialogboksen Tilføj program.

7. Markér filen, klik på Åbn, og klik så på OK.

Sådan vises programmer, der sluger ressourcer og gør computeren langsommere

Dit Norton-program overvåger computeren og kan advare dig, hvis et program eller en proces tilsyneladende bruger usædvanligt mange ressourcer. Du kan lukke disse programmer, så ydeevnen forbedres, hvis du ikke bruger dem.

Identifikation af processer, der sluger ressourcer

1. Åbn dit Norton-sikkerhedsprodukt til digitale enheder.

Hvis vinduet Mit Norton vises ved siden af Enhedssikkerhed, skal du klikke på Åbn.

2. Dobbeltklik på Ydeevne i hovedvinduet i Norton-programmet, og klik derefter på Grafer.

3. Klik på Brug til venstre i vinduet Grafer.

4. Udfør en af følgende handlinger:

• Klik på fanen Processor hvis du vil se processorgrafen.

• Klik på fanen Hukommelse hvis du vil se hukommelsesgrafen.

5. Klik på et punkt på grafen for at få vist en liste med ressourcekrævende processer.

Klik på et procesnavn for at få flere oplysninger om processen i vinduet File Insight.

Se efter løsninger, eller kontakt os.

DOCID: v120813372