Kør værktøjet gratis Norton Power Eraser i fejlsikret tilstand

Norton Power Eraser er et gratis værktøj, som kan hentes og køres med henblik på at fjerne filer, der udgør en trussel, fra computeren. Du kan køre dette værktøj, når du vil scanne filer for trusler, selvom du har et Norton-program eller et andet sikkerhedsprogram. Hvis du ikke kan starte computeren i normal tilstand, kan du køre dette værktøj i fejlsikret tilstand.

Norton Power Eraser er let at downloade, og kan hurtigt scanne din computer for de mest aggressive virus. Du behøver ikke at installere dette værktøj.

Da Norton Power Eraser bruger nogle meget direkte metoder til at registrere trusler, er der en risiko for, at der ved et uheld også kan markeres nogle almindelige programmer til sletning. Du bør derfor gennemse scanningsresultaterne nøje, inden du sletter filerne.

TRIN 1

Start computeren i Fejlsikret tilstand med netværk

1. Afslut alle programmer.

2. Tryk på tasterne Windows og R samtidig for at åbne dialogboksen Kør.

3. Indtast følgende tekst, og tryk på Enter.

msconfig

Hvis vinduet Kontrol af brugerkonti vises, skal du klikke på Ja eller Fortsæt.

4. Markér feltet Sikker start, og vælg Netværk under fanen Start i vinduet Systemkonfiguration.

I Windows XP: I vinduet Systemkonfigurationsprogram skal du markere /SAFEBOOT under fanen BOOT.INI.

5. Klik på Ok.

6. Når du bliver bedt om at genstarte computeren, skal du klikke på Genstart.

Computeren genstarter i fejlsikret tilstand med netværk.

TRIN 2

Download Norton Power Eraser, og kør en scanning (på Windows 10/8/7)

1. Download Norton Power Eraser.

2. Tryk på Ctrl + J for at åbne vinduet Downloads i browseren, og dobbeltklik på filen NPE.exe.

Hvis vinduet til kontrol af brugerkonti vises, skal du klikke på Ja eller Fortsæt.

3. Læs licensaftalen, og klik på Acceptér.

Hvis du allerede har accepteret licensaftalen, bliver du ikke bedt om det igen.

Norton Power Eraser holder øje med og henter automatisk en eventuel ny version.

4. I vinduet Norton Power Eraser, skal du vælge Komplet systemscanning og klikke på Kør nu.

5. Hvis du vil inkludere Rootkit-scanningen, skal du klikke på Indstillinger og under Scan- og logindstillinger, skal du aktivere indstillingen Inkluder Rootkit-scanning (kræver en genstart af computeren) og klikke på Anvend.

6. Når du bliver bedt om at genstarte computeren, skal du klikke på Genstart.

Vent på, at scanningen bliver fuldført. Følg anvisningerne på skærmen.

TRIN 3

Genstart computeren i normal tilstand

1. Afslut alle programmer.

2. Tryk på tasterne Windows og R samtidig for at åbne dialogboksen Kør.

3. Indtast følgende tekst, og tryk på Enter.

msconfig

Hvis vinduet Kontrol af brugerkonti vises, skal du klikke på Ja eller Fortsæt.

4. I vinduet Systemkonfiguration skal du under fanen Start fjerne markeringen af Sikker start.

I Windows XP: I vinduet Systemkonfigurationsprogram skal du i fanen BOOT.INI fjerne markeringen af /SAFEBOOT.

5. Klik på Ok.

6. Når du bliver bedt om at genstarte computeren, skal du klikke på Genstart.

Computeren genstarter i normal tilstand, hvilket tager flere minutter.

Se efter løsninger, eller kontakt os.

DOCID: kb20100917002731EN
Operativsystem Windows
Sidst ændret: 05/03/2021