Sådan retter du fejl ved download af Norton Power Eraser

Du skal have adgang til internettet, hvis du vil køre Norton Power Eraser. En forkert DNS-indstilling eller indstillingen for Windows-værtsfilen kan blokere adgangen til internettet på computeren. Kontrollér, om du kan genoprette adgangen til internettet på computeren ved at ændre proxyindstillingerne, DNS-indstillingerne eller indstillingerne for Windows' værtsfil.

TRIN 1

Kontrol af proxyindstillinger

1. Tryk på tasterne Windows og R samtidig for at åbne dialogboksen Kør.

2. Indtast følgende tekst, og tryk på Enter.

inetcpl.cpl

3. I vinduet Internetindstillinger under fanen Forbindelser skal du klikke på LAN-indstillinger.

4. Gør et af følgende:

• Hvis du ikke bruger proxyservere, eller hvis du ikke kender til proxyservere, skal du sikre dig, at indstillingen Brug en proxyserver til LAN ikke er valgt.

• Hvis du bruger en proxyserver, skal du sikre dig, at indstillingerne er rigtige.

5. Klik på Ok.

6. Klik på Anvend og derefter på Ok i vinduet Internetindstillinger.

TRIN 2

Kontrollér, om der er forkerte DNS-indstillinger

1. Tryk på tasterne Windows og R samtidig for at åbne dialogboksen Kør.

2. Indtast følgende tekst, og tryk på Enter.

control

3. Klik på ikonet Netværk og internet og derefter på Netværks- og delingscenter. Klik på Skift indstillinger for netværkskort i venstre rude.

I Windows XP: Dobbeltklik på ikonet Netværksforbindelser.

4. Højreklik på det netværkskort, som er i brug, og klik derefter på Egenskaber.

Hvis beskeden Styring af brugerens konto vises, skal du klikke på Ja eller Fortsæt.

5. Klik på Internetprotokol (TCP/IP) eller Internetprotokol version 4 (TCP/IPv4) i Egenskaber for netværksforbindelse under "Denne forbindelse bruger følgende elementer".

6. Klik på Egenskaber.

7. Under fanen generelt i vinduet Egenskaber for Internetprotokol (TCP/IP) skal du undersøge indstillingerne for DNS-server.

• Hvis knappen Brug følgende DNS-serveradresser er markeret, skal du kontrollere serveradresserne. Kontrollér, at DNS-serveradressen, der vises, er den samme som den, du fik af internetudbyderen eller netværksadministratoren.

• Hvis DNS-serveradressen starter med 85.255.11x.x, er det højst sandsynligt, at DNS-cachen er forgiftet som følge af et såkaldt pharming-angreb.

TRIN 3

Ret forkerte indstillinger for Windows' værtsfil

1. Tryk på tasterne Windows og R samtidig for at åbne dialogboksen Kør

2. Indtast følgende tekst, og tryk på Enter.

C:\Windows\System32\Drivers\etc\

Erstat drevbogstavet, hvis drevet C : ikke er systemdrevet.

3. For hver værtsfil du finder, skal du højreklikke på filen og dernæst klikke på Åbn med eller Åbn.

4. Dobbeltklik på Notesblok i listen over programmer.

Indholdet i værtsfilerne kan ligne indholdet i dette vindue:

5. Fjern alle de linjer, der ikke indledes af et #, i værtsfilerne, bortset fra linjen "127.0.0.1 localhost".

6. Vælg Gem i menuen Filer.

7. Markér, om du har adgang til internettet.

TRIN 4

Download Norton Power Eraser, og kør en scanning (på Windows 10/8/7)

1. Download Norton Power Eraser.

2. Tryk på Ctrl + J for at åbne vinduet Downloads i browseren, og dobbeltklik på filen NPE.exe.

Hvis vinduet til kontrol af brugerkonti vises, skal du klikke på Ja eller Fortsæt.

3. Læs licensaftalen, og klik på Acceptér.

Hvis du allerede har accepteret licensaftalen, bliver du ikke bedt om det igen.

Norton Power Eraser holder øje med og henter automatisk en eventuel ny version.

4. I vinduet Norton Power Eraser, skal du vælge Komplet systemscanning og klikke på Kør nu.

5. Hvis du vil inkludere Rootkit-scanningen, skal du klikke på Indstillinger og under Scan- og logindstillinger, skal du aktivere indstillingen Inkluder Rootkit-scanning (kræver en genstart af computeren) og klikke på Anvend.

6. Når du bliver bedt om at genstarte computeren, skal du klikke på Genstart.

Vent på, at scanningen bliver fuldført. Følg anvisningerne på skærmen.

Registrerede scanningen nogen trusler?

Se efter løsninger, eller kontakt os.

DOCID: kb20100815103914EN
Operativsystem Windows
Sidst ændret: 05/03/2021