Sådan retter du fejl ved start af computeren

Fejlen opstår som regel pga. trusler eller uønskede programmer. Du kan rette fejlen ved at genstarte computeren i fejlsikret tilstand med netværk og køre en Norton Power Eraser-scanning.

TRIN 1

Start computeren i Fejlsikret tilstand med netværk

1. Afslut alle programmer.

2. Tryk på tasterne Windows og R samtidig for at åbne dialogboksen Kør.

3. Indtast følgende tekst, og tryk på Enter.

msconfig

Hvis vinduet Kontrol af brugerkonti vises, skal du klikke på Ja eller Fortsæt.

4. Vælg Sikker start og Netværk på fanen Start i vinduet Systemkonfiguration.

Windows XP: Vælg /SAFEBOOT og Netværk på fanen BOOT.INI i vinduet Systemkonfigurationsprogram.

5. Klik på Ok.

6. Når du bliver bedt om at genstarte computeren, skal du klikke på Genstart.

Computeren genstarter i fejlsikret tilstand med netværk.

TRIN 2

Download Norton Power Eraser, og kør en scanning (på Windows 10/8/7)

1. Download Norton Power Eraser.

2. Tryk på Ctrl + J for at åbne vinduet Downloads i browseren, og dobbeltklik på filen NPE.exe.

Hvis vinduet til kontrol af brugerkonti vises, skal du klikke på Ja eller Fortsæt.

3. Læs licensaftalen, og klik på Acceptér.

Hvis du allerede har accepteret licensaftalen, bliver du ikke bedt om det igen.

Norton Power Eraser holder øje med og henter automatisk en eventuel ny version.

4. I vinduet Norton Power Eraser, skal du vælge Komplet systemscanning og klikke på Kør nu.

5. Hvis du vil inkludere Rootkit-scanningen, skal du klikke på Indstillinger og under Scan- og logindstillinger, skal du aktivere indstillingen Inkluder Rootkit-scanning (kræver en genstart af computeren) og klikke på Anvend.

6. Når du bliver bedt om at genstarte computeren, skal du klikke på Genstart.

Vent på, at scanningen bliver fuldført. Følg anvisningerne på skærmen.

TRIN 3

Genstart computeren i normal tilstand

1. Afslut alle programmer.

2. Tryk på tasterne Windows og R samtidig for at åbne dialogboksen Kør.

3. Indtast følgende tekst, og tryk på Enter.

msconfig

Hvis vinduet Kontrol af brugerkonti vises, skal du klikke på Ja eller Fortsæt.

4. I vinduet Systemkonfiguration skal du under fanen Start fjerne markeringen af Sikker start.

I Windows XP: I vinduet Systemkonfigurationsprogram skal du i fanen BOOT.INI fjerne markeringen af /SAFEBOOT.

5. Klik på Ok.

6. Når du bliver bedt om at genstarte computeren, skal du klikke på Genstart.

Computeren genstarter i normal tilstand, hvilket tager flere minutter.

Hvis problemet fortsætter, skal du scanne computeren med Norton Bootable Recovery Tool.

TRIN 4

Scan computeren med Norton Bootable Recovery Tool

• Med Norton Bootable Recovery Tool startes computeren fra dvd'en eller USB-enheden, og computeren scannes. Du skal downloade og oprette Norton Bootable Recovery Tool på en dvd eller en USB-enhed.

Sådan opretter du og kører Norton Bootable Recovery Tool:

• En tom dvd eller USB-enhed

• Adgang til en anden computer med internetadgang, hvor du kan downloade og oprette Norton Bootable Recovery Tool på en dvd eller USB-enhed.

Gå ind på downloadsiden for Norton Bootable Recovery Tool, og vælg dit sprog, hvis du vil læse mere om, hvordan du bruger Norton Bootable Recovery Tool.

Hvis du stadig ikke kan starte computeren, når du har udført disse trin, skal du kontakte computerens producent.

Se efter løsninger, eller kontakt os.

DOCID: kb20100815092745EN
Operativsystem Windows
Sidst ændret: 05/03/2021