Fjern uønskede pop op-meddelelser eller omdirigeringer

Problemet kan skyldes kapring af browseren. En browserhijacker er en type malware, der er designet til at ændre browserindstillingerne. Du kan opleve følgende symptomer:

• Din søgning viderestilles til andre websteder

• Der bliver skiftet startside eller søgemaskine uden din tilladelse

• Websider indlæses langsomt

• Du kan se flere værktøjslinjer, som du ikke har installeret, i browseren

• Du kan se flere pop op-meddelelser med annoncer

Hvis der vises et pop op-vindue, hvor du bliver sendt videre til en tredjeparts supportwebsted, eller hvis du tror, at du har været udsat for svindel, kan du læse Læs mere om svindel med teknisk support, og om hvordan du undgår det.

TRIN 1

Hent og kør Norton Power Eraser – Scanning efter uønskede programmer

Norton Power Eraser er kompatibel med Windows 7 SP1 og nyere operativsystemer.

1. Du skal downloade en af følgende filer, afhængigt af hvilken version af Windows du har:
    • 64-bit Windows: Norton Power Eraser.
    • 32-bit Windows: Norton Power Eraser.

2. Tryk på Ctrl + J for at åbne vinduet Downloads i browseren, og dobbeltklik på filen NPE.exe.

3. Læs licensaftalen, og klik på Acceptér.

Hvis du allerede har accepteret licensaftalen, bliver du ikke bedt om det igen.

Norton Power Eraser holder øje med og henter automatisk en eventuel ny version.

4. I vinduet Norton Power Eraser, skal du vælge uønsket programscanning og klikke på Kør nu.

5. Når Norton Power Eraser har fuldført scanningen, vises resultaterne i vinduet Scanning efter uønskede programmer er fuldført.

Hvis der ikke registreres nogen uønskede programmer på computeren, vises meddelelsen "Ingen trusler fundet". Klik på Udført.

6. Hvis der registreres uønskede programmer, skal du klikke på Afinstaller ud for de uønskede programmer eller værktøjslinjer i vinduet Scanning efter uønskede programmer er fuldført.

7. Følg anvisningerne på skærmen.

8. Når afinstallationen er færdig, skal du genstarte computeren.

Hvis Norton Power Eraser ikke fjerner de uønskede værktøjslinjer, skal de fjernes manuelt ved hjælp af Tilføj/fjern programmer eller Afinstaller et program i Kontrolpanel. Adware installerer typisk en ny værktøjslinje i dine browsere og ændrer din standardsøgemaskine-indstilling til en tredjeparts-søgemaskine.

TRIN 2

Nulstilling af browserindstillinger

Alt efter hvilken browser du bruger, skal browserindstillingerne nulstilles til helt at fjerne de uønskede værktøjslinjer og søgemaskiner.

Nulstilling af Google Chrome

1. Start Google Chrome.

2. Klik på ikonet Tilpas og konfigurer Google Chrome i øverste højre hjørne, og klik så på Indstillinger.

3. Klik på Avanceret.

4. Under Nulstilling og oprydning skal du klikke på Gendan indstillinger til standardindstillingerne.

5. I vinduet Nulstil indstillinger skal du klikke på Nulstil indstillinger.

Nulstil Mozilla Firefox

1. Start Mozilla Firefox.

2. Klik på Åbn menu i øverste højre hjørne, og klik derefter på Hjælp.

3. Vælg Oplysninger om fejlfinding i menuen Hjælp.

4. Klik på Opdater Firefox i vinduet Oplysninger om fejlfinding.

5. Klik på Opdater Firefox i bekræftelsesvinduet.

6. Klik på Udfør.

7. Klik på Åbn menu, klik på Bibliotek > Historik, og klik derefter på Ryd seneste historik.

8. Vælg Hele min historik på rullelisten Fjern.

9. Vælg de ønskede muligheder, og klik på Ryd nu.

Nulstil Microsoft Edge

1. Start Microsoft Edge.

2. Klik på Indstillinger og mere i øverste højre hjørne, og vælg Indstillinger.

3. I vinduet Indstillinger skal du vælge Nulstil indstillinger.

4. I højre rude underNulstil indstillingerne skal du klikke på Gendan indstillingerne til standardindstillingerne.

5. Klik på Nulstil i vinduet Nulstil indstillinger.

TRIN 3

Download Norton Power Eraser, og kør en scanning

Norton Power Eraser er kompatibel med Windows 7 SP1 og nyere operativsystemer.

1. Download Norton Power Eraser.

2. Tryk på Ctrl + J for at åbne vinduet Downloads i browseren, og dobbeltklik på filen NPE.exe.

Hvis vinduet til kontrol af brugerkonti vises, skal du klikke på Ja eller Fortsæt.

3. Læs licensaftalen, og klik på Acceptér.

Hvis du allerede har accepteret licensaftalen, bliver du ikke bedt om det igen.

Norton Power Eraser holder øje med og henter automatisk en eventuel ny version.

4. I vinduet Norton Power Eraser, skal du vælge Komplet systemscanning og klikke på Kør nu.

5. Hvis du vil inkludere Rootkit-scanningen, skal du klikke påIndstillinger og under Scan- og logindstillinger, skal du aktivere indstillingenInkluder Rootkit-scanning (kræver en genstart af computeren) og klikke på Anvend.

6. Når du bliver bedt om at genstarte computeren, skal du klikke på Genstart.

Vent på, at scanningen bliver fuldført. Følg anvisningerne på skærmen.

Registrerede Norton Power Eraser nogen skadelige filer?

Se efter løsninger, eller kontakt os.

DOCID: kb20100811171926EN