Slet filer permanent med Datamakulering i Norton Utilities Ultimate

Når du sletter en fil i Windows, slettes den ikke helt. Filen eller indholdet i filen kan let gendannes og ses. Du skal makulere filerne for at slette alle filrester og spor, der er efterladt af slettede filer.

Datamakulering i Norton Utilities Ultimate hjælper dig med permanent og sikker sletning af filer og mapper. Denne funktion hjælper dig også med at sikre, at dine private filer aldrig bliver gendannet, hvis du sælger, forærer bort eller genbruger din computer.

Slet filer på sikker vis med Datamakulering

1. Åbn Norton Utilities Ultimate.

2. Klik på Datamakulering i hovedmenuen.

3. Klik på Vælg filer i vinduet Datamakulering.

4. Vælg de filer, du vil makulere, og klik på Åbn.

Vent, indtil Norton Utilities Ultimate føjer de valgte filer til makuleringslisten. Hvis du vil føje flere filer til makuleringslisten, skal du bruge indstillingen Tilføj filer.

5. Klik på Makulér.

6. Klik på Makulér i bekræftelsesvinduet.

Vent, indtil Norton Utilities Ultimate har gennemført makuleringen.

7. Når makuleringen er gennemført, skal du klikke på Udført.

Du kan også højreklikke på en mappe eller fil, du vil makulere, og vælge Føj til Norton Datamakulering fra genvejsmenuen. Du kan desuden vælge flere elementer, som du ville gøre i Windows. Indstillingen Føj til Norton Datamakulering er kun tilgængelig, når afkrydsningsfeltet Føj Datamakulering til Windows-genvejsmenuen er markeret i vinduet Indstillinger for Datamakulering.

Valgmulighederne i genvejsmenuen vises kun, når Norton Utilities Ultimate kører i baggrunden. Valgmulighederne i genvejsmenuen er ikke synlige, hvis du ikke kan se ikonet for Norton Utilities Ultimate i Windows' meddelelsesområde.

Når som helst under datamakuleringen kan du sætte makuleringen på pause eller afbryde den. Hvis du ikke ønsker, at en fil skal makuleres, skal du klikke på Pause > sletteikonet ("X") ved siden af filen > Spring over for at udelukke den specifikke fil fra makuleringslisten.

Norton Utilities Ultimate giver dig besked, hvis du ved et uheld har føjet systemfiler til makulering. Sletning af systemfiler kan påvirke din computers normale funktion. Vi anbefaler, at du ikke vælger nogen systemfiler til makulering.

Konfigurer indstillinger for Datamakulering

1. Åbn Norton Utilities Ultimate.

2. Klik i hovedmenuen på Indstillinger > Datamakulering.

3. I vinduet Datamakulering skal du konfigurere følgende indstillinger:

• Føj Datamakulering til Windows-genvejsmenuen: Aktiverer Føj til Norton Datamakulering i Windows' højrekliks-genvejsmenu. Du kan højreklikke på en mappe eller fil og vælge Føj til Norton Datamakulering fra genvejsmenuen for at føje elementet til direkte makulering.

• Indstil en makuleringsprioritet: Vælg en prioritetsindstilling fra rullelisten. Du kan vælge mellem:

• Lav prioritet: Vælg denne indstilling for at køre makulering med lav prioritet, så du kan udføre andre opgaver.

• Høj prioritet: Vælg denne indstilling for at prioritere makulering over andre kørende processer.

• Vælg en makuleringsalgoritme: Vælg en algoritme fra rullelisten. Du kan vælge mellem:

• Tilfældig algoritme: Denne enkeltgennemløbs-overskrivningsalgoritme makulerer effektivt data på minimal tid.

• Gutmann-algoritme: Denne overskrivningsalgoritme har 35 gennemløb for at slette data fra magnetiske medier på en sikker måde. Denne algoritme, der er skabt af Peter Gutmann, giver høj sikkerhed, men tager længere tid at gennemføre.

• DoD 5250.22-M-algoritme: Denne overskrivningsalgoritme har 3 gennemløb. Den giver et højt sikkerhedsniveau, men tager tid at gennemføre. Det amerikanske militær og offentlige myndigheder bruger denne algoritme til sikker makulering af meget følsomme dokumenter.

Se efter løsninger, eller kontakt os.

DOCID: v20230821121949328
Operativsystem Windows
Sidst ændret: 31/10/2023