Ryd op i uønskede systemeelementer med Norton Utilities Ultimate

Norton Utilities Ultimate lader dig sikkert slette uønskede systemelementer, brudte registreringsnøgler og ødelagte genveje for at frigøre plads på din disk.

Uønskede systemelementer er unødvendige filer, der optager en masse plads og gør din computer langsommere. Uønskede systemelementer omfatter caches, logfiler, downloads, driverpakker, midlertidige filer, logfiler, papirkurv og ødelagte filer, som du trygt kan slette for at frigøre diskplads. Det er typisk filer, der er tilovers, og som er skabt af systemet, programmer eller installationsprogrammer. Hvis du regelmæssigt rydder op i uønskede systemelementer, vil din Windows-pc fungere bedre.

Brudte nøgler i registreringsdatabasen er links i dit systems registreringsdatabase, som kan være forældede eller ødelagte. Windows' registreringsnøgler spiller en vigtig rolle for, at mange programmer og processer på din computer fungerer optimalt. Men over en periode kan registreringsnøgler gå i stykker, blive duplikeret eller blive tilovers, når du afinstallerer programmer. Det kan skabe problemer for din computer. Norton Utilities Ultimate identificerer de brudte registreringsdatabasenøgler, som du trygt kan slette fra din computer.

Brudte genveje er ugyldige genveje, der fører til ikke-eksisterende filer eller programmer. Når filer, mapper og programmer flyttes, slettes eller afinstalleres, ødelægges de tilhørende genveje og bliver overflødige. Disse brudte genveje tjener intet formål, men optager diskplads. Norton Utilities Ultimate identificerer disse brudte genveje, som du trygt kan slette fra din computer.

TRIN 1

Scan efter uønskede systemelementer

1. Åbn Norton Utilities Ultimate.

2. I hovedmenuen skal du klikke på Uønskede systemelementer.

3. I vinduet Uønskede systemelementer skal du klikke på Scan system igen.

Vent på, at scanningen er færdig.

TRIN 2

Ryd op i uønskede systemelementer

Ryd op på din disk

1. Åbn Norton Utilities Ultimate.

2. I hovedmenuen skal du klikke på Uønskede systemelementer.

3. I vinduet Uønskede systemelementer skal du under Diskoprydning vælge en rensningstilstand.

Du kan vælge mellem:

• Basis: Vælger kun filkategorier, som du trygt kan rense uden at miste vigtige data.

• Fuld: Vælger alle listede filkategorier, herunder installationsfiler, papirkurven og mappen Downloads. Derefter kan du manuelt fravælge de kategorier, du ønsker at beholde.

• Brugerdefineret: Vælg manuelt de filkategorier, du vil rense.

VIGTIGT: Hvis du vælger mappen Downloads til rengøring, anbefaler vi, at du tjekker mappen Downloads for eventuelle vigtige eller uerstattelige filer.

4. Klik på Rens.

5. Når rensningen er færdig, skal du klikke på Afslut rens.

Ryd op i brudte nøgler i registreringsdatabasen

1. Åbn Norton Utilities Ultimate.

2. I hovedmenuen skal du klikke på Uønskede systemelementer.

3. I vinduet Uønskede systemelementer skal du klikke på Brudte nøgler i registreringsdatabasen.

4. Vælg en rensningstilstand. Du kan vælge mellem:

• Basis: Vælger kun kategorier af registreringsnøgler, som du trygt kan rense uden at miste vigtige data.

• Fuld: Vælger alle listede kategorier af registreringsnøgler. Derefter kan du manuelt fravælge de kategorier, du ønsker at beholde.

• Brugerdefineret: Vælg manuelt de kategorier af registreringsdatabasenøgler, du vil rense.

Tip: For hver kategori skal du klikke på pil-ikonet yderst til højre for at se de registreringsnøgler, der er identificeret til fjernelse.

5. Klik på Rens.

6. Når rensingen er færdig, skal du klikke på Afslut rensning.

Ryd op i ødelagte genveje

1. Åbn Norton Utilities Ultimate.

2. I hovedmenuen skal du klikke på Uønskede systemelementer.

3. I vinduet Uønskede systemelementer skal du klikke på Brudte genveje.

4. Vælg en rensningstilstand. Du kan vælge mellem:

• Basis: Vælger kun genvejskategorier, som du trygt kan rense uden at miste vigtige data.

• Fuld: Vælger alle genvejskategorier på listen. Derefter kan du manuelt fravælge de kategorier, du ønsker at beholde.

• Brugerdefineret: Vælg manuelt de genvejskategorier, du vil rense.

Tip: For hver kategori skal du klikke på pil-ikonet yderst til højre for at se de registreringsnøgler, der er identificeret til fjernelse.

5. Klik på Rens.

6. Når rensningen er færdig, skal du klikke på Afslut rens.

Se efter løsninger, eller kontakt os.

DOCID: v20230412202434739