Optimer og defragmenter diske med Norton Utilities Ultimate

Norton Utilities Ultimate optimerer dine harddiske for at hjælpe med at maksimere den brugbare ledige plads. Det forbedrer ydeevnen og lagringseffektiviteten ved at omorganisere din harddisk for at sikre, at fragmenter af den samme fil lagres sammen.

Når drevhovedet på din harddisk får adgang til alle filens data på ét sted, læses filen hurtigere ind i hukommelsen. Diskoptimering defragmenterer din harddisk, samler ledig plads og forbedrer computerens ydeevne.

Optimer og defragmenter dine diske

1. Åbn Norton Utilities Ultimate.

2. I hovedmenuen skal du klikke på Diske.

3. Klik på Scan i vinduet Diske.

Vent på, at scanningen er færdig.

4. Baseret på de anbefalede handlinger for hver disk, skal du klikke på en af følgende muligheder:

• Klik på Optimer for at optimere disken.

• Klik på Defragmenter for at defragmentere disken.

• Klik på Analysér for at scanne dine drev for diskfejl forårsaget af beskadigede filer.

Diskfragmentering og hvordan det påvirker din computer

Din computers harddisk gemmer alle dine filer, programmer og Windows-operativsystemet. Efterhånden bliver de mange stumper af information, som tilsammen danner en fil, gradvist spredt ud over disken. Denne proces kaldes for fragmentering. Jo mere computeren bruges, jo mere fragmenterede bliver harddiskene.

Operativsystemet forsøger at lagre fildata i sammenhængende sektorer på disken, så drevhovederne kan flyttes sekventielt og læse en sektor ad gangen. Når en fil slettes, forsøger operativsystemet at gøre pladsen efter den slettede fil brugbar igen. Hvis en ny fil, der skrives, fylder mere end den plads, der er til rådighed, bliver filen fragmenteret af operativsystemet. Når drevhovederne herefter skal læse og skrive, skal de flyttes rundt på disken for at finde alle filens fragmenter, og derfor går processen langsommere. Med tiden bliver der tilføjet og slettet flere filer, hvilket øger fragmenteringen og forringer computerens ydeevne. Defragmentering betyder, at disse sektorer organiseres på en sådan måde, at fildataene lagres i sammenhæng.

Se efter løsninger, eller kontakt os.

DOCID: v20230408102804942