Ændring af tillidsniveauet for dit netværk og dine enheder

Tillidsniveauet bestemmer, hvilket adgangsniveau andre enheder på netværket som standard har til computeren. Alle enheder på netværket, som ikke eksplicit er tildelt niveauerne Pålidelig eller Begrænset, benytter dette tillidsniveau. I første omgang indstilles tillidsniveauet baseret på computerens konfiguration.

Når du ændrer tillidsniveauet for et netværk, tildeler Norton-programmet det samme tillidsniveau til alle de enheder, der har forbindelse til det netværk. Du kan ændre standardindstillingerne for netværket for individuelle enheder ved at ændre tillidsniveauet på hver enhed til tillid til eller begræns.

Hvis du bruger et trådløst netværk, der ikke er sikkert, er standardtillidsniveauet for alle enheder på netværket Offentligt.

Ændre tillidsniveauet for dit netværk

1. Åbn dit Norton-sikkerhedsprodukt til digitale enheder.

Hvis vinduet Mit Norton vises ved siden af Enhedssikkerhed, skal du klikke på Åbn.

2. Klik på Indstillinger i hovedvinduet i Norton-programmet.

3. I vinduet Indstillinger skal du klikke på Firewall.

4. Klik på Konfigurer i rækken Network Trust på fanen Generelle indstillinger.

5. I vinduet Network Trust under Tillidsniveau skal du vælge et af følgende:

• Fuldt pålidelig for at tillade al netværkstrafik, som computeren modtager fra netværk, der er tillid til. Kendte angreb og infektioner overvåges stadig. Du skal kun vælge denne indstilling, hvis du er sikker på, at netværket er helt sikkert.

• Privat for at beskytte computeren mod kendte angreb og uventet trafik og for at dele filer, mapper, medie og printere på netværket. Hvis du vil indstille tillidsniveauet til Privat, skal computeren opfylde følgende krav: Den må ikke have en offentlig IP-adresse; den har forbindelse til LAN via en sikker forbindelse; netværkskategorien i Windows Vista er indstillet til privat.

• Offentlig for at beskytte computeren mod kendte angreb og uventet trafik og for at blokere deling af filer, mapper, medie og printere på netværket. Indstillingen blokerer også eksterne skrivebordsforbindelser som standard.

Du kan konfigurere indstillingerne for Offentlige netværksundtagelser, hvis du vil dele filer, mapper, medier og printere samt konfigurere forbindelser med funktionen Fjernskrivebord via netværket.

• Begrænset for at blokere enheder på netværket, så de ikke kommunikerer med computeren. Enheder på begrænsede netværk har stadig adgang til websider og kan sende og modtage mail og anden kommunikation.

6. Klik på Anvend og derefter på OK.

Sådan ændres tillidsniveauet for en enhed

1. Åbn dit Norton-sikkerhedsprodukt til digitale enheder.

Hvis vinduet Mit Norton vises ved siden af Enhedssikkerhed, skal du klikke på Åbn.

2. Klik på Indstillinger i hovedvinduet i Norton-programmet.

3. I vinduet Indstillinger skal du klikke på Firewall.

4. Klik på Konfigurer i rækken Pålidelig enhed på fanen Generelle indstillinger.

5. I vinduet Tillid til enhed under Tillidsniveau skal du vælge et af følgende:

• Fuldt pålideligt for kun at overvåge enheden for angreb og infektion.

Du skal kun vælge denne indstilling, hvis du er sikker på, at enheden er helt sikker.

• Begrænset for at blokere enheden, så den ikke har adgang til computeren.

6. Klik på Anvend og klik derefter på OK.

Norton-programmet viser tillidsniveauet for hver begrænset enhed på enhedens ikon.

Se efter løsninger, eller kontakt os.

DOCID: v9802264