Fejlmeddelelse: "Norton AntiVirus Auto-Protect kunne ikke indlæse scanningsprogrammet. Kør LiveUpdate ..." på Mac-computere

Du kan løse dette problem ved at afinstallere Norton-programmet vha. værktøjet RemoveNortonMacFiles og derefter geninstallere det.

TRIN 1

Download og kør RemoveNortonMacFiles som administrator

RemoveNortonMacFiles fjerner alle mapper, der er oprettet af Norton-installationsprogrammer og alle filerne i disse mapper, herunder alle de filer, som du har oprettet.

1. Download filen RemoveNortonMacFiles.zip.

2. Klik på ikonet for Finder i Dock.

3. I vinduet Finder skal du klikke på Downloads i venstre rude under Favoritter.

4. Benyt en af følgende muligheder:

• Hvis du har downloadet filen vha. Safari-browseren, skal du åbne mappen RemoveNortonMacFiles.

• Hvis du har downloadet filen vha. browserne Mozilla Firefox eller Google Chrome, skal du dobbeltklikke på filen RemoveNortonMacFiles.zip for at pakke filerne ud og derefter åbne mappen RemoveNortonMacFiles.

5. I mappen RemoveNortonMacFiles.command skal du control-klikke på filen RemoveNortonMacFiles.command og derefter klikke på Åbn med > Terminal (standard).

Hvis du vil køre værktøjet, skal du være logget på med en administratorkonto, og adgangskoden må ikke være tom.

6. Benyt en af følgende muligheder:

• Hvis du ikke har afinstalleret Norton-programmet på din macOS 10.15.x eller nyere, vises der en meddelelse i vinduet Terminal, der beder dig om at trække Norton fra mappen Programmer til Papirkurv. Gå til trin 7.

• Hvis du har macOS 10.14.x og ældre, ELLER hvis du allerede har afinstalleret Norton på din macOS 10.15.x eller nyere, skal du gå til trin 13.

7. I vinduet Terminal skal du trykke på retur for at åbne mappen Programmer i Finder.

8. I mappen Programmer skal du vælge Norton-programmet og derefter trække det til Papirkurv.

9. Når du bliver bedt om det, skal du indtaste adgangskoden til din administratorkonto og dernæst klikke på OK.

10. Klik på Afinstaller i Norton-installationsvinduet.

11. Hvis du bliver bedt om det, skal du indtaste adgangskoden til din administratorkonto og dernæst klikke på Installationshjælp.

12. Når Norton-afinstallationen er færdig, skal du køre filen RemoveFjernNortonMacFiles.command i Terminal igen.

For mere information skal du se instruktionerne i trin 5 ovenfor.

13. I vinduet Terminal skal du indtaste administratoradgangskoden og trykke på retur.

Tegnene vises ikke under indtastningen af adgangskode.

14. Hvis du vil fjerne alle Norton-filer og mapper, skal du indtaste 1.

Hvis du vil afslutte RemoveNortonMacFiles uden at fjerne filer, skal du indtaste 2.

15. Tryk på retur.

Værktøjet RemoveNortonMacFiles fjerner alle Norton-filer.

16. Når værktøjet RemoveNortonMacFiles er færdig med at fjerne Norton-filerne, skal du i vinduet Terminal indtaste y og trykke på Retur for at genstarte Mac-computeren.

Inden du trykker på Retur, skal du sørge for at gemme eventuelle filer, du har åbne i andre programmer.

TRIN 2

Installation af Norton

1. Gå til my.norton.com og klik på Log på.

2. Indtast din mailadresse og adgangskode til Norton, og klik på Log på.

3. I portalen Mit Norton skal du klikke på Download.

4. På siden Kom godt i gang skal du klikke på Acceptér og download.

5. Start installationsprogrammet til Norton ved at dobbeltklikke på filen, som du hentede, når den er overført til computeren.

6. I vinduet med Norton-installationsprogrammet skal du vælge Jeg vil tilmelde mig Norton Community Watch og klikke på Installer for at starte installationen.

7. Når værktøjet Installationshjælp vises på skærmen, skal du indtaste adgangskoden til din administratorkonto og dernæst klikke på Installationshjælp.

8. Når du bliver bedt om det, skal du klikke på Genstart.

9. Når du har genstartet din Mac, skal du i Norton-installationsvinduet, som vises, klikke på Åbn nu for at åbne Systemindstillinger.

10. I vinduet Sikkerhed & anonymitet på fanen Generelt skal du klikke på låseikonet nederst, skrive din administratoradgangskode og klikke på Lås op.

11. Ud for Systemsoftware fra programmet Norton blev blokeret og kunne ikke indlæses skal du klikke på Tillad. Luk vinduet Systemindstillinger.

12. I Norton-installationsvinduet skal du klikke på Fortsæt.

13. I Norton-installationsvinduet skal du klikke på Åbn for at gå til indstillingerne for Sikkerhed & anonymitet.

For at afslutte installationen af Norton på macOS 10.15.x eller nyere skal du give Norton Fuld diskadgang.

14. I vinduet Sikkerhed & anonymitet på fanen Anonymitet skal du klikke på låseikonet nederst, skrive din administratoradgangskode og klikke på Lås op.

15. I venstre rude skal du vælge Fuld diskadgang og derefter markere afkrydsningsfeltet Norton Systemudvidelse i den højre rude. Luk vinduet Systemindstillinger.

16. Klik på Genstart i vinduet Installation lykkedes.

Computeren skal genstartes for at fuldføre installationen.

17. I Norton-installationsvinduet skal du klikke på Næste og derefter klikke på Afslut.

18. Hvis du bliver bedt om at aktivere, skal du skrive din mailadresse og adgangskode for at logge på Norton. På listen over tilgængelige licenser i din konto skal du vælge din licens og klikke på Næste.

Installationen af Norton er nu gennemført.

Se efter løsninger, eller kontakt os.

DOCID: v71245565
Operativsystem Windows
Sidst ændret: 13/05/2020