Sådan gør du i forbindelse med risici og trusler, der sat i karantæne

Elementer, der er sat i karantæne, er isoleret fra resten af computeren, så de ikke kan sprede sig eller inficere computeren. Hvis du har mistanke om, at et element inficeret, og det ikke er blevet registreret som en trussel i Norton, kan du sætte elementet i karantæne manuelt. Du kan også fjerne et element fra karantæne, hvis du ikke mener, at det udgør nogen risiko. Norton-programmet reparerer ikke de elementer, du gendanner. Det kan imidlertid desinficere de gendannede elementer, næste gang der foretages en scanning.

Fjernelse af et element fra karantæne

1. Åbn dit Norton-sikkerhedsprodukt til digitale enheder.

Hvis vinduet Mit Norton vises ved siden af Enhedssikkerhed, skal du klikke på Åbn.

2. Dobbeltklik på Sikkerhed i hovedvinduet i Norton-programmet, og klik derefter på Historik.

3. Markér kategorien Karantæne på rullelisten Vis i vinduet Sikkerhedshistorik.

4. Vælg det element, du vil administrere.

5. Klik på Indstillinger i ruden Detaljer.

Du kan bruge linket Flere valgmuligheder, hvis du vil se flere oplysninger om elementet, inden du vælger en handling. Når du klikker på linket, åbnes vinduet File Insight, der indeholder flere oplysninger om risikoen.

6. Vælg en af følgende indstillinger i vinduet Trussel registreret :

• Gendan : Flytter elementet tilbage til dets oprindelige placering på computeren. Denne indstilling kan kun vælges for elementer, der er sat i karantæne manuelt.

• Gendan og undtag filen : Flytter elementet tilbage til dets oprindelige placering uden at reparere den, og undtager elementet fra at blive registreret ved efterfølgende scanninger. Denne indstilling kan benyttes for den registrerede virus og trusler, der ikke er virus.

• Fjern fra historik : Sletter det markerede element fra Sikkerhedshistorikken.

7. Hvis du vælger at gendanne elementet, skal du klikke på Ja i vinduet Gendan fra karantæne.

8. Vælg den mappe eller det drev, hvor du vil gendanne filen, i dialogboksen Angiv en mappe, og klik på OK.

Gendannelse af en fil, som ved en fejl blev identificeret som en sikkerhedsrisiko

Norton fjerner som standard sikkerhedstrusler fra computeren og sætter dem i karantæne. Hvis du tror, at en fil er blevet fjernet ved en fejl, kan du gendanne den fra karantænen til dens oprindelige placering og udelade den ved fremtidige scanninger.

Sådan gendannes en fil fra karantænen

Du skal kun udelade et program fra Norton-scanningerne, hvis programmet er sikkert. Hvis et andet program skal bruge et program, der udgør en sikkerhedsrisiko, for at fungere, kan du vælge at beholde programmet på computeren.

1. Åbn dit Norton-sikkerhedsprodukt til digitale enheder.

Hvis vinduet Mit Norton vises ved siden af Enhedssikkerhed, skal du klikke på Åbn.

2. Klik på Sikkerhed og derefter på Historik i hovedvinduet i Norton-programmet.

3. Vælg Karantæne på rullelisten Vis i vinduet Sikkerhedshistorik.

4. Vælg den fil, du vil gendanne.

5. Klik på Indstillinger i ruden Detaljer.

6. Klik på Gendan og undtag denne fil i vinduet Trussel fundet.

7. Klik på Ja i vinduet Gendannelse fra karantæne.

8. Vælg den mappe eller det drev, hvor du vil gendanne filen, i dialogboksen Angiv en mappe, og klik på OK.

Indsendelse af filer til Norton til undersøgelse

Du kan være med til at gøre Norton-programmet mere effektivt ved at indsende filer, som du mener udgør en sikkerhedsrisiko. Norton Security Response analyserer filen, og hvis den udgør en risiko, tilføjes den i de fremtidige virusdefinitioner.

Når du indsender en fil, sendes der ikke oplysninger, der kan identificere dig.

1. Åbn dit Norton-sikkerhedsprodukt til digitale enheder.

Hvis vinduet Mit Norton vises ved siden af Enhedssikkerhed, skal du klikke på Åbn.

2. Dobbeltklik på Sikkerhed i hovedvinduet i Norton-programmet, og klik derefter på Historik.

3. Markér kategorien Karantæne på rullelisten Vis i vinduet Sikkerhedshistorik.

4. Vælg det element, du vil administrere.

5. Klik på Indstillinger i ruden Detaljer.

Du kan bruge linket Flere valgmuligheder, hvis du vil se flere oplysninger om elementet, inden du vælger en handling. Når du klikker på linket, åbnes vinduet File Insight, der indeholder flere oplysninger om risikoen.

6. Klik på Send til Norton i vinduet Trussel registreret.

7. Klik på OK i det vindue, der vises.

Manuel flytning af filer til karantæne

1. Åbn dit Norton-sikkerhedsprodukt til digitale enheder.

Hvis vinduet Mit Norton vises ved siden af Enhedssikkerhed, skal du klikke på Åbn.

2. Dobbeltklik på Sikkerhed i hovedvinduet i Norton-programmet, og klik derefter på Historik.

3. Markér kategorien Karantæne på rullelisten Vis i vinduet Sikkerhedshistorik.

4. Klik på Sæt i karantæne.

5. Tilføj den fil, som du vil sætte i karantæne, og skriv en beskrivelse til egen reference i vinduet Sæt i karantæne.

Hvis den fil, du sætter i karantæne, er knyttet til nogen aktive processer, afsluttes processerne. Du skal derfor lukke alle åbne filer og programmer, inden du sætter en fil i karantæne.