Fjern uønskede popups eller omdirigeringer

Problemet kan skyldes kapring af browseren. En browserhijacker er en type malware, der er designet til at ændre browserindstillingerne. Du kan opleve følgende symptomer:

• Din søgning viderestilles til andre websteder

• Der bliver skiftet startside eller søgemaskine uden din tilladelse

• Websider indlæses langsomt

• Du kan se flere værktøjslinjer, som du ikke har installeret, i browseren

• Du kan se flere pop op-meddelelser med annoncer

Hvis der vises et pop op-vindue, hvor du bliver sendt videre til en tredjeparts supportwebsted, eller hvis du tror, at du har været udsat for svindel, kan du læse Læs mere om henvendelser fra falsk teknisk support, og om hvordan du undgår dem.

TRIN 1

Hent og kør Norton Power Eraser - Scanning efter uønskede programmer

Vælg et af følgende afhængigt af dit operativsystem.

Windows 10/8/7

1. Download Norton Power Eraser.

2. Tryk på Ctrl + J for at åbne vinduet Downloads i browseren, og dobbeltklik på filen NPE.exe.

3. Læs licensaftalen, og klik på Acceptér.

Hvis du allerede har accepteret licensaftalen, bliver du ikke bedt om det igen.

Norton Power Eraser holder øje med og henter automatisk en eventuel ny version.

4. I vinduet Norton Power Eraser, skal du vælge uønsket programscanning og klikke på Kør nu.

5. Når Norton Power Eraser har fuldført scanningen, vises resultaterne i vinduet Scanning efter uønskede programmer er fuldført.

Hvis der ikke registreres nogen uønskede programmer på computeren, vises meddelelsen " Ingen trusler fundet ". Klik på Udført.

6. Hvis der registreres uønskede programmer, skal du klikke på Afinstaller ud for de uønskede programmer eller værktøjslinjer i vinduet Scanning efter uønskede programmer er fuldført.

7. Følg anvisningerne på skærmen.

8. Når afinstallationen er færdig, skal du genstarte computeren.

Windows XP/Vista

1. Hent Norton Power Eraser.

2. Tryk på Ctrl + J for at åbne vinduet Downloads i browseren, og dobbeltklik på filen NPE.exe.

3. Hvis vinduet til kontrol af brugerkonti vises, skal du klikke på Ja eller Fortsæt.

4. Læs licensaftalen, og klik på Acceptér.

Norton Power Eraser holder øje med og giver besked om at downloade en eventuel ny version.

5. Klik på ikonet Scanning efter uønskede programmer i vinduet Norton Power Eraser.

6. Når Norton Power Eraser har fuldført scanningen, vises resultaterne i vinduet Scanning efter uønskede programmer er fuldført.

Hvis der ikke registreres nogen uønskede programmer på computeren, vises meddelelsen " Ingen risici fundet ". Klik på Tilbage.

7. Hvis der registreres uønskede programmer, skal du klikke på Afinstaller ud for de uønskede programmer eller værktøjslinjer i vinduet Scanning efter uønskede programmer er fuldført.

8. Følg anvisningerne på skærmen.

9. Når afinstallationen er færdig, skal du genstarte computeren.

Hvis Norton Power Eraser ikke fjerner de uønskede værktøjslinjer, skal de fjernes manuelt ved hjælp af Tilføj/fjern programmer eller Afinstaller et program i Kontrolpanel. Adware installerer typisk en ny værktøjslinje i dine browsere og ændrer din standardsøgemaskine-indstilling til en tredjeparts-søgemaskine.

TRIN 2

Nulstilling af browserindstillinger

Alt efter hvilken browser du bruger, skal browserindstillingerne nulstilles til helt at fjerne de uønskede værktøjslinjer og søgemaskiner.

Nulstilling af Google Chrome

1. Start Google Chrome.

2. Klik på ikonet Tilpas og konfigurer Google Chrome i øverste højre hjørne, og klik så på Indstillinger.

3. Klik på Avanceret.

4. Under Nulstilling og oprydning skal du klikke på Gendan indstillinger til standardindstillingerne.

5. I vinduet Nulstil indstillinger skal du klikke på Nulstil indstillinger.

Nulstil Mozilla Firefox

1. Start Mozilla Firefox.

2. Klik på Åbn menu i øverste højre hjørne, og klik derefter på Hjælp.

3. Vælg Oplysninger om fejlfinding i menuen Hjælp.

4. Klik på Opdater Firefox i vinduet Oplysninger om fejlfinding.

5. Klik på Opdater Firefox i bekræftelsesvinduet.

6. Klik på Udfør.

7. Klik på Åbn menu, klik på Bibliotek > Historik, og klik derefter på Ryd seneste historik.

8. Vælg Hele min historik på rullelisten Fjern.

9. Vælg de ønskede muligheder, og klik på Ryd nu.

Nulstil Microsoft Edge

1. Start Microsoft Edge.

2. Klik på Indstillinger og mere i øverste højre hjørne, og vælg Indstillinger.

3. I vinduet Indstillinger skal du vælge Nulstil indstillinger.

4. I højre rude under Nulstil indstillingerne skal du klikke på Gendan indstillingerne til standardindstillingerne.

5. Klik på Nulstil i vinduet Nulstil indstillinger.

Microsoft Internet Explorer

1. Start Internet Explorer.

2. Klik på Funktioner og derefter Internetindstillinger øverst til højre.

3. Klik på Nulstil under Nulstil indstillinger for Internet Explorer på fanen Avanceret i vinduet Internetindstillinger.

4. Vælg Slet personlige indstillinger i vinduet Nulstil indstillinger for Internet Explorer.

5. Klik på Nulstil.

6. Klik på Luk, og klik derefter på OK.

7. Genstart computeren for at anvende ændringerne.

TRIN 3

Download Norton Power Eraser, og kør en scanning

Vælg et af følgende afhængigt af dit operativsystem.

Windows 10/8/7

1. Download Norton Power Eraser.

2. Tryk på Ctrl + J for at åbne vinduet Downloads i browseren, og dobbeltklik på filen NPE.exe.

Hvis vinduet til kontrol af brugerkonti vises, skal du klikke på Ja eller Fortsæt.

3. Læs licensaftalen, og klik på Acceptér.

Hvis du allerede har accepteret licensaftalen, bliver du ikke bedt om det igen.

Norton Power Eraser holder øje med og henter automatisk en eventuel ny version.

4. I vinduet Norton Power Eraser, skal du vælge Komplet systemscanning og klikke på Kør nu.

5. Hvis du vil inkludere Rootkit-scanningen, skal du klikke på Indstillinger og under Scan- og logindstillinger, skal du aktivere indstillingen Inkluder Rootkit-scanning (kræver en genstart af computeren) og klikke på Anvend.

6. Når du bliver bedt om at genstarte computeren, skal du klikke på Genstart.

Vent på, at scanningen bliver fuldført. Følg anvisningerne på skærmen.

Windows XP/Vista

1. Hent Norton Power Eraser.

2. Tryk på Ctrl + J for at åbne vinduet Downloads i browseren, og dobbeltklik på filen NPE.exe.

Hvis vinduet til kontrol af brugerkonti vises, skal du klikke på Ja eller Fortsæt.

3. Læs licensaftalen, og klik på Acceptér.

Norton Power Eraser holder øje med og giver besked om at downloade en eventuel ny version.

4. Klik på ikonet Scan efter risici i vinduet Norton Power Eraser.

5. Norton Power Eraser udfører som standard en Rootkit-scanning og kræver, at du genstarter computeren. Når du bliver bedt om at genstarte computeren, skal du klikke på Genstart.

Hvis du ikke ønsker at inkludere Rootkit-scanningen, skal du gå til Indstillinger og fjerne markeringen ud for funktionen Inkluder Rootkit-scanning (Systemet skal genstartes).

6. Vent på, at scanningen bliver fuldført. Følg anvisningerne på skærmen.

Registrerede Norton Power Eraser nogen skadelige filer?

Se efter løsninger, eller kontakt os.

DOCID: kb20100811171926EN
Operativsystem Windows
Sidst ændret: 03/11/2021