Dark Web Monitoring i Tyskland

Baseret på, hvad der blev fundet i din meddelelse, skal du følge trinene på listen nedenfor. Vi vil fortsat scanne efter aktiviteter på det mørke internet. Skulle dine personlige oplysninger dukke op, sender vi en ny mail. Du kan:

• skifte den adgangskode, der er tilknyttet det berørte websted eller ethvert andet websted, hvor du har brugt den samme adgangskode. Hvis du ikke kan huske adgangskoden, skal du bruge funktionen til adgangskodenulstilling på webstedet.

• Færdiggøre din profil via kontrolpanelet, så vi kan overvåge flere af dine oplysninger

Overvågede oplysninger

• Mailadresser (op til 5)

• Telefonnumre (op til 5)

• Kreditkortnumre (op til 10)

• Gamertags (op til 10)

• Forsikrings-id-numre (op til 5)

• Adresser (op til 5)

• Bank- eller investeringskontonumre (op til 10)

• Kørekortnummer

• Mors pigenavn

Brugernavn

Hvis du modtog en Dark Web-meddelelse, og den indeholdt dit brugernavn, kan du gøre følgende for at beskytte dig selv:

• Overvej at ændre dit brugernavn, hvis det er muligt. Det samme brugernavn kan have været blevet kompromitteret flere gange tidligere.

• Overvej at skifte de adgangskoder, der er knyttet til brugernavnet.

Adgangskode

Hvis du modtog en Dark Web-meddelelse, og den indeholdt din adgangskode, kan du gøre følgende for at beskytte dig selv:
  • Skift adgangskode.

• Hvis du bruger denne adgangskode til andre websteder eller apps, skal du også ændre den for disse tjenester.

• Konfigurer totrinsbekræftelse, hvis webstedet tilbyder denne mulighed.

Mail

E-mails kan bruges til phishing-angreb, som kriminelle bruger til at forsøge at få dine oplysninger.
Hvis du modtog en Dark Web-meddelelse, og den indeholdt din mail, kan du gøre følgende for at beskytte dig selv:
  • Hvis du bruger denne mailadresse som et login/brugernavn, kan du overveje at ændre dette for at få bedre beskyttelse.

• Vi anbefaler, at du aldrig sender personlige eller følsomme oplysninger via mail.

Liste med adgangskodekombinationer

Hvis du modtog en Dark Web-meddelelse, og den indeholdt din adgangskode, der er kompromitteret på en kombinationsliste, en samling mailadresser og adgangskoder fra websteder med sikkerhedsbrud, kan du gøre følgende for at beskytte dig selv:
  • Skift adgangskode.

• Hvis du bruger denne adgangskode til andre websteder eller apps, skal du også ændre den for disse tjenester.

• Brug en adgangskodeadministrator til at generere unikke adgangskoder til websteder.

• Konfigurer totrinsbekræftelse, hvis webstedet tilbyder denne mulighed.

For mere information, læs meddelelse om Liste med adgangskodekombinationer.

Fødselsdato

Din fødselsdato sammen med andre personlige oplysninger kan bruges af identitetstyve til at hacke ind på konti og begå bedrageri.
Hvis du modtog en Dark Web-meddelelse, og den indeholdt din fødselsdato, kan du gøre følgende for at beskytte dig selv:
  • Gennemgå dit kontoudtræk, og se, om der er nogen transaktioner, du ikke genkender.

• Tøm postkassen med det samme. Hvis du er væk hjemmefra, kan du arrangere, at posten tilbageholdes på posthuset.

• Destruer alt, hvad der har personlige oplysninger, herunder kreditkort- og kontoudtog, kvitteringer, lægejournaler.

• Vælg papirløs levering, når det er muligt og praktisk.

• Overvej at anskaffe en postkasse, der kan låses, for at mindske risikoen for, at din post bliver stjålet.

Mors pigenavn

Din mors pigenavn sammen med andre personlige oplysninger kan bruges af identitetstyve til at hacke ind på konti og begå bedrageri.
Hvis du modtog en Dark Web-meddelelse, og den indeholdt din mors pigenavn, kan du gøre følgende for at beskytte dig selv:
  • Gennemgå dit kontoudtræk, og se, om der er nogen transaktioner, du ikke genkender.

• Tøm postkassen med det samme. Hvis du er væk hjemmefra, kan du arrangere, at posten tilbageholdes på posthuset.

• Destruer alt, hvad der har personlige oplysninger, herunder kreditkort- og kontoudtog, kvitteringer, lægejournaler.

• Vælg papirløs levering, når det er muligt og praktisk.

• Overvej at anskaffe en postkasse, der kan låses, for at mindske risikoen for, at din post bliver stjålet.

Kørekort

Dit kørekortnummer sammen med andre personlige oplysninger kan bruges af identitetstyve til at begå bedrageri.
Hvis du modtog en Dark Web-meddelelse, og den indeholdt dit brugernavn, kan du gøre følgende for at beskytte dig selv:
  • Gennemgå dit kontoudtræk, og se, om der er nogen transaktioner, du ikke genkender.

• Tøm postkassen med det samme. Hvis du er væk hjemmefra, kan du arrangere, at posten tilbageholdes på posthuset.

• Destruer alt, hvad der har personlige oplysninger, herunder kreditkort- og kontoudtog, kvitteringer, lægejournaler.

• Vælg papirløs levering, når det er muligt og praktisk.

• Overvej at anskaffe en postkasse, der kan låses, for at mindske risikoen for, at din post bliver stjålet.

Bankkonto

Hvis du modtog en Dark Web-meddelelse, og den indeholdt din bankkonto, kan du gøre følgende for at beskytte dig selv:
  • Gennemgå dine kontoudtog jævnligt for kontrollere, at alt stemmer overens.

• Send aldrig pinkoden til dit debet- eller kreditkort via mail, og oplys den aldrig over telefon.

• Vær på vagt over for fremmede, der beder om personlige oplysninger via mail eller telefon.

• Vær forsigtig med vedhæftede filer og "gratis" software.

• Tænk dig om, før du downloader apps, klikker på links eller besvarer mails, der kan være skadelige eller falske.

• Hold din bærbare eller mobile enheds operativsystem og internetbrowser opdateret.

• Gem ikke adgangskoder eller andre følsomme oplysninger på din smartphone.

• Vær opmærksom på dine omgivelser, når du bruger onlinebanktjenester, og pas på folk, der kigger dig over skulderen, og ser dine oplysninger uden at du ved det.

Pasnummer

Dit pasnummer sammen med andre personlige oplysninger kan bruges af identitetstyve til at begå bedrageri.
Hvis du modtog en Dark Web-meddelelse, og den indeholdt dit pas, kan du gøre følgende for at beskytte dig selv:
  • Kontakt dit lokale paskontor, og forklar dem situationen

• Ansøg om at få et nyt pas

Navn

Dit navn og din adresse sammen med andre personlige oplysninger kan bruges af identitetstyve til at hacke ind på konti og begå bedrageri.
Hvis du modtog en Dark Web-meddelelse, og den indeholdt dit navn, kan du gøre følgende for at beskytte dig selv:
  • Gennemgå dit kontoudtræk, og se, om der er nogen transaktioner, du ikke genkender.

• Tøm postkassen med det samme. Hvis du er væk hjemmefra, kan du arrangere, at posten tilbageholdes på posthuset.

• Destruer alt, hvad der har personlige oplysninger, herunder kreditkort- og kontoudtog, kvitteringer, lægejournaler.

• Vælg papirløs levering, når det er muligt og praktisk.

• Overvej at anskaffe en postkasse, der kan låses, for at mindske risikoen for, at din post bliver stjålet.

Adresse

Dit navn og din adresse sammen med andre personlige oplysninger kan bruges af identitetstyve til at hacke ind på konti og begå bedrageri.
Hvis du modtog en Dark Web-meddelelse, og den indeholdt din adresse, kan du gøre følgende for at beskytte dig selv:
  • Gennemgå dit kontoudtræk, og se, om der er nogen transaktioner, du ikke genkender.

• Tøm postkassen med det samme. Hvis du er væk hjemmefra, kan du arrangere, at posten tilbageholdes på posthuset.

• Destruer alt, hvad der har personlige oplysninger, herunder kreditkort- og kontoudtog, kvitteringer, lægejournaler.

• Vælg papirløs levering, når det er muligt og praktisk.

• Overvej at anskaffe en postkasse, der kan låses, for at mindske risikoen for, at din post bliver stjålet.

Telefonnummer

Telefonnumre kan bruges til phishing-angreb, som kriminelle bruger til at forsøge at få dine oplysninger og begå bedrageri.
Hvis du modtog en Dark Web-meddelelse, og den indeholdt dit telefonnummer, kan du gøre følgende for at beskytte dig selv:
  • Giv aldrig personlige eller bankoplysninger over telefonen, medmindre du stoler 100% på den, du taler med.

• Hvis du begynder at modtage mistænkelige opkald, skal kontakte din mobiloperatør for at høre, om det er muligt at blokere for opkald fra disse numre.

• Skift til hemmeligt nummer, hvis det er nødvendigt.

Forsikringsoplysninger

Identitetstyve kan du bruge enhver af dine forsikringsoplysninger til at indsende falske krav, der kan være for, men ikke begrænset til lægehjælp, bil, liv, hjem eller kæledyr.
Hvis du modtog en Dark Web-meddelelse og den indeholdt dine forsikringsoplysninger inklusive, men ikke begrænset til, politiknummer, helbredsoplysninger eller forsikringsselskab, kan du gøre følgende for at beskytte dig selv:
  • Gennemgå omhyggeligt alle regninger fra forsikringsselskabet og eventuelle forsikringssager.

• Vær på udkig efter:

• Meddelelser om indkassering af erstatninger fra din forsikring og/eller sundhedsforsikring, som du ikke genkender.

• En meddelelse fra din sygesikring, der siger, at du har nået din ydelsesgrænse.

• Nægtelse af forsikring på grund af tidligere forsikringssager eller lægejournaler for en sygdom, du ikke har.

Andre tip:
  • Tøm postkassen med det samme. Hvis du er væk hjemmefra, kan du arrangere, at posten tilbageholdes på posthuset.

• Destruer alt, hvad der har personlige oplysninger, herunder kreditkort- og kontoudtog, kvitteringer, lægejournaler.

• Vælg papirløs levering, når det er muligt og praktisk.

Overvej at anskaffe en postkasse, der kan låses, for at mindske risikoen for, at din post bliver stjålet.

Gamertag

Hvis du modtog en Dark Web-meddelelse, og den indeholdt dit gamertag, kan du gøre følgende for at beskytte dig selv:
  • Skift din adgangskode på alle spilplatforme, hvor du bruger dit gamertag.

• Aktivér totrinsbekræftelse på spilplatforme.

• Skift din e-mail-adgangskode, der er knyttet til gamertagget.

• Brug en anden adgangskode og et gamertag til hver spilplatform.

Betalingskort

Hvis du modtog en Dark Web-meddelelse, og den indeholdt dit betalingskort, kan du gøre følgende for at beskytte dig selv:
  • Anmod udstederen af dit kredit- eller debetkort om et nyt kort, og følg aktiviteten på kontoen nøje.

• Rapporter alle mistænkelige aktiviteter til din bank med det samme.

CVV eller CCV

Hvis du modtog en Dark Web-meddelelse, og den indeholdt dit betalingskorts CVV eller CCV, kan du gøre følgende for at beskytte dig selv:
  • Anmod udstederen af dit kredit- eller debetkort om et nyt kort, og følg aktiviteten på kontoen nøje.

• Rapporter alle mistænkelige aktiviteter til din bank med det samme.

Ingen kan forhindre alt identitetstyveri.

*Dark Web Monitoring er ikke tilgængelig i alle lande. De oplysninger, der overvåges, afhænger af det land, du bor i. Som standard overvåges din mailadresse, og det begynder med det samme. Log ind på din konto for at angive flere oplysninger, der skal overvåges.

Se efter løsninger, eller kontakt os.

DOCID: v136440572
Operativsystem Android;Mac;Windows;iOS
Sidst ændret: 22/11/2023