Ofte stillede spørgsmål: Dark Web Monitoring fra LifeLock

Dark Web Monitoring er en tjeneste, der scanner efter dine personlige oplysninger på det mørke internet og fora, der er svære at finde. Vi giver dig besked, når vi registrerer, at du bliver nævnt på det mørke internet.

Det er vigtigt at vide, fordi identitetstyve kan finde på at sælge dine personlige oplysninger på det mørke internet.

Hvorfor modtager jeg en meddelelse om, at mine oplysninger findes på det mørke internet?

Du har modtaget denne meddelelse, da de oplysninger, der tilhører dig, er tilgængelige på det mørke internet og kan købes eller bruges af hackere til at begå identitetsforbrydelser. Her er nogle grunde til, at dine oplysninger kan være fundet på det mørke internet.
  • Sikkerhedsbrud på websteder

Dette kan skyldes, at et websted, hvor du indtastede dine oplysninger til tilmelding eller til brug af en af de tjenester, der er knyttet til webstedet, muligvis er blevet udsat for datalækage. Det kan være svært at huske, eller måske kender du ikke andre tjenester, der er forbundet med webstedet.

Selvom du kan være stoppet med at bruge webstedet, har deaktiveret kontoen eller opsagt abonnementet, kan oplysningerne stadig være tilgængelige i deres systemer.

• Lækkede brugernavne og adgangskoder (kendt som Kombinationsliste)

I nogle tilfælde uploades brugernavne/mailadresser og adgangskodepar som en tekstfil (kendt som Kombinationsliste) til det mørke internet. Denne fil er maskinlæselig og kan bruges som input til værktøjer, der automatiserer godkendelsesanmodninger til et websted eller en applikationsprogrammeringsgrænseflade (API).

Du modtager en meddelelse, hvis dine oplysninger findes på Kombinationslisten. Af sikkerhedsmæssige årsager vil du kun se adgangskoden delvist. Bemærk, at adgangskoden muligvis ikke er din seneste, men en, du tidligere har brugt. Du skal kontrollere, at den adresse, der er knyttet til denne adgangskode, tilhører dig, før vi delvist afslører den og viser adgangskoden.

Du kan læse mere i Flere oplysninger om listen med adgangskodekombinationer.

• Kompromittering af dine personlige oplysninger fra en ubekræftet kilde

Dine personlige oplysninger bliver kompromitteret af en ubekræftet kilde på det mørke internet. Desværre har vi ikke de komplette detaljer om bruddet og kan derfor ikke give dig navnet eller kilden til kompromitteringen. Vi specificerer dog kategorien af de kompromitterede oplysninger, så du kan ændre og styrke dine online logins og adgangskoder.

Bemærk, at vores medarbejdere i Kundeservice og support ikke har yderligere oplysninger om denne kompromittering, og de ved heller ikke, om dine kompromitterede personlige oplysninger bliver brugt på nogen mistænkelig måde.

Vi scanner hele tiden for dine personlige oplysninger på det mørke internet og vil give dig besked, hvis vi finder noget. I mellemtiden anbefaler vi dig at være forsigtig med dine personlige oplysninger i fremtiden.

Hvad skal jeg gøre, hvis jeg får en meddelelse om det mørke internet?

Du kan logge ind på din konto for at gennemgå den meddelelse, du har modtaget. Hvis du har problemer med at logge ind, skal du læse Gendan din Norton-konto.
Afhængigt af din region skal du bruge nedenstående links til en komplet liste over bedste praksis og de næste trin:

Hvad er et databrud, og hvordan håndterer jeg et?

Et databrud er en sikkerhedshændelse, hvor der er adgang til oplysninger uden godkendelse. Databrud kan skade virksomheder og forbrugere på en række forskellige måder. De er en kostbar udgift, der kan skade liv og omdømme og tage tid at udbedre.
I de fleste tilfælde beholder de cyberkriminelle ikke bare de oplysninger, de får adgang til, men de kan også finde måder at udnytte dem til personlig vinding. Så det er vigtigt at sørge for, at dine personlige oplysninger er så godt beskyttet som muligt.
Hvis du har modtaget en meddelelse om et brud, så læs Hvad du skal gøre, hvis du blev informeret om et brud for at se de næste trin.

Hvilken rolle spiller Dark Web Monitoring for at hjælpe mig med at beskytte mine oplysninger?

Som en del af vores tjeneste scanner vi det almene, det dybe og det mørke internet for kompromittering af information. Når du tilmelder dig, begynder vi at overvåge din mailadresse, og vi kører vi en historikbaseret scanning af det mørke internet helt tilbage til 2008 for at kontrollere, om de oplysninger, du har givet os, tidligere er blevet kompromitteret. Vi giver dig besked, hvis vi finder kompromitterede oplysninger.
Vi kører kontinuerlige scanninger og holder øje med kompromitterede oplysninger. Hvis dine oplysninger er blevet kompromitteret, kan du være proaktiv og tage forskellige tiltag for at beskytte dig selv.

Hvorfor kan jeg ikke svare på Dark Web Monitoring-meddelelsen for at bekræfte min identitet?

I forbindelse med visse advarsler beder vi dig om en bekræftelse af aktiviteten eller transaktionen, så vi kan afgøre, om der kan have været tale om identitetstyveri.
I forbindelse med andre meddelelser, f.eks. Dark Web Monitoring, underretter vi dig om, at oplysninger, der muligvis tilhører dig, er blevet fundet. Disse meddelelser kræver ikke bekræftelse fra dig, fordi det er et resultat af en scanning, som vi udfører på dine vegne, og ikke et resultat af din aktivitet.

Andre almindelige spørgsmål om Dark Web Monitoring

• Kan I fjerne mine oplysninger fra det mørke internet?

Vi hverken kan eller vil slette oplysninger fra det mørke internet, fordi de fora, brugergrupper og sortbørser, der bruges af de kriminelle, er designet til at være superhemmelige og anonyme.

• Jeg genkender ikke det websted, der er nævnt i Dark Web Monitoring-meddelelsen. Hvordan ved jeg, at jeg har brugt det før?

Der kan være flere grunde til, at du måske ikke genkender det websted, der er nævnt i meddelelsen. Kontoen kan f.eks. være oprettet via din Facebook- eller Google-konto. Nogle konti kan være gamle, og du kan muligvis ikke huske at have brugt webstedet eller tjenesten. I nogle tilfælde har du muligvis angivet loginoplysninger (brugernavn/adgangskode) til engangsbrug, hvorefter du måske aldrig er gået tilbage til webstedet eller kontoen igen. Kompromitterede websteder eller tjenester kan undertiden deaktivere de berørte konti, og dette kan gøre det vanskeligt at huske eller identificere en konto, som tilhører dig.

• Hvor ofte bliver det mørke internet scannet? Hvor ny er den data, der blev fundet?

Med vores løbende algoritmer giver vi dig besked, når vi finder oplysninger, der kan tilhøre dig på det mørke internet.

• Hvad er forskellen mellem afsnittene Kompromitterede oplysninger og Yderligere kompromitterede oplysninger i Dark Web Monitoring-meddelelsen?

Din Dark Web Monitoring-meddelelse indeholder to typer kompromitterede oplysninger. Når du tilmelder dig, giver du os oplysninger, som vi overvåger aktivt. Hvis vi registrerer disse oplysninger på det mørke internet, vises de i afsnittet Kompromitterede oplysninger i Dark Web Monitoring-meddelelsen.

Hvis vi registrerer andre kompromitterede oplysninger, der kan være relateret til dig, underretter vi dig også om dette. Selvom du ikke leverede de specifikke oplysninger til os, er det muligt at bruge de oplysninger, du har givet, til at opdage andre oplysninger, der kan være blevet kompromitteret; men da vi ikke har indsamlet disse oplysninger fra dig, kan vi kun meddele dig, at de er blevet kompromitteret og ikke give andre detaljer. Hvis du for eksempel har oplyst din forsikringskonto og forsikringsudbyderoplysninger til overvågning, og der sker et sikkerhedsbrud på en sundhedsdatabase, så kan vi muligvis også underrette dig om yderligere data, der eventuelt er blevet kompromitteret, såsom blodtype, receptpligtig medicin, diagnoser og relaterede detaljer. Denne type oplysninger vises i afsnittet Yderligere kompromitterede oplysninger i Dark Web Monitoring-meddelelsen.

• Betaler jeres virksomhed for personlige oplysninger eller køber de personlige oplysninger på det mørke internet?

Vi betaler ikke for eller køber personlige oplysninger på det mørke internet, private fora eller på andre midler.

• Hvordan kan jeg være sikker på, at jeres medarbejdere ikke bruger eller sælger mine personlige oplysninger?

Alle data, du giver, er krypteret, og kun få udvalgte medarbejdere, der bliver trænet i håndtering af personlige oplysninger, kan få adgang til de personfølsomme oplysninger. Disse medarbejdere skal give deres egne unikke legitimationsoplysninger, hver gang de får adgang til personlige oplysninger og er underlagt overvågning af vores informationssikkerhedsteam.

• Hvordan ved jeg, at mine personlige oplysninger, som jeg har indtastet, er sikre?

Personlige oplysninger gemmes og administreres af en avanceret database, der er krypteret.

• Overvåger jeres virksomhed 100% af det mørke internet og private fora?

Da det mørke internet konstant ændrer sig, kan ingen garantere, at de overvåger 100% af det mørke internet og private fora. Dark Web Monitoring gennemsøger mere end blot let tilgængelige websteder og markedspladser, og infiltrerer private fora, socialt web, det dybe internet og det mørke internet.

§For Norton-tilbud, der sælges af tjenesteudbydere eller via kanaler uden for USA, kan LifeLock-tjenesten til beskyttelse mod identitetstyveri og dækningsabonnementets navne og funktionalitet afvige fra de tjenester, der tilbydes direkte af NortonLifeLock. Kontakt din tjenesteudbyder for at få flere oplysninger om deres tilbud på Norton-abonnement.

Se efter løsninger, eller kontakt os.

DOCID: v127344370
Operativsystem Windows, Mac OS X, Android, iOS
Sidst ændret: 01/11/2021