En meddelelse om, at der er registreret et usikret netværk, vises under kørsel af Smart Scan

Denne meddelelse vises, når Smart Scan registrerer, at det wi-fi-netværk, din enhed har forbindelse til, ikke er sikkert.

Nortons sikkerhedsprodukt har en funktion, der angiver, hvor sikkert wi-fi-netværket er. Når din enhed opretter forbindelse til et wi-fi-netværk, kontrollerer Norton-produktet automatisk det krypteringsniveau, der anvendes på wi-fi-netværket, og giver dig besked, hvis det er usikkert.

Usikre netværk og de farer, der følger med dem

De fleste offentlige wi-fi-netværk bruger normalt åben WEP-godkendelse, der ikke er tilstrækkeligt sikker. Denne type kryptering har mange sikkerhedshuller, som kan medføre, at dine personlige oplysninger, f.eks. din netværkstrafik, kan være synlige af andre.

Hvis dit hjemmenetværk bruger WEP-kryptering, kan også blive markeret som usikkert. For at opnå den bedst mulige sikkerhed anbefaler vi, at du bruger "WPA2"-kryptering på dit netværk, hvilket er den mest sikre krypteringstype, der findes i øjeblikket.

Når du har forbindelse til et usikkert netværk, risikerer du at blive udsat for MITM-angreb (man-in-the-middle), SSL-stripping-angreb, angreb ved hjælp af manipulation af indhold samt forsøg på ARP- og DNS-spoofing.

Sikkerhedstips

Hvis du er i tvivl, skal du sørge for, at din forbindelse opfylder følgende betingelser.

• Kontrollér, at webstedsadressen starter med "https" og ikke "http".

• Opret ikke forbindelse til synlige wi-fi-netværk, der ikke har nogen adgangskode.

• Klik aldrig på links, du modtager via mail. Brug altid adresselinjen i browseren til at gå ind på websteder.

• Brug aldrig et offentligt wi-fi-netværk, uden at du har aktiveret en VPN-funktion, f.eks. Norton Secure VPN.

• Da mange af disse angrebstyper primært er baseret på malware, skal du sørge for, at dit abonnement er opdateret.

Vi anbefaler, at du gør et af følgende:

• Hvis du allerede har VPN inkluderet i dit abonnement, skal du trykke på Slå VPN til.

Norton opretter et virtuelt privat netværk (VPN), som krypterer de følsomme data, så du kan bruge den trådløse forbindelse i sikkerhed.

• Hvis VPN ikke er inkluderet i dit abonnement, skal du trykke på Forlad netværk og oprette forbindelse til et andet netværk.

Vi anbefaler, at du opgraderer til et abonnement med Norton Secure VPN, så du kan bruge wi-fi-netværk i sikkerhed. Du kan tjekke Norton Secure VPN på Norton.com Hvis du har modtaget Norton-programmet fra din tjenesteudbyder, skal du kontakte din tjenesteudbyder for at få oplysninger om mulighederne.

Norton Secure VPN kan på nuværende tidspunkt ikke bruges i Indien som følge af statslige bestemmelser, der kræver logføring og lagring af brugerdata. Du kan dog stadig bruge det, når du rejser uden for Indien.

Se efter løsninger, eller kontakt os.

DOCID: v20220106160203730