Anmodning om tilladelse

Svindel med anmodninger om tilladelse fungerer via installationen af ondsindede apps på sociale netværk for at få adgang til en brugers konto på det sociale medie. Angribere lokker brugere til at installere ondsindede apps, hvor der bliver bedt om forskellige tilladelser, som giver angriberne mulighed for at lave opslag, som om de var brugeren.

Hvad er anmodninger om tilladelse?

Anmodninger om tilladelse er forbundet med apps, der bruges på websteder med sociale netværk. Når en bruger installerer en app, vil brugeren blive anmodet om tilladelse til at få adgang til bestemte oplysninger og udføre forskellige handlinger fra brugerens konto på det sociale medie.

En app kan anmode om tilladelser til at:

• Lave opslag på brugerens vegne

• Opdatere brugerens profil

• Se brugerens oplysninger

• Se, hvem brugeren er ven med og følger

Når brugeren giver tilladelse til appen, kan den udføre de ønskede handlinger fra brugerens konto. Med visse tilladelser kan appen optræde præcis som brugeren. Efter installationen af en app kan brugeren normalt gå til sine indstillinger og tilbagekalde appens adgang til kontoen.

Figur 1. Eksempel på en legitim anmodning om tilladelse for en Twitter-app

Hvordan fungerer denne svindel?

Svindlere kan oprette deres egne apps til websteder med sociale netværk, som de kan bruge til at overtage kontrollen med en brugers konto. Svindlernes app kan se ud til være deres egen specielle app eller en legitim app, der allerede er på markedet. Apps, der er oprettet af svindlere, går ofte ud på at finde ud af, hvor mange personer, der har set ens profil på det sociale medie, eller hvem der har set den. Når en svindler har lokket en bruger til at installere sin app, vises anmodningerne om tilladelser for appen. Dette vil normalt være tilladelser, der giver angriberen mulighed for at overtage offerets profil på det sociale medie, så angriberen kan udgive sig for offeret og lave opslag eller få adgang til offerets personlige oplysninger. Nogle gange vil svindlerens app anmode om tilladelser, som ikke giver mening i forbindelse med appen, fordi de giver endnu mere kontrol end normalt.

Figur 2. Svindler-app anmoder om usædvanlige tilladelser

Hvis offeret accepterer anmodningen om tilladelser, kan svindleren få adgang til dele af offerets konto for at stjæle oplysninger, og svindleren kan lave opslag som offeret. Svindlere kan benytte sig af dette til at sprede deres svindel videre til offerets venner eller følgere, når de optræder som offeret.

Yderligere oplysninger

Hjalp disse oplysninger?

DOCID: v99844645_retail_da_dk
Sidst ændret: 21/08/2014