Sådan fjernes Stamplive, Delta Search, Babylon-værktøjslinjen, NowUSeeIt Player, PlayThru-afspilleren og andre uønskede værktøjslinjer fra computeren

Disse uønskede værktøjslinjer er en type adware, der også kaldes for browserkaprere. En browser-kapringsprogram ændrer din browsers startside og standard-søgemaskine uden din tilladelse. Værktøjslinjerne er typisk inkluderet i visse gratis programmer, som du normalt henter og installerer. Disse pakker indeholder en licensaftale, som du skal acceptere for at kunne hente og installere programmet. Aftalen gælder for alle programmer i pakken, deriblandt de uønskede værktøjslinjer. Da der er tale om accept af en licensaftale, registreres de ikke af Norton-programmer som skadelige på nuværende tidspunkt, selv om værktøjslinjen opfører sig mistænkeligt.

Et par eksempler på uønskede værktøjslinjer og adware:

• AdChoices

• Astromenda

• Babylon-værktøjslinje

• Binkiland

• Buzzdock

• Cassiopesa

• CloudScout

• Delta-værktøjslinje

• Delta Search

• DNS Unlocker

• Dregol

• Facemoods

• Groovio

• NowUSeeIt Player

• Offers4U

• Optimizer Pro

• PlayThru Player

• Qvo6

• RocketTab

• Search Assistant SearchWeb

• Snap.do

• Stamplive

• Visual Shopper

• Vitalia-installationsprogram

• Wajam

• Yontoo

Hvis du vil fjerne Search Protect fra Conduit fra computeren, kan du læse Hvordan fjerner jeg Search Protect fra Conduit fra min computer?

Du fjerner de uønskede værktøjslinjer ved at køre LiveUpdate og derefter køre en komplet systemscanning. Hvis problemet fortsætter, skal du downloade og køre Norton Power Eraser for at scanne og fjerne de uønskede programmer, værktøjslinjer og adware. Hvis Norton Power Eraser ikke fjerner de uønskede værktøjslinjer, skal de fjernes manuelt ved hjælp af Tilføj/fjern programmer eller Afinstaller et program i Kontrolpanel.

TRIN 1

Kør LiveUpdate

1. Start Norton-programmet.

2. Klik på Sikkerhed i hovedvinduet og derefter på LiveUpdate.

3. Når Norton LiveUpdate er færdig, skal du klikke på OK.

4. Kør LiveUpdate, indtil du ser meddelelsen: "Norton-programmet har de seneste opdateringer."

5. Luk alle programmer, og genstart computeren.

TRIN 2

Kør en Komplet systemscanning

1. Start Norton-programmet.

2. Klik på Sikkerhed i hovedvinduet og derefter på Scanninger.

3. Vælg Komplet systemscanning, og klik på Ok i vinduet Scanninger.

4. Klik på Afslut, når scanningen er færdig.

5. Genstart computeren.

Hvis du stadig kan se de uønskede værktøjslinjer eller programmer, skal du gå til trin 3.

TRIN 3

Hent og kør Norton Power Eraser - Scanning efter uønskede programmer

1. Hent Norton Power Eraser.

2. Klik på Gem.

3. Vælg Skrivebord som placering, og klik på Gem.

4. Hvis du vil køre Norton Power Eraser, skal du dobbeltklikke på filen NPE.exe.

Hvis vinduet til kontrol af brugerkonti vises, skal du klikke på Ja eller Fortsæt.

5. Læs licensaftalen, og klik på Acceptér.

6. Klik på ikonet Scanning efter uønskede programmer i vinduet Norton Power Eraser.

Når Norton Power Eraser har fuldført scanningen, vises resultaterne i vinduet Scanning efter uønskede programmer er fuldført.

7. Klik på Afinstaller ud for uønskede programmer eller værktøjslinjer i vinduet Scanning efter uønskede programmer er fuldført.

8. Følg anvisningerne på skærmen.

9. Når afinstallationen er færdig, skal du genstarte computeren.

TRIN 4

Afinstallation af det uønskede program

Hvis Norton Power Eraser ikke fjerner de uønskede værktøjslinjer, skal de fjernes manuelt ved hjælp af Tilføj/fjern programmer eller Afinstaller et program i Kontrolpanel.

1. Tryk på Windows og R samtidig for at åbne dialogboksen Kør.

2. Indtast følgende tekst, og tryk på Enter.

appwiz.cpl

3. Søg efter de uønskede programmer på listen over aktuelt installerede programmer.

4. Klik på Slet eller Afinstaller.

5. Følg anvisningerne på skærmen.

6. Når afinstallationen er færdig, skal du genstarte computeren.

TRIN 5

Kontrollér, om der er forkerte DNS-indstillinger

1. Tryk på tasterne Windows og R samtidig for at åbne dialogboksen Kør.

2. Indtast følgende tekst, og tryk på Enter.

control

3. Klik på ikonet Netværk og internet og derefter på Netværks- og delingscenter. Klik på Skift indstillinger for netværkskort i venstre rude.

I Windows XP: Dobbeltklik på ikonet Netværksforbindelser.

4. Højreklik på det netværkskort, som er i brug, og klik derefter på Egenskaber.

Hvis beskeden Styring af brugerens konto vises, skal du klikke på Ja eller Fortsæt.

5. Klik på Internetprotokol (TCP/IP) eller Internetprotokol version 4 (TCP/IPv4) i Egenskaber for netværksforbindelse under "Denne forbindelse bruger følgende elementer".

6. Klik på Egenskaber.

7. Under fanen generelt i vinduet Egenskaber for Internetprotokol (TCP/IP) skal du undersøge indstillingerne for DNS-server.

• Hvis alternativknappen Hent adressen på DNS-serveren automatisk er markeret, bliver adressen på DNS-serveren automatisk konfigureret.

• Hvis knappen Brug følgende DNS-serveradresser er markeret, skal du kontrollere serveradresserne. Kontrollér, at DNS-serveradressen, der vises, er den samme som den, du fik af internetudbyderen eller netværksadministratoren.

TRIN 6

Nulstilling af browserindstillinger

• Alt efter hvilken browser du bruger, skal browserindstillingerne nulstilles, så den uønskede værktøjslinje og søgemaskine fjernes helt.

Hjalp disse oplysninger?

DOCID: v96063576_EndUserProfile_da_dk
Operativsystem Windows
Sidst ændret: 26/10/2016