Klassifikationsoplysninger i firewalladvarsler

Der vises en firewalladvarsel, hvis andre computere forsøger at etablere forbindelse til din computer, eller hvis programmer på computeren forsøger at etablere forbindelse til andre computere. Firewalladvarslerne indeholder klassifikationsoplysninger, som kan gøre det lettere at tage en endelig beslutning om, hvorvidt kommunikationsforsøg fra netværksprogrammer skal tillades eller blokeres.

Klassifikationsoplysningerne kan bruges til at bestemme, hvor meget tillid man kan have til programmer og kørende processer, der opretter forbindelse til netværket. Med klassifikationssystemet får du klassifikationsoplysninger om filer på internettet baseret på oplysninger fra Norton-kunder.

Norton henter specifikke oplysninger som f.eks. filnavn og hashnøgle på filen og sender oplysningerne til Symantecs server. Symantec-serverne analyserer filoplysningerne, og tildeler hver fil et tillidsniveau. Klassifikationsoplysningerne sendes tilbage til din computer. På baggrund af programmets klassifikationsoplysninger kan du tillade eller blokere den indgående og udgående trafik. Hvis en eller flere af filerne er mistænkelige eller sårbare, klassificeres de i Norton som Muligvis skadelig eller Skadelig.

Computeren skal have forbindelse til internettet, for at du kan hente de seneste klassifikationsoplysninger, som Symantec har samlet. Hvis computeren ikke har forbindelse til internettet, bruger Norton de omdømmeoplysninger, der findes på computeren.

I firewalladvarslernes venstre rude findes følgende klassifikationsoplysninger:

Udbredelse

Viser udbredelsen af filen. Disse oplysninger kommer fra statistik fra millioner af kunder gennem Norton Community Watch samt Symantecs egne analyser.

Der findes følgende kategorier:

• Meget få brugere

Angiver, at filen er meget lidt udbredt.

• Få brugere

Angiver, at filen er nogenlunde udbredt.

• Mange brugere

Angiver, at filen er meget udbredt.

Alder

Angiver filens alder ud fra de delte data fra millioner af brugere på Norton Community Watch og Symantecs egne analyser.

Tillidsniveau

Viser filens tillidsniveau.

Symantec tildeler følgende tillidsniveauer:

• Pålidelig : Angiver, at filen er Norton Trusted.

• I orden : Symantec har mange indikationer på, at der er tillid til filen.

• Uvis : Symantec har ikke oplysninger nok om filen til at give den et tillidsniveau.

Filen er hverken sikker eller usikker.

• Muligvis skadelig : Symantec har kun få indikationer på, at der ikke er tillid til filen.

• Skadelig : Symantec har mange indikationer på, at der ikke er tillid til filen.

Filen er mistænkelig og kan muligvis forårsage skade på computeren.

Hvis vinduet Firewall-advarsel viser klassifikationen Muligvis skadelig eller Skadelig, anbefaler Symantec, at du vælger Afslut eller Bloker altid på rullelisten Indstillinger. Denne handling afslutter eller blokerer alle programmer og processer, der forsøger at få adgang. Programmet eller processen er mistænkelig og kan muligvis udrette skade på computeren.

Hjalp disse oplysninger?

DOCID: v73923944_ns_retail_da_dk
Operativsystem Windows
Sidst ændret: 11/09/2016