Om beskyttelse på nettet

Phishing-websteder foregiver at være legitime websteder, hvor der anmodes om dine personlige oplysninger eller direkte onlinetransaktioner. I forbindelse med phishing-angreb videresendes ofrene til bedrageriske websteder, hvorfra der downloades skadelig kode, der bruges til at indsamle dine fortrolige personlige oplysninger. Ved at bruge Norton-værktøjslinjen kan du beskytte dig selv mod phishing-angreb. Norton-værktøjslinjen bruger Norton Safe Web og anti-phishing-funktioner til at beskytte dig, når du er online.

Norton Safe Web angiver sikkerhedsstatussen for de websteder, du besøger. Webstederne kategoriseres som følger:

• Scannet som sikkert for onlinetransaktioner

• Scannet som sikkert

• Risici registreret

• Siden kan indeholde moderate sikkerhedsrisici

• Ikke testet

Denne kategorisering er baseret på Symantecs automatiserede analysesystem. Funktionen Norton Safe Web på Norton-værktøjslinjen bruges til at fortælle dig, hvor sikkert et bestemt websted kan være, allerede inden du åbner det.

Når du søger med Norton-værktøjslinjen, vises søgeresultaterne med sikkerhedsvurderinger, der angiver, hvor sikre webstederne er. Du kan holde musemarkøren over pop op-vinduet Sikkerhed for websted for at se Nortons vurdering af webstedet. Du kan klikke på pop op-menuen Sikkerhed for websted for at få flere oplysninger om Nortons vurderinger.

Anti-phishing-komponenten analyserer sikkerhedsniveauerne for de websteder, du besøger. Derefter vises resultatet i pop op-vinduet Sikkerhed for websted sammen med Safe Web-resultaterne. Den blokerer også adgangen til websteder, som vides at blive anvendt til bedrageri, eller som er mistænkelige.

Derudover indeholder pop op-vinduet Sikkerhed for websted oplysninger om de farer, der registreres på et websted. Symantec analyserer siderne på et websted for at kontrollere, om de faktisk tilhører den virksomhed, de giver sig ud for at repræsentere.

Du kan rapportere et websted, som du mistænker for at være bedragerisk, til Symantec, så det kan evalueres yderligere. Du kan bruge linket Anmeld dette websted under sikkerhedsindikatoren eller pop op-menuen Sikkerhed for websted til at rapportere et websted.

Norton Safe Web angiver sikkerhedsstatussen for de websteder, du besøger, under sikkerhedsindikatoren på Norton-værktøjslinjen. Du kan også klikke på sikkerhedsindikatoren for at se en Komplet rapport fra Safe Web for det websted, du besøger. Norton Safe Web angiver en af følgende sikkerhedsstatusser for søgeresultaterne:

Norton Secured

Der vises et Norton Secured-ikon ved siden af søgeresultaterne.

Norton Safe Web har analyseret denne side og har registreret, at webstedet er godkendt af VeriSign, og at det er sikkert at besøge.

Webstedet er sikkert

Der vises et grønt OK-ikon ved siden af søgeresultaterne.

Norton Safe Web har analyseret webstedet og har konstateret, at det er sikkert.

Webstedet er ikke undersøgt

Der vises et gråt spørgsmålstegn ved siden af søgeresultaterne.

Norton Safe Web har analyseret webstedet, men har ikke tilstrækkelige oplysninger om det. Da webstedet ikke er blevet testet, anbefaler Symantec, at du ikke besøger det.

Webstedet er usikkert

Der vises et rødt kryds ved siden af søgeresultaterne.

Norton Safe Web har analyseret webstedet og har konstateret, at det ikke er sikkert. Webstedet vil muligvis forsøge at installere skadelig software på din enhed.

Forsigtig

Der vises et orange udråbstegn ved siden af søgeresultaterne.

Norton Safe Web har analyseret webstedet og har konstateret, at det rummer elementer, der er klassificeret som Irritationsfaktorer. Disse irritationsfaktorer er ikke farlige, men de kan installere uønskede programmer på enheden uden din tilladelse.

Ud over at informere om, hvor sikkert et websted er, giver Norton Safe Web også oplysninger om sikkerhed i forbindelse med e-handel:

Sikker

Norton Safe Web har analyseret webstedet og har konstateret, at det er sikkert at handle der.

Ikke testet

Norton Safe Web har ikke tilstrækkelige oplysninger om webstedet til at vurdere, om det er et sikkert sted at handle.

Risikabelt

Norton Safe Web har analyseret webstedet og har konstateret, at det kan være risikabelt at handle der.

Symantec anbefaler, at du ikke besøger sådanne websteder. Der sælges muligvis falske varer på websteden, uden at dente fremgår.

Hjalp disse oplysninger?

DOCID: v71133096_identity_safe_standalone_1_da_dk
Operativsystem Windows
Sidst ændret: 28/09/2015