Løsninger på backupproblemer

I følgende tabel er der gode råd om, hvordan du undgår problemer i forbindelse med backup.

Alle backup

Følgende gode råd gælder alle former for backup:

• Du bør foretage backup regelmæssigt. Jo oftere du laver backup af filerne, jo mindre er risikoen for, at vigtige data går tabt. Det anbefales, at backup foretages automatisk, da det normalt sikrer, at de filer, som sidst er blevet ændret, kopieres. Hvis du ikke vælger automatisk backup, er en fast ugentlig backup det næstbedste valg.

• Hvis du bruger automatisk backup, skal du af og til lade computeren være tændt, selvom du ikke bruger den. Automatisk backup bliver foretaget, når computeren er tændt, men ikke er i brug.

• Du bør regelmæssigt tjekke backupresultaterne i Norton-programmet for at sikre, at alle de filer, der skal backupkopieres, også bliver det.

Backup til eksterne harddiske eller flash-drev

Følgende gode råd gælder backup til eksterne harddiske:

• På nogle diske anvendes der ældre Windows-filsystemer, f.eks. FAT-16 eller FAT-32, som ikke kan rumme filer, der er større end 4 GB. Hvis der skal backupkopieres filer, som er så store, skal du sørge for, at backupharddisken er formateret med et filsystem, som understøtter store filer, f.eks. NTFS.

• Hvis der foretages automatisk eller planlagt backup, skal du sørge for, at den eksterne harddisk er tændt og sluttet til computeren.

• Den disk, som bruges til backup, bør ikke bruges til andet, så du ikke ved et uheld kommer til at beskadige backupfilerne.

Backup til Sikker onlinelagerplads

Følgende gode råd gælder backup til onlinelageret:

• Kontrollér, at computeren ikke automatisk afbryder forbindelsen til internettet, når den ikke bruges.

• Du bør også regelmæssigt tjekke hvor megen onlinelagerplads, der er tilbage, og evt. overveje at købe mere, inden al den ledige plads er opbrugt.

• Onlinebackup fungerer bedst med en hurtig internetforbindelse. Hvis det tager for lang tid at gennemføre en backup, kan du overveje kun at lave backup af de filer, du arbejder med regelmæssigt. Derefter kan du regelmæssigt backupkopiere de store og sjældent brugte filer til eksterne harddiske.

• Hvis du laver backup af mere end én computer til dit onlinelager, skal du give hver computer sit eget kaldenavn. Ved at give computerne forskellige kaldenavne gør du det nemmere at identificere computerne og de backupfiler, der hører til hver af computerne.

Hjalp disse oplysninger?

DOCID: v6958539_ns_backup_da_dk
Operativsystem Windows
Sidst ændret: 06/09/2016