Valg af placering af backup

Med Norton kan du lave backup af filerne og gemme dem forskellige steder. Hastigheden, sikkerheden og kvaliteten af dine backup afhænger af, hvor du vælger at placere kopierne. Der er ikke en enkelt placering, som er den bedste i alle situationer og for alle brugere.

Afhængigt af din computer og de tilsluttede enheder, kan du vælge mellem en række forskellige steder at placere backupkopierne i Norton. Du kan bruge oplysningerne i følgende tabel til at vælge den placering, som bedst opfylder dine behov for sikkerhed, hastighed og lagerkapacitet:

Sikker onlinelagerplads

Abonnementet på Norton inkluderer et onlinelager på en sikker server, som du kan få adgang til via internettet. Dette er den sikreste placering af backupkopierne, fordi dine filer opbevares et helt andet sted. Dermed påvirkes backupkopierne ikke af katastrofer, som kunne beskadige eller helt ødelægge computeren. Onlinebackup kan foretages automatisk, så længe computeren har forbindelse til internettet. Der kræves dog en relativt hurtig internetforbindelse.

Du kan konfigurere, hvor meget båndbredde der bruges til sikkerhedskopiering af dine filer, med funktionen Båndbreddejustering under fanen Hvor i vinduet Administration af backupsæt.

Båndbredden kan indstilles som følger:

• Hurtigst (anbefales)

• Højt forbrug

• Moderat forbrug

• Lavt forbrug

Du kan købe mere onlinelagerplads, når du har brug for det.

Hvis du vil bruge funktionen Sikker onlinelagerplads, skal du først indstille funktionen Begrænsning af netværksanvendelse i indstillingsvinduet til firewallen til Ingen begrænsning.

Sådan fastsætter du Norton-programmets internetforbrug

C: (Lokal harddisk)

Med denne type backup gemmes filerne i en særlig mappe på C-drevet. Det er både hurtigt og praktisk at lave backup af filerne på C-drevet, og der er lige så megen plads, som der er ledig plads på harddisken. Du kan bruge denne mulighed til at foretage automatiske backup. Backup til C-drevet er en bekvem, men også usikker, backupmetode. Hvis der opstår mekaniske problemer med harddisken, risikerer du, at både de originale filer og backupkopierne bliver ødelagt. Hvis du bruger C-drevet til hurtig, automatisk backup, bør du også kopiere filerne over på et andet drev eller lignende en gang imellem.

En anden intern eller ekstern harddisk

Vælger du denne mulighed, er det hurtigt og nemt at foretage backup. Backuppen kan køres automatisk, og du har adgang til backupkopierne lige så længe, som harddisken er sluttet til computeren.

Selvom det er mere sikkert at bruge et andet drev end C-drevet, kan visse former for hardwarefejl stadig resultere i, at både de oprindelige filer og backupkopierne beskadiges.

Hvis du vælger at lave backup af filerne til et andet drev, bør du også kopiere dem til et tredje sted en gang i mellem.

Netværksdrev

Du kan placere backupkopierne på et netværksdrev, hvis computeren er sluttet til et lokalt netværk, som du har adgang til. Afhængigt af netværkshastigheden kan det næsten være lige så hurtigt som at kopiere filerne over på en intern eller ekstern harddisk.

Du kan ikke vælge denne placering, hvis computeren ikke er sluttet til et netværk, hvor du har adgang til lagerplads.

Hvis du vil lave backup af dine data til et eksternt netværksdrev, skal du oprette forbindelse til det eksterne netværksdrev fra din computer. Når du tilslutter et drev, skal du også angive et drevbogstav for forbindelsen.

Flashdrev og flytbare lagerenheder, herunder iPod

Backupkopierne kan også placeres på flash-drev og lignende lagerenheder, som er sluttet til computeren.

Norton viser den slags enheder som en ekstern harddisk. Hvis en sådan enhed altid er sluttet til computeren, kan den bruges til automatiske backup.

Der kan være mindre plads på den slags lagerenheder end på harddiske. Hvis du gemmer backupkopierne på et flash-drev, bør du også kopiere filerne til et andet sted en gang imellem.

Når du vælger Sikker onlinelagerplads som destination i Norton, bliver du bedt om at oprette en Norton-konto. Hvis du vil lade dig registrere på din Norton-konto, skal du have forbindelse til internettet.

Hvis du vil bruge Sikker onlinelagerplads som backupplacering, skal du indstille funktionen Begrænsning af netværksanvendelse i indstillingsvinduet til firewallen til Ingen begrænsning.

Sådan fastsætter du Norton-programmets internetforbrug

Du skal aktivere Norton med en gyldig licensnøgle for at kunne bruge onlinelagerpladsen.

Valg af placering af backup

1. Sørg for, at den enhed, der skal laves backup af dataene til, er tilsluttet computeren og tændt.

2. Dobbeltklik på Backup i hovedvinduet i Norton-programmet, og klik derefter på Backupsæt.

3. Vælg et sted og en enhed, hvor dine backups skal gemmes, på fanen Hvor.

Hvis enheden eller stedet ikke vises på listen, skal du klikke på Opdatér liste.

4. Klik på Gem indstillinger.

Hjalp disse oplysninger?

DOCID: v6958527_ns_backup_da_dk
Operativsystem Windows
Sidst ændret: 14/09/2016