Fragmentering af harddisk og filer

Computerens harddisk opbevarer alle dine filer, programmer og Windows-styresystemet. Efterhånden bliver de mange stumper af information, som tilsammen danner en fil, gradvist spredt ud over disken. Denne proces kaldes for fragmentering. Jo mere computeren bruges, jo mere fragmenterede bliver harddiskene.

Når der opnås adgang til en fragmenteret fil, bliver diskens ydeevne langsommere. Disken bliver langsommere, fordi drevhovedet finder, indlæser, gemmer og holder styr på alle filens fragmenter. Hvis den ledige plads også er fragmenteret, skal drevhovedet eventuelt også finde tilstrækkelig ledig plads for at kunne gemme midlertidige filer eller nytilføjede filer.

Norton optimeret harddiskene, så computerens ydeevne forbedres. Optimeringsprocessen samler de spredte filfragmenter i nærtliggende eller sammenhængende klynger. Når drevhovedet får adgang til alle fildata på ét sted, indlæses filen hurtigere i hukommelsen. Derudover samler optimeringen den ledige plads for at undgå fragmentering af nytilføjede filer. Den tilføjer ekstra plads efter vigtige datastrukturer, så de kan vokse, uden at de straks bliver fragmenterede igen.

Hjalp disse oplysninger?

DOCID: v6958030_ns_retail_da_dk
Operativsystem Windows
Sidst ændret: 11/09/2016