Sådan gør du i forbindelse med risici og trusler, der sat i karantæne

Elementer, der er sat i karantæne, er isoleret fra resten af computeren, så de ikke kan sprede sig eller inficere computeren igen. Hvis du har mistanke om, at et element inficeret, og det ikke er blevet registreret som en trussel i Norton, kan du sætte elementet i karantæne manuelt.

Du kan ikke åbne elementer, der er sat i karantæne, ved et uheld og derved komme til at sprede virussen, men du kan overveje at sende dem til analyse hos Symantec.

Typer af elementer, der er sat i karantæne:

Sikkerhedsrisici

Elementer som spyware og adware, der normalt udgør en lav risiko, og som muligvis skal bruges af et andet program, for at kunne fungere.

Hvis det er nødvendigt, kan du gendanne sådanne elementer og programmer.

Sikkerhedstrusler

Virus og andre elementer, som udgør en høj risiko.

Sådan udfører du en handling i forbindelse med en fil, som er sat i karantæne

1. Dobbeltklik på Sikkerhed i hovedvinduet i Norton-programmet, og klik derefter på Historik.

2. Klik på Indstillinger i ruden Detaljer.

Du kan bruge linket Flere valgmuligheder, hvis du vil se flere oplysninger om elementet, inden du vælger en handling. Når du klikker på linket, åbnes vinduet File Insight, der indeholder flere oplysninger om risikoen.

3. Vælg den handling, der skal udføres, i vinduet Trussel fundet. Her er nogle af valgmulighederne:

Gendannelse

Filen flyttes fra karantænen til den mappe på computeren, hvor den oprindeligt var placeret.

Denne indstilling kan kun vælges for elementer, der er sat i karantæne manuelt.

Gendan og undtag denne fil

Flytter det markerede element fra karantænen til det sted, hvor det oprindeligt var placeret, uden at rense det, og samtidig udelades elementet fra fremtidige scanninger

Denne indstilling kan benyttes for den registrerede virus og trusler, der ikke er virus.

Fjern fra historik

Sletter det markerede element fra Sikkerhedshistorikkens log

Send til Symantec

Det valgte element sendes til Symantec, som vurderer sikkerhedsrisikoen

I nogle tilfælde, hvor Norton ikke identificerer et element som en sikkerhedstrussel, vil du måske stadig have en mistanke om, at det er inficeret. I sådanne tilfælde kan du bruge denne valgmulighed til at sende elementet til Symantec med henblik på videre analyse.

Du kan også åbne vinduet vha. linket Indstillinger i vinduet File Insight for nogle risici.

4. Følg anvisningerne på skærmen.

Hjalp disse oplysninger?

DOCID: v6200305_ns_retail_da_dk
Operativsystem Windows
Sidst ændret: 13/09/2016