Løs problemer med langsom computer

Det er vigtigt, at computeren fungerer med den bedst mulige ydeevne. Når du bruger computeren, ophobes der med tiden unødvendige filer, og harddisken fragmenteres. Dårlige computervaner kan også medføre, at computeren kører langsomt. Det kan ske, hvis du bruger flere programmer samtidig, sætter computeren i dvaletilstand i stedet for at genstarte den regelmæssigt, surfer på internettet med flere åbne browservinduer, bruger tilføjelsesprogrammer og -tjenester og ikke udfører regelmæssig vedligeholdelse. Tilsammen kan disse dårlige vaner medføre, at computeren fungerer dårligt.

Her er nogle gode råd om, hvordan du kan sikre, at computeren fungerer optimalt:

• Genstart computeren mindst én gang om dagen

• Sørg for, at der indlæses så få programmer som muligt ved start

• Brug ikke flere sikkerhedsprogrammer samtidig

• Fjern uønskede plugins i browseren

• Slet midlertidige og uønskede filer

• Kør Windows Update jævnligt, eller aktivér automatiske opdateringer

• Opdater alle programmer regelmæssigt

• Defragmenter harddisken regelmæssigt

Norton kan hjælpe dig med mange af dem. Følg disse trin for at få Norton til at optimere computeren.

TRIN 1

Administration af startelementer

Der er muligvis mange programmer, som indlæses under starten, og det kan medføre, at computeren starter langsommere. Med Norton-funktionen Startstyring kan vi hjælpe dig med at holde styr på de programmer, der indlæses under starten, så computeren kan starte hurtigere

1. Start Norton.

2. Dobbeltklik på Ydeevne i Norton-vinduet, og klik derefter på Startstyring.

3. Vælg det program, som du vil forsinke, under Forsinket start i vinduet Startstyring.

Hvis du ikke er sikker på, hvilke programmer, der skal forsinkes, kan du gennemse resultaterne under Ressourceforbrug. Hvis et program har et stort ressourceforbrug, anbefaler vi, at du tilføjer det under Forsinket start.

4. Klik på Anvend, og klik derefter på Luk

TRIN 2

Defragmenter computerens harddisk

Med tiden bliver harddisken fragmenteret. Du kan forbedre ydeevnen og stabiliteten ved at optimere computerens permanente diske. Norton kontrollerer automatisk, om de permanente diske er fragmenterede, og optimerer dem, hvis de er mere end 10 % fragmenterede.

1. Start Norton.

2. Dobbeltklik på Ydeevne, og klik derefter på Optimer disk.

3. Klik på Luk, når aktiviteten er gennemført.

TRIN 3

Fjern midlertidige og uønskede filer

Norton Filoprydning fjerner de midlertidige filer, som anvendes af Internet Explorer og Mozilla Firefox, samt uønskede filer i mappen med midlertidige Windows-filer. Med tiden kan midlertidige filer gøre webbrowseren langsommere og forringe computerens ydeevne.

1. Start Norton.

2. Klik på Ydeevne i Norton-vinduet, og klik derefter på Filoprydning.

3. Klik på Luk, når de midlertidige filer er fjernet.

Fortsæt til næste linje for at fjerne midlertidige internetfiler i Google Chrome. Fortsæt til trin 4, hvis Google Chrome ikke er installeret.

4. Du åbner vinduet Ryd browserdata i Google Chrome ved at trykke på Ctrl + Skift + Del på tastaturet.

5. Øverst i vinduet Ryd browserdata skal du vælge altid på rullelisten.

6. Mulighederne er valgt som standard i vinduet. Klik på Ryd browserdata.

TRIN 4

Afinstaller sikkerhedsprogrammer, der ikke er fra Norton

Alle sikkerhedsprogrammer er designet, så de kan fungere selvstændigt på en computer. Hvis der er flere sikkerhedsløsninger på den samme computer, er de som regel ikke optimeret til at fungere samtidig, hvilket medfører en forringelse af ydeevnen.

1. Tryk på tasterne Windows og R samtidig for at åbne dialogboksen Kør.

2. Indtast følgende tekst, og tryk på Enter.

appwiz.cpl

3. På listen over installerede programmer skal du vælge det sikkerhedsprogram, der ikke er fra Norton, og derefter klikke på Afinstaller eller Fjern.

4. Følg anvisningerne på skærmen.

5. Når afinstallationen er færdig, skal du genstarte computeren.

Du kan også læse dokumentationen til programmet eller kontakte programmets producent for at få at vide, hvordan du afinstallerer et sikkerhedsprogram, som ikke er fra Norton.

Vælg den af følgende valgmuligheder, der bedst beskriver din situation, hvis computeren stadig er langsom, når du har fulgt disse trin:

Forstår du ikke, hvorfor din pc er langsom? Med Norton Computer Tune Up-tjenesten hjælper vores eksperter med at optimere dine pc-indstillinger for at forbedre hastigheden ved opstart og får ydeevnen på din ældre computer til at være næsten som ny.

Flere oplysninger

Hjalp disse oplysninger?

DOCID: v59066932_EndUserProfile_da_dk
Operativsystem Windows
Sidst ændret: 06/10/2017