Angående Norton-beskyttelse til Windows 7 efter ophør af Microsofts support

Microsoft har offentliggjort en officiel meddelelse om, at support af Windows 7 ophører d. 14. januar 2020. Dine Norton-produkter vil stadig understøtte Windows 7 i den nærmeste fremtid.

Hvis du har Windows 7, modtager Nortons klientsikkerhedssoftware ikke længere de nye softwareopdateringer, som kunderne med understøttede versioner af Windows (Windows 10, Windows 8 og Windows 7 med Service Pack 1) modtager.

Norton-sikkerhedsklienten vil dog fortsat modtage de nyeste malwaredefinitioner via LiveUpdate, sårbarhedsopdateringer og kompatibilitetsrettelser.

Du skal være opmærksom på, at det også er vigtigt at beskytte computeren ved at holde den opdateret med de nyeste servicepakker og fejlrettelser udover at køre de mest opdaterede sikkerhedsprogrammer.

Microsoft har meddelt, at der ikke længere offentliggøres patches til Windows 7, så computere med denne version af Windows er mulige mål for cyberkriminelle, især hvis der bliver opdaget nye sårbarheder i operativsystemet. Alt efter hvilke trusler der er tale om, bliver Windows 7 muligvis sårbar over for virus og risici, som de seneste udgaver af Windows er immune over for. Derfor anbefaler vi kraftigt, at du hurtigst muligt opgraderer din Windows 7-computer til et operativsystem, som understøttes.

Ofte stillede spørgsmål

1. Bliver Windows 7 mindre sikker, når Microsoft efter den 14. januar 2020 ikke længere yder support?

Microsoft skriver følgende i deres meddelelse: "Hvis du fortsætter med at bruge Windows 7, efter at supporten er ophørt, vil din pc stadig fungere, men den vil være mere sårbar over for sikkerhedstrusler og virus."* Det skyldes, at Microsoft ikke længere tilbyder teknisk assistance til Windows 7-brugere. Microsoft udgiver ikke længere opdateringer til operativsystemer, som er nødvendige for at lukke eventuelle sårbarheder i Windows 7. Her er Microsofts meddelelse om ophør af support til Windows 7.

2. Anbefaler NortonLifeLock at opdatere til et andet operativsystem?

Ja. Hvis du har en Windows 7-computer, anbefaler vi kraftigt, at du opgraderer til et mere moderne og understøttet operativsystem så hurtigt som muligt.

3. Hvad kan NortonLifeLock anbefale, hvis jeg fortsætter med at bruge Windows 7?

Hvis du fortsætter med at bruge Windows 7, anbefaler vi følgende:

• Sørg for, at der er installeret alle patches med de opdateringer til Windows 7, som var tilgængelige fra Microsoft inden d. 14. januar 2020.

• Skift til programmer, der understøttes af sikkerhedsopdateringerne og patches til Windows 7.

• Sørg for, at dine sikkerhedsprogrammer er opdaterede, og at de aktivt understøtter udbyderen af din sikkerhedssoftware til Windows 7.

4. Hvis jeg kører den nyeste version af Norton AntiVirus, Norton Internet Security, Norton 360, eller Norton Security, vil jeg så stadig modtage opdateringer og virusdefinitioner til Windows 7?

I skrivende stund er den seneste større version af denne løsning 22.x. På nuværende tidspunkt understøtter vi disse løsninger med softwareopdateringer og virusdefinitioner til alle understøttede versioner af Microsoft Windows (deriblandt Windows 7 SP1).

5. Får jeg stadig softwareopdateringer og virusdefinitioner til Windows 7, hvis jeg har en ældre version af Norton AntiVirus, Norton Internet Security, Norton 360, eller Norton Security?

Versioner af Norton-løsninger, som er ældre end 22.x, understøttes i henhold til følgende retningslinjer:

• Vi opdaterer virusdefinitioner i tre år efter udgivelsen af enhver større softwareversion.

• Hvis du modtager opdateringer af virusdefinitioner til en tidligere version, vil du fortsat modtage definitionssæt, der er kompatible på alle Windows-platforme, som understøttes af din Norton-løsning.

• Hvis du har brug for support til en tidligere version, skal du muligvis opdatere til den nyeste version af løsningen i løbet af supportprocessen.

6. Vil NortonLifeLock understøtte Windows 7 i den næste større version af Norton-sikkerhedsløsninger?

Vores mål er at tilbyde den bedst muligt beskyttelse på så mange af vores kunders operativsystemer som muligt. Alt efter sikkerhedsbehovene og udviklingen vil fremtidige versioner af Norton-sikkerhedsløsninger muligvis ikke længere understøtte udfasede operativsystemer. Vi vil som altid udtrykkeligt oplyse hardwarekrav i dokumentationen, der følger med alle vores softwareopdateringer.

7. Hvad sker der med min installerede Norton-klientsikkerhed, hvis jeg opgraderer fra Windows 7 til Windows 10?

Norton-klientsikkerhed overføres, når du opdaterer dit operativsystem fra Windows 7 til Windows 10 ved hjælp af den procedure, der er anbefalet af Microsoft. Der er flere oplysninger i Download Windows 10.

NortonLifeLock er ikke ansvarlig for pålideligheden af data, meninger, råd eller udtalelser, der forefindes på tredjeparts websteder. NortonLifeLock stiller kun disse link til rådighed af praktiske hensyn. At vi vælger at tage sådanne link med antyder ikke, at NortonLifeLock støtter, anbefaler eller accepterer ansvar for indholdet på sådanne websteder.

* https://www.microsoft.com/da-dk/microsoft-365/windows/end-of-windows-7-support

Se efter løsninger, eller kontakt os.

DOCID: v133925318
Operativsystem Windows
Sidst ændret: 03/02/2020