Beskyttelse mod Petya-ransomware

Hvad er Petya-ransomware?

Petya har eksisteret siden 2016. Det adskiller sig fra typisk ransomware, da den ikke kun krypterer filer men også overskriver og krypterer master boot record (MBR). Ved det seneste angreb vises en meddelelse om løsepenge på $300 i bitcoins, der skal betales for gendannelsen af filer, på de inficerede computere. Du kan finde flere oplysninger og læse om Udbruddet af Petya-ransomware.

Er jeg beskyttet mod denne trussel?

Symantec- og Norton-brugere er beskyttet mod Petya-ransomware. Kør LiveUpdate for at sikre dig, at du har de seneste virusdefinitioner, og kør derefter en fuld systemscanning.

TRIN 1

Kør LiveUpdate

1. Start Norton.

2. Klik på Sikkerhed i hovedvinduet og derefter på LiveUpdate.

3. Når Norton LiveUpdate er færdig, skal du klikke på OK.

4. Kør LiveUpdate, indtil du ser meddelelsen: "Norton-programmet har de seneste opdateringer."

5. Luk alle programmer, og genstart computeren.

TRIN 2

Kør en Komplet systemscanning

1. Start Norton.

2. Klik på Sikkerhed i hovedvinduet og derefter på Scanninger.

3. Vælg Komplet systemscanning, og klik på Ok i vinduet Scanninger.

4. Klik på Afslut, når scanningen er færdig.

Hjalp disse oplysninger?

DOCID: v122924916_EndUserProfile_da_dk
Operativsystem Windows
Sidst ændret: 07/11/2017