Sådan fjerner du Wannacry-ransomware på computeren

Denne type program, der er kendt som ransomware, viser advarsler om, at du er nødt til at sende penge for at låse din computer op. Et ransomware-program spærrer adgangen til din computer og viser et krav om, at du skal betale løsepenge til programmøren, for at du kan bruge computeren. Truslen beder brugeren om at sende penge vha. bit coins. Du kan fjerne denne trussel ved at downloade og køre en scanning med Norton Bootable Recovery Tool.

De filer, der er blevet krypteret af Wannacry-ransomwaren, vil fortsat være krypteret. Norton-programmer dekrypterer ikke filer, der er blevet påvirket af disse trusler. Du kan dog gendanne filerne fra en tidligere backup, hvis du har en backupløsning. Du kan også gendanne dine filer fra Norton Online Backup, hvis du har konfigureret det til at sikkerhedskopiere dine filer.

TRIN 1

Download Norton Bootable Recovery Tool

1. Download og installer Norton Bootable Recovery Tool på en computer, som ikke er inficeret.

2. Klik på Download.

3. Følg anvisningerne på skærmen for at downloade og gemme ISO-filen med Norton Bootable Recovery Tool på computeren.

4. Opret et dvd- eller USB-gendannelsesmedie, som computeren kan startes fra, vha. den ISO-fil, du har downloadet.

TRIN 2

Kør en scanning med Norton Bootable Recovery Tool

1. Sæt gendannelsesmediet i (dvd eller USB-enhed med Norton Bootable Recovery Tool), og tænd eller genstart derefter computeren.

2. Du går ind i BIOS ved at trykke på nøglen, der vises på skærmen lige efter, at computeren genstarter.

3. Vælg den dvd eller det USB-drev, hvor du har oprettet Norton Bootable Recovery Tool på, og tryk derefter på Enter.

Hvis du bruger en maskine med UEFI, skal du vælge genoprettelsesmediet under Legacy Boot i stedet for UEFI Boot. Gendannelsesmediet er den dvd eller det USB-drev, som Norton Bootable Recovery Tool er oprettet på.

4. Norton Bootable Recovery Tool starter automatisk efter en nedtælling.

Hvis startmenuen vises på siden Velkommen til NBRT, skal du vælge Start.

Hvis opstarten ikke går i gang, skal du vælge Start (Grundlæggende video).

5. I rullelisten Vælg sprog skal du vælge sprog og klikke på OK.

6. Læs licensaftalen, og klik derefter på Acceptér.

7. Klik på Start scanning.

8. I vinduet Scanning fuldført kan du gennemse scanningsresultaterne.

Som standard vælges handlingen afhjælpning for alle registrerede trusler. Du kan også vælge en passende handling for hver enkelt af truslerne.

Gennemse scanningsresultaterne grundigt, inden du fjerner truslerne, da de filer, der bliver fjernet, ikke kan gendannes.

9. Klik på Løs.

10. Klik på OK i vinduet Bekræftelse.

11. I vinduet Afhjælpning skal du klikke på Fortsæt.

12. I vinduet Genstart din computer skal du klikke på Scan igen.

13. I vinduet Scanning fuldført kan du gennemse scanningsresultaterne og klikke på Løs.

14. Klik på OK i vinduet Bekræftelse.

15. I vinduet Afhjælpning skal du klikke på Fortsæt.

16. Klik på Genstart.

Hjalp disse oplysninger?

DOCID: v122270824_EndUserProfile_da_dk
Operativsystem Windows
Sidst ændret: 12/09/2017