Hvorfor finder Microsoft Windows Defender trusler og potentielt uønskede programmer, som Norton ikke gør?

Der er flere grunde til, at Microsoft Windows Defender kan finde visse trusler og uønskede programmer, som Norton ikke registrerer.

• Microsoft Windows Defender kan give besked om en fil, der allerede er blevet sat i karantæne af Norton. Selvom dette kan gøre dig bekymret, udgør filer, der er sat i karantæne af Norton, ingen fare for computeren. Trusler bliver opbevaret i karantæne i det usandsynlige tilfælde, at en bruger har brug for at tilbageføre filer, som Norton har sat i karantæne.

• Den fil, der bliver registreret af Defender, er muligvis ikke en ægte trussel, selvom den er blevet registreret som sådan af Microsoft. Denne type filer kaldes falske positiver. En forklaring på en falsk positiv er, at Microsoft Windows Defender muligvis ikke har nok oplysninger om filen til at afgøre, om den er sikker. Norton har en enorm database med filers og URL-adressers omdømme, der er samlet fra flere millioner computersystemer over hele verden. I 2015 registrerede Norton 430 millioner nye malwaredele. Du kan finde flere oplysninger i Om Norton Insight.

Indsend den registrerede fil til Microsoft.

• Norton kan have tilladt en fil, som brugeren installerede manuelt, men som Microsoft registrerer som en risiko. Denne type filer kaldes gray-ware eller potentielt uønskede programmer. Du kan køre en Norton Power Eraser-scanning for at kontrollere, om programmet virkelig er et potentielt uønsket program. Du finder flere oplysninger i Sådan udføres en scanning efter uønskede programmer i Norton Power Eraser

• Nortons sikkerhedsforskningscentre rundt om i verden foretager analyser af og yder beskyttelse mod trusler mod it-sikkerheden, herunder malware, sikkerhedsrisici, sårbarheder og spam uden sidestykke. Du kan finde flere oplysninger om de nyeste potentielt uønskede programmer, som Norton beskytter dig mod, ved at gå ind på webstedet Symantec Security Response.

• Tusindvis af nye former for virus, trojanske heste og orme programmeres hver dag. Det er muligt, at Microsoft kan genkende en trussel, som Norton endnu ikke kan registrere. Husk dog, at Norton har flere beskyttelseslag. Det er muligt, at Norton endnu ikke har registreret en trussel på det tidspunkt, hvor den bliver registreret i Defender (for eksempel ved download), men Norton vil fange den, inden den begynder at skade computeren.

Hvis du støder på en fil, som Microsoft Windows Defender har registreret som en trussel, men Norton-programmet endnu ikke har, kan du sende filen til Symantec Security Response. Du finder flere oplysninger i Send en fil til Symantec Security Response.

Hjalp disse oplysninger?

DOCID: v118593681_EndUserProfile_da_dk
Operativsystem Windows
Sidst ændret: 18/08/2016