Læs mere om henvendelser fra falsk teknisk support, og om hvordan du undgår dem

Nogle virksomheder udgiver sig for softwareleverandører baseret i USA og med callcentre i udlandet. De hævder at tilbyde softwaresupport på vegne af større teknologivirksomheder, men deres reelle hensigt er at få adgang til og misbruge folks personlige oplysninger. De opretter falske websteder, tilbyder gratis sikkerhedsscanning og sender falske meddelelser for at forsøge at overbevise dig om, at din computer er inficeret. Svindlerne vinder ofte folks tillid ved at hævde, at de repræsenterer kendte firmaer, og de udnytter forbrugernes frygt for infektion med virus og malware.

Typer af henvendelser fra falsk teknisk support

• Henvendelser fra falsk teknisk support omfatter typisk:

• Reklame, betalt søgning, forvirrende søgeresultater

Bedrageriske virksomheder bruger ofte betalt søgning til at annoncere om deres supporttjenester. Hvis de modtager et opkald fra en Norton-kunde, hævder de at være en legitim Norton Support Partner, men det er de ikke. De opkræver penge for deres tjenester og kan finde på stjæle dine personlige oplysninger eller installere skadelig software på din computer.

• Uopfordrede telefonopkald

Nogle bedrageriske virksomheder ringer uopfordret til Norton-kunder og tilbyder hjælp til fjernelse af virus, løsning af problemer med apps eller fornyelse af et produktabonnement. Når de først har din tillid, vil de typisk forsøge at oprette en fjernforbindelse til din computer for at fjerne dit Norton-produkt og installere deres egen software. Nogle vil forsøge at stjæle dine personlige oplysninger, mens de har adgang til din computer.

• Pop op-advarsler og -annoncer

Nogle bedrageriske virksomheder sender falske pop op-advarsler om, at din computer er inficeret med en virus. Disse pop op-meddelelser ligner virusadvarsler fra Norton eller andre kendte produkter.

• Mail-svindel

Nogle bedrageriske virksomheder sender phishing-mails, hvor de forsøger at skræmme dig med, at der er sårbarheder på din computer, eller de tilbyder at forny dit Norton-abonnement, der er ved at udløbe.

Hvad du skal vide for at undgå at blive svindlet

1. Den officielle Norton Support er gratis for abonnenter.

2. Den officielle Norton Support-webside findes på https://support.norton.com.

3. Hvis du ikke specifikt har bedt om det, ringer Norton Support aldrig til dig med henblik på at rette fejl på computeren.

Du bliver kun ringet op, hvis du selv har bedt om det.

Hvad skal man gøre, hvis man er blevet udsat for svindel

1. Kør en scanning med Norton Power Eraser for at sikre dig, at computeren ikke er inficeret. Læs mere i Download og brug af Norton Power Eraser - et gratis værktøj til sletning af virus og malware.

2. Du kan indgive en klage til den relevante instans.

3. Hvis du tror, at computeren stadigvæk er inficeret med virus, skal du kontakte Norton Support.

Mange Norton-brugere har delt deres erfaringer på vores brugergruppeforum. Du kan se opslag fra andre brugere om svindel under dække af teknisk support i Norton Community.

Se efter løsninger, eller kontakt os.

DOCID: v105274822
Operativsystem Windows, Mac OS X, Android, iOS
Sidst ændret: 19/11/2019