Jeg bliver omdirigeret til andre websteder, eller der vises pop op-vinduer på min Mac

Mac OS X er sårbart over for uønskede programmer og adware eller browserkapring. Disse programmer og værktøjslinjer genererer webtrafik og indsamler oplysninger om salgsmuligheder for andre tvivlsomme websteder. De viser muligvis også reklamer og sponsorerede links i webbrowseren. Værktøjslinjerne følger typisk med visse gratis programmer, som du normalt henter og installerer. Disse pakker indeholder en licensaftale, som du skal acceptere for at kunne hente og installere programmet. Aftalen gælder for alle programmer i pakken, herunder de uønskede værktøjslinjer. Da licensaftalen er accepteret, registreres de ikke som skadelige af Norton-programmer, selvom værktøjslinjen opfører sig mistænkeligt.

Hvis din Mac er inficeret med malware, kan du opleve følgende symptomer:

• Der vises reklamebannere på de websider, du åbner.

• Når du åbner et websted, bliver du omdirigeret til et andet websted, som du ikke har til hensigt at besøge.

• Der vises pop op-vinduer i browseren med anbefalinger af falske opdateringer eller andre programmer.

• Der installeres muligvis andre uønskede adware-programmer, uden at du opdager det.

Her er nogle få af de kendte, uønskede programmer eller værktøjslinjer: VSearch, Conduit, Genieo, GoPhoto, Jollywallet, Savekeep, MacShop, Yontoo, Shopper Helper Pro, Slick Savings, PallMall, Awesome Screenshot.

Adware installerer typisk en ny værktøjslinje i webbrowseren og ændrer indstillingen af standardsøgemaskine til en søgemaskine fra en tredjepart. Afhængigt af hvilken browser du bruger, skal du fjerne udvidelserne og nulstille browserindstillingerne, så alle uønskede værktøjslinjer og søgemaskiner fjernes.

Hjalp disse oplysninger?

DOCID: v102043536_EndUserProfile_da_dk
Operativsystem Mac OS X
Sidst ændret: 31/08/2016