Adgang til Karantæne fra Norton 2010-programmet

Hvad er Karantæne?

• Karantæne er en særlig, beskyttet del af Norton-programmet. Filerne i Karantæne kan ikke gøre noget ved resten af computeren. Hvis filerne i Karantæne er inficerede, kan den pågældende virus, orm eller trojanske hest ikke sprede sig. Hvis en inficeret fil er en del af et ellers almindeligt program, har dette program derfor ikke adgang til filen i karantænen. Det kan medføre, at programmet ikke fungerer ordentligt, alt efter den pågældende fils funktion. Alle de fjernede sikkerhedsrisici bliver automatisk backupkopieret til karantænen i Sikkerhedshistorik. På denne måde kan du gendanne enhver risiko for igen at få adgang til funktionaliteten i et program, der kræver, at risikoprogrammet køres.

Du kan ikke ved et uheld komme til at åbne filer i karantæne og sprede virussen, men du kan evaluere filerne og eventuelt sende dem til evaluering hos Symantec. Når der opdages en virus eller andet, som udgør en risiko, sendes filen automatisk til Symantec Security Response, hvor den bliver analyseret. Hvis du har deaktiveret funktionen til automatisk at indsende mistænkelige filer, kan du sende dem manuelt fra karantænen i Sikkerhedshistorik.

Når du sender en fil til Symantec, enten automatisk eller manuelt, hjælper du med at gøre Norton-programmet endnu mere effektivt. I nogle tilfælde kan det ske, at du selv finder en fil, som du mener er inficeret, selvom den ikke identificeres som en risiko i Norton Internet Security-scanninger. Du kan manuelt sætte en fil i karantæne og indsende filen til Symantec. Symantec Security Response analyserer filen. Hvis den identificeres som værende en sikkerhedsrisiko, vil en senere opdatering beskytte mod den.

Sådan sættes en fil i karantæne

1. Start Norton 2010-programmet.

2. Klik på Karantæne i ruden Computer.

3. Klik på Sæt i karantæne under Karantæne i vinduet Sikkerhedshistorik.

4. Indtast navnet på den fil, du ønsker at tilføje, i feltet Beskrivelse i dialogboksen Manuel karantæne.

5. Klik på Gennemse.

Klik på Åbn i dialogboksen Vælg fil, der skal sættes i karantæne, når du har fundet den fil, som du vil sætte i karantæne.

6. Hvis du vil fjerne filen fra disken, så den kun findes i karantænen i Sikkerhedshistorik, skal du markere Fjern filen fra disken i dialogboksen Manuel karantæne.

7. Klik på Tilføj.

8. Klik på Luk.

Sådan gendannes en fil fra karantænen

1. Start Norton 2010-programmet.

2. Klik på Karantæne i ruden Computer.

3. Vælg den fil, som du vil gendanne, under Karantæne i vinduet Sikkerhedshistorik.

4. Klik på Indstillinger.

5. Klik på Gendan denne fil i vinduet Trussel fundet.

6. Klik på Ja i vinduet Gendannelse fra karantæne.

7. Klik på Luk.

Sådan fjernes en fil fra karantænen

1. Start Norton 2010-programmet.

2. Klik på Karantæne i ruden Computer.

3. Vælg den fil, som du vil fjerne, under Karantæne i vinduet Sikkerhedshistorik.

4. Klik på Indstillinger.

5. Klik på Fjern denne fil (anbefales) i vinduet Trussel registreret.

6. Klik på Fjern i vinduet Fjernelse af kode, der udgør en sikkerhedsrisiko.

7. Klik på Udfør.

Sådan indsendes en fil manuelt til Symantec

1. Start Norton 2010-programmet.

2. Klik på Karantæne i ruden Computer.

3. Vælg den fil, som du vil sende til Symantec, under Karantæne i vinduet Sikkerhedshistorik.

4. Klik på Indstillinger.

5. Klik på Send til Symantec i vinduet Trussel registreret.

6. Klik på OK i dialogboksen, hvor du skal bekræfte.

Hjalp disse oplysninger?

DOCID: kb20090828090411EN_EndUserProfile_da_dk
Operativsystem Windows 7, Windows Vista, Windows XP
Sidst ændret: 25/02/2011