Beskyttelse mod sårbarheder i Norton 2010-programmet

TRIN 1

Hvad er Beskyttelse mod sårbarheder

• Beskyttelse mod sårbarheder er en af komponenterne i systemet til at forhindre indtrængen. Beskyttelse mod sårbarheder giver oplysninger om de programmer på computeren, som kan blive udnyttet til angreb. Der er også oplysninger om de kendte angreb, som programmerne er beskyttet mod.

TRIN 2

Sådan fungerer Beskyttelse mod sårbarheder

• Beskyttelse mod sårbarheder overvåger alle indkommende og udgående netværksaktiviteter. Funktionen registrerer mistænkelige mønstre, der kan tyde på et angreb fra nogen, som prøver at få adgang til og/eller skade computeren. Norton 2010-programmer rummer signaturbaserede løsninger, der beskytter computeren mod de mest almindelige former for angreb over internettet. Angrebssignaturer indeholder oplysninger, som bruges til at identificere en hackers forsøg på at udnytte en kendt svaghed i et operativsystem eller program. Med Beskyttelse mod indtrængen i registreres og blokeres mistænkelige netværksaktiviteter på baggrund af en omfattende liste over angrebssignaturer. Sørg for at køre LiveUpdate jævnligt for at holde listen over signaturer opdateret.

Der er følgende oplysninger om sårbare programmer i vinduet.

Leverandør

Her vises navnet på det firma, som har fremstillet programmet

Program

Her vises navnet på programmet

Antal

Viser antallet af sårbarheder, der kan påvirke programmet

Du kan læse mere om angrebssignaturer i Beskyttelse mod indtrængen under:

Angrebssignaturer

TRIN 3

I Beskyttelse mod sårbarheder vises de programmer, der ikke er installeret på computeren

• I Beskyttelse mod sårbarheder vises alle kendte programmer, der har en eller flere sårbarheder, som er blevet udnyttet. Funktionen kan bruges til at se sammenhængen mellem sårbarhederne, som computeren er beskyttet mod, og de programmer, som muligvis rummer sårbarhederne. Norton 2010-programmer kategoriserer sårbarheder og de tilsvarende signaturer på programbasis. På denne måde er det lettere for dig at undersøge, hvilke sårbarheder der er i et givent program.

Eksempel: Hvis Internet Explorer ikke håndterer visse HTTP-svar, kan det skabe en sårbarhed, der kan udnyttes. I så fald er Internet Explorer angivet som et sårbart program i Beskyttelse mod sårbarheder. Der er også oplysninger om de signaturer, som Beskyttelse mod sårbarheder bruger til at blokere forsøg på at udnytte sårbarhederne.

TRIN 4

Sådan får du vist oplysninger om et sårbart program

1. Start Norton 2010-programmet.

2. Klik på Beskyttelse mod sårbarheder i ruden Netværk.

3. Klik på navnet på det program, som du vil have vist oplysninger om, i kolonnen Program i vinduet Beskyttelse mod sårbarheder.

4. I vinduet Detaljer om programsårbarheder kan du se programmets signaturoplysninger.

Hvis du vil have vist yderligere oplysninger om signaturen, skal du klikke på signaturens navn.

5. Når du er færdig med at læse sårbarhedsoplysningerne, skal du klikke på Luk i vinduet Detaljer om programsårbarheder.

6. Klik på Luk i vinduet Beskyttelse mod sårbarheder.

Hjalp disse oplysninger?

DOCID: kb20090827133255EN_EndUserProfile_da_dk
Operativsystem Windows 7,Windows Vista,Windows XP
Sidst ændret: 03/02/2011